W tym rozmiarze Dębica ma dwa modele Frigo. Frigo 2 i Frigo HP2 są to dwie zupełnie różne opony. HP2 to nowość na ten rok i póki co można ją dorwać w dobrych cenach.
W tym rozmiarze Dębica ma dwa modele Frigo. Frigo 2 i Frigo HP2 są to dwie zupełnie różne opony. HP2 to nowość na ten rok i póki co można ją dorwać w dobrych cenach.
Dzięki za odpowiedźi. Chyba zdecyduje się na frigo hp2 etykieta w porównaniu z oponami z 1 postu prezentuje się o klasę wyżej. Zobaczymy co z tego będzie najwyżej na następny rok znów będę szukał opon
Na papierze wyglądają nieźle chociaż do tych etykiet podchodzę z dystansem. Niemniej cześć rozmiarów produkowana jest w niemczech więc na pewno wybór lepszy niż chińczyki.
Mogę wypowiedzieć się nt.Kormoran Snowpro b2.w zeszlym roku kupilem nowe.Mialem kiedys kormorany i bylem zadowolony dlatego nie zwracam uwagi na komentarze typu syf badziewie itp.Na nasze warunki sa dobre.Mialem okazje wjechac na nich w dosc kopny snieg na kaszubach.Nie bylo zadnych problemow.Zalozone na 166 2.4 w tym samym rozmiarze co twoje.Na debice frigo tez nie narzekalem.Mialem nowe na aucie gdy wyszla pierwsza edycja.Do naszych warunkow w porzadku.
Zwykłe frigo właśnie do naszych warunków są średnie. Słaba przyczepność na mokrej drodze, a dobra na sniegu. W HP2 ponoć problem został rozwiązany. Jak poprawili przyczepność na mokrym (co by wynikało z tych śmiesznych etykiet eu), a w śniegu pozostała nadal dobra to ciekawa alternatywa do opon ze średniej półki.
No niestety malo ktora budzetowa opona "zimowa" jest dobra na mokrym.A nawet te lepsze bywaja slabe-mialem nowe dunlopy zimowe,ktore na mokrym byly fatalne.Nie wiem jak frigo2,mialem kiedys na Vectrze frigo1 gdy byly nowoscia.Auto bylo obnizone i na mokrym bylo dobrze.Ale to juz historia.W zeszlym roku kormorany zalozylem w pazdzierniku-jak na mnie baardzo szybko.Wiekszosc zimy bylo mokro-nie zglaszam zastrzezen.Tyle jesli chodzi o kormorany snowpro b2.
Ps
Najgorsze jest to,że czasem ktoś nam poleci coś w dobrej wierze a u nas się nie sprawdza.Z oponami wlasnie tak kilka razy mialem.
Ostatnio edytowane przez Emil ; 11-10-2016 o 14:07