Hej,
Potrzebuje Porady.
Planuję na początek roku zakup dobrze wyposażonej alfy czyli szklany dach, skóry, navi, TCT itd. Jedynie problem mam z silnikiem (nie benzyna)
Żona codziennie jeździe do pracy po obwodnicy/autostradzie 75km czasem ze zjazdem do miasta daje 100km.
Na jeździe testowej mieli tylko 1.4 TCT i jako auto zostało klepnięte ale nie ma w okolicy alfy MJTD z automatem.
raporty w necie pokazują o dziwo, że wersja 2.0 MJTD spala nawet nieco mniej paliwa od 1.6 MJTD w co ciężko mi uwierzyć (manual)
typowa prędkość codzienna to 120-140km/h, teoretycznie mniej się będzie męczyć 2.0 MJTD ale te 1,6 w papierach ma tylko o 30 Nm mniejszy moment od wersji 2.0
oba max Nm przy 1750 obrotów i moc 120/175KM przy 3750obrotów co świadczy o malutkich turbinach jak je tak szybko przydusza
czy te silniki w ogóle są do siebie podobne? czy to zupełnie różne jednostki
czy przełożenie skrzyni w obu silnikach na 6 biegu jest takie same? jakie są obroty przy 120-140 no i kluczowe pytanie, który w takim trybie jazdy silnik będzie bardziej ekonomiczny?
Osiągi nie mają większego znaczenia - mamy mocne subaru a przy tym nic nie jedzie. Alfa prowadzi się dobrze, wady wg żony to brak trybu city, średnia widoczność do tyłu przy parkowaniu tyłem ale czuje się w niej dobrze.
Dlaczego to auto? - Bo takie jej się podoba, jest czerwone i jest automat a w dieslu nie che nigdy więcej manualnej skrzyni biegów (dlatego nie impreza)
Czy ktoś potrafi poradzić jaki wybrać silnik? Ceny są zbliżone czyli 123,9k PLN vs 126,9K PLN
pozdrawiam
Adam
P.S.
Nasze bardzo dobrze wyposażone Stilo kończy swój żywot (bardzo duży przebieg, pierwsze korozje na progach. koniec sprzęgła), ma swoje bolączki ale generalnie zona jest zadowolona z tego auta i alfa pod względem wyposażenia i obsługi jest całkiem podobna no możne poza grzałką PCT ale sprzedawca nie potrafił mi wyjaśnić co to jest dodatkowe grzanie silnika wiec to może jest coś alternatywnego do PCT