Koledzy może ktoś poratować linkami do mapy na kartę SD do Blue&Me Nav? 2010 bo tej najnowszej jeszcze pewnie nie ma w internetach...
Koledzy może ktoś poratować linkami do mapy na kartę SD do Blue&Me Nav? 2010 bo tej najnowszej jeszcze pewnie nie ma w internetach...
i ja również byłbym wdzięczny za mapki do Blue&Me Nav. Z góry dzięki!![]()
Witam serdecznie.
Od niedawna jestem właścicielem Alfy Romeo 159 1,9 jtdm 120KM rocznik 2008. W aucie znajduje się system nawigacji Blue&Me (radio bez dużego wyświetlacza), gdzie wskazania drogi wyświetlają się na wyświetlaczu pomiędzy zegarami za pomocą strzałek. Proszę o informację, czy istnieje możliwość zakupienia/aktualizacji map, ponieważ obecne są z roku 2008. Czy istnieje możliwość wgrania innego systemu np. TomTom.
Nie istnieje i nie ma możliwości. Są jednak aktualne mapy na RT3
Znajdziesz to wszystko w wątku o aktualizacji navi
Straszna lipa, że zostawili tak użytkowników bez wsparcia. Równie dobrze mogli nie instalować systemu nawigacji skoro nie ma możliwości aktualizowania map.
Myślałem że można coś innego wrzucić skoro system jest Windowsa??
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Zapytaj o aktualizację w ASO Alfy Romeo zobaczysz co powiedzą
Odpowiedź wprost z ASO:
Blue&Me – to system głośnomówiący odpowiadający za współpracę telefonu komórkowego z samochodem, dzięki czemu, między innymi, możemy bezprzewodowo i bez trzymania telefonu przy uchu prowadzić rozmowy telefoniczne. Nie ma on nic wspólnego z nawigacją. Prawdopodobnie ma Pan zainstalowany system Blue&Me NAV. W tym przypadku faktycznie mamy opcję nawigacji bez wyświetlacza w radiu a poprzez wskazania „strzałek” na wyświetlaczu komputera pokładowego (pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem). W tym systemie Blue&Me NAV mapy zawarte są na Pendrive i aktualizowane/uzupełniane przez złącze USB zainstalowane w pojeździe. Cena takiego Pendrivea z mapami to wartość około 800-1000zł. Usługę taką można wykonać w naszych stacjach obsługi (Kielce, Krakowska 32 lub Kraków, ul. Tomickiego 4). Niestety system nie ma możliwości przeróbki na mapy innych producentów. W razie dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.
Ciekawi mnie na kiedy są datowane te mapy na owym pendrive za 800-1000zł? Szczerze wątpię, by to było cokolwiek z okresu ostatnich 5 lat, ale obym się mylił... ;-)
No właśnie. Zapytałem czy w tej cenie otrzymam pendriva z aktualnymi mapami z 2016 roku. Niestety odpowiedzi już nie uzyskałem... Zobaczymy może jeszcze odpisza. W sumie chore by to było gdyby za takie pieniądze dawali mapy sprzed 6-8 lat.