Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 1.8 mpi poszarpuje

Użytkownik Świeżak Avatar masters85
    Auto
    159

Domyślnie 1.8 mpi poszarpuje

Witam.problem mam ze przy schodzeniu z obrotow szarpie autem delikatnie. Ladnie wkreca sie w obroty. Zastanawiam sie czy to nie wina swiec zapłonowych.

Druga sprawa na postoju jak dam delikatnie gaz to odrazu wchodzi na 2 tys obrotow nizej nieidzie wyskalowac. Co to moze byc?

Przy rozruchu obojetnie cieply zimny zatrzesie silnikiem.poducha?

Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar maarkuss
    Mieszka w
    Kraków - Glasgow
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI

Domyślnie

To pierwsze, to bym bardziej moduł zapłonowy sprawdził ( jak masz możliwość pożyczenia na chwile z insigni 1.8, zefira astra h z tym silnikiem lub 1.6 (Z16XER) to to samo, przełożyć na chwile i sprawdzić czy są różnice)
    To drugie , nie mam pojęcia, wartałoby sprawdzić błędy , może jakiś elektrozawór ( jak miałem rąbnięty na ssącym szarpało mi na jałowym przez cały czas, chwilowe falowanie obrotów póżniej doszło)
    To trzecie, może to być wina starego oleju (kiedy wymieniałeś, jaki zalany?) sprawdż w jakim stanie jest filtr oleju, jak będziesz miał "kostkę" to do wymiany, olej, filtr i płukanka
    Ostatnio edytowane przez maarkuss ; 17-09-2016 o 01:01

Użytkownik Świeżak Avatar masters85
    Auto
    159

Domyślnie

No olej juz mam do wymiany bo zrobione 10 tys.ale przez olej tak?

Na zimnym mi zafaluje lekko i stabilizuje po 2 sek. Swiece jeszcze niewymienialem od zakupu i podejrzewam tu tez moze byc problem.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia