Na pewno będzie solidnie. Co do cen- w zeszłym tygodniu poprawialem wydech i bylem mile zaskoczony cena. Pewnie mógłbym wydać jeszcze mniej, ale jestem przekonany, że moje auto nie wygladaloby tak dobrze.
Na pewno będzie solidnie. Co do cen- w zeszłym tygodniu poprawialem wydech i bylem mile zaskoczony cena. Pewnie mógłbym wydać jeszcze mniej, ale jestem przekonany, że moje auto nie wygladaloby tak dobrze.
Jakość na wysokim poziomie, to prawda.
Tytus o mnie pamiętasz?
![]()
Jest GTV'97 3.0 V6. Była 156 SW'03 2.4 20V
Tytus, jutro wysyłam fotkę
Pamiętam o wszystkich ;) Trochę się urlopuje stąd opóźnienia. Dolot z kwasówki w firmie El-Tec kosztuje 350-400zł, jeśli chcemy by nasz dolot miał też poprowadzony przewód na odpowietrzenie cena rośnie do 400-450zł. Rozmawiałem też odnośnie zamówień grupowych. Jeśli będzie więcej chętnych cena będzie spadać. Przy 5 dolotach El-Tec schodzi o 50-100zł/sztuka. Im więcej tym taniej ;) Uważam, że to bardzo dobra okazja i jeśli ktokolwiek myślał o wymianie dolotu w swojej Gtv to właśnie jest na to najlepsza chwila ;)
Zastanawiam się jak to najlepiej zgrać z zamiarem założenia porządnego filtra stożkowego.
Jest GTV'97 3.0 V6. Była 156 SW'03 2.4 20V
Nie wiem. Ja u siebie wsadziłem dedykowany K&N. Też jest delikatnie stożkowaty, do tego nie trzeba kombinować z osłoną termiczną i łapaczem powietrza ;)
Proszę o sprecyzowanie, który odcinek dolotu będzie wykonany. U mnie pękła guma (sparciał ten elastyczny, karbowany kawałek) pomiędzy rezonatorem i przepustnicą i ten odcinek by mnie interesował, czyli stalowa "fajka" i łączniki. Skrócenie długości dolotu i pozbycie się rezonatora może tylko zaszkodzić wolnossącej V6, a ja lubię jej moment obrotowy. Poza tym, czy ze względu na inne przewodnictwo cieplne stali względem gumy (izolator) oraz mniejszą grubość ścianki, powietrze w dolocie nie będzie cieplejsze przez wysoką temperaturę pod maską? Każdy z nas chyba zauważył poprawę osiągów silnika przy niższej temperaturze powietrza.
ArturK, dla Ciebie idealne będzie rozwiązanie z Autolusso, pokazane już w tym temacie.
Plany przewidują stalowe kolanko od przepustnicy do przepływomierza, za przepływką sylikonowe kolano zakładane na puszkę filtra.
Możliwa jest późniejsza izolacja termiczna dolotu powietrza.