Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Temat: Pozdrawianie...vol.2 / jak się rozpoznać na drodze/

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Ja wypowiem się jednoznacznie, jestem za napisem, po części że takowy posiadam, a po części dlatego że jest jednoznaczny i charakterystyczny.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Inicjatywa, jak najbardziej słuszna - myślę, ze warto byłoby się zastanowić nad jakąś naklejką na przednią i/lub tylnią szybę - coś niedużego, ale rzucającego się w oczy.

Co do ramek na tablice rejestracyjne można byłoby pomyśleć nad naklejkami na listwę ramki, bo po co kupować kompletne ramki z logo forum? Koszty przesyłki i samego wykonania wiele niższe niż całej ramki.

Czy gdzieś na forum znajduje się skan w przyzwoitej rozdzielczości z którego można byłoby skorzystać, gdyby ktoś chciał coś sam zakombinować?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

groszek
    Gość

Domyślnie

Nie no tylko nie napis "alfaholicy" to jest za długie, to równie można sobie przykleić napis "ambulance". Myśle że dobry pomysł jest z małym znaczkiem nawet logiem alfy na szybie. Też już mam dosyć pozdraiania się które działa tylko w jedną stronę, bo jakiś buraki sobe alfe kupily.

Alfalotnik
    Gość

Domyślnie

A ja proponuje ubierac czapki
    przygotowalem kilka propozycji

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Zamawiam ten kapelusz czarno-biały <rotfl>.

IMO to, że ktoś komuś nie odmacha nie jest problemem, jesli pomachasz takiemu to w jego głowie zrodzi sie pytanie: "Dlaczego on mi machał?".

W jego głowie zacznie się analiza przebiegu całego zdarzenia i łacząc fakty ustali, że policji po drodze nie było, nawet się nie znacie, światła miał właczone, a ktos mimo wszytko machał do niego. Spostrzeże, że łączyła was jedna wspólna rzecz - samochód tej samej marki, przyjdzie do domu włączy google i wpisze takie coś:

link do googli

Pierwsza strona, która mu się wyświetli wyjaśni wszystko

QUICKSILVER
    Gość

Domyślnie

Według starego jak świat żartu: kierowcy alfy nie pozdrawiają się już na drodze, widzą się zawsze rano u mechanika (jak dla mnie kiepski żart ). A co do znaku szczególnego na samochodzie to myślę, że pomysł jest ok, coś by stworzyć, albo pozostać przy zwykłym "cześć"

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Zomeba Zobacz post
    ...
    IMO to, że ktoś komuś nie odmacha nie jest problemem, jesli pomachasz takiemu to w jego głowie zrodzi sie pytanie: "Dlaczego on mi machał?".

W jego głowie zacznie się analiza przebiegu całego zdarzenia i łacząc fakty ustali, że policji po drodze nie było, nawet się nie znacie, światła miał właczone, a ktos mimo wszytko machał do niego. Spostrzeże, że łączyła was jedna wspólna rzecz - samochód tej samej marki, przyjdzie do domu włączy google i wpisze takie coś:
    ...
    dokładnie tak, tym bardziej że nikt jeszcze w pysk nie dostał za machanie

Twój opis pasuje do pewnego zdarzenia jakie kiedyś miałem. Jadę sobie trasa, mija mnie opel i babka pomachała, kawałek dalej mija mnie TIR i też pomachał, za jakieś 5 km kolejne auto i też machał. A ja do dzisiaj nie wiem o co im chodziło, bo policji nie było, światła miałem włączone, gumy nie złapałem. Czyżby ukryci fani marki

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał groszek Zobacz post
    Nie no tylko nie napis "alfaholicy" to jest za długie, to równie można sobie przykleić napis "ambulance"
    Heh Dobre porównanie, więc może zamiast tego mógłbym nakleić sobie www.costamcostam.net i też wszyscy wiedzieliby że jestem forumowiczem alfaholicy.org Chyba chodzi o utożsamianie się z pewna społecznością a nie o naklejanie pierdołowatych napisów...

Kolego adk,proszę poczytać regulamin szczególnie polecam pkt. 10.
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 08-06-2009 o 15:35 Powód: Wulgaryzmy

dziadek50
    Gość

Domyślnie

adk zgadzam się z Tobą. Nie chodzi tu o jakieś ogólne rozpoznawanie się ale o rozpoznawanie się i pozdrawianie w Naszej społeczności.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Ale Nasza społeczność to społeczność Alfa Romeo nie zależnie czy ktoś jest z Alfaholików, Alfaclubu czy Ikara. warto nawet pozdrowić kogoś kto nie ma pojęcia o jakiś klubach bo jednak coś w nim/niej jest skoro ma Alfę