Witam, koledzy jak może wyglądać kiera, podłokietnik itp przy 140tys? Skóra brąz, na kiery mam przetarcia i na podłokietniku lekkie pęknięcia skóry, kanapa i fotele bez przetarć...
Witam, koledzy jak może wyglądać kiera, podłokietnik itp przy 140tys? Skóra brąz, na kiery mam przetarcia i na podłokietniku lekkie pęknięcia skóry, kanapa i fotele bez przetarć...
Zalezy jak kto używał i jak kto dbał. Pokaż zdjecia jak masz wątpliwości to bedzie jakiś punkt odniesienia. U mnie np podłokietnik wyglada jak nowy.
Jakość jasnej skóry na kierownicy i gałce zmiany biegów jest żenująca i skóra po kilku latach potrafi być bardzo zniszczona.
Ja przy 140 tys (potwierdzona historia w ASO) mam błyszczącą kierownicę, używany podłokietnik i pęknięcie eko skóry po lewej stronie. Miejska jazda i kremowe wnętrze. Dla odmiany welurowe wnętrze (ciemne) u mojego kuzyna przy 340 tys wygląda...chyba lepiej.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
U mnie tez dużo się wsiada i wysiada itp.
przebieg 140 tys.
mam zdj podłokietnika.
kiera lekko też zmęczona, mam tez szorstkie dłonie (praca fizyczna)
Moja kierownica jest ostro zniszczona ta górna cześć od .... Pierścionków zony , przebieg 170
Nastukane z komóreczki
U mnie przy 145kkm, na kierownicy widać lekkie przytarcie, na siedzeniu kierowcy niewielkie ślady zużycia.
Nie ma na to pytanie prostej odpowiedzi. Jeden do auta wsiada raz i robi 300 km dziennie po czym wysiada i tyle, a drugi wsiada i wysiada 10x dziennie, taka praca taki lajf. Jeden trzyma rękę na kierownicy zawsze w ten sam sposób z sygnetami na palcach to w kierownicy bedzie prawie dziura, w uchwytach drzwi tez. Bez poznania osobiście jednego jedynego właściciela auta niewiele da sie dowiedzieć po stanie wnętrza. Ten sam przebieg autostradowy od miastowego to zupełnie odrębne sprawy. Dlatego przy 150000 możesz miec idealny stan tapicerki, a ziomek z klatki obok w tym samym aucie bedzie miał stan agonalny przy 80000![]()
To co wyżej to prawda. Ale oprócz tego jasna kierownica w 159 zużywa się duuuużo szybciej niż czarna. To samo gałka zmiany biegów.
Jako właściciel 159 z jasnym całkowicie beżowym wnętrzem podpisuję się pod tym czterema kończynami. Moja 159 (2007 r.) ma obecnie 94 tys km przebiegu i kierownica wygląda tragicznie
Pamiętam, że pierwsze oznaki starzenia skóra na kierownicy i na lewarku przejawiała już 2011 r, kiedy auto miało jakieś 35 tys km przebiegu (!). Podłokietnik natomiast mam jak nowy.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"