Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: [156] Ikonka żarówki

Shpaque
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotr_alex
    Światła wsteczne to P21W
    dzieki - musze zmienic na bardziej biale ale chyba bluevision nie ma takiego typu zaraz obacze...
    Cytat Napisał kasbak
    Wymiana światłem to po prostu horror, dojście do drogowych jest po prostu makabryczne, a już nie mówię o mijania ! Dobrze, że działają bo nie wiem jak się tam dostanę...
    doprawdy nie mam z tym problemu nei biore sobie za honorowa sprawe wymiany zarowek... jak to ktos gdzies powiedzial juz 'sa lepsze miejsca do wpychania palcow' - u mnie w Lublinie jest Autopunkt /Techniczna 4/ gdzie chlopaki znaja sie na alfach /bo wlasciciel ma belle / i tydzien temu jak bylem u nich na wymiane zarowek calego przodu /2xpozycje, 2xmijania, 2xdrogowe/ to zajelo im to zeby nei sklamac 8 minut! /jeden jedna lampa drugi - druga/ dodatkowo ustawili mi oczywiscie swiatla zeby bylo ok i zaplacilem za to... 25 zl czy to duzo - czy za duzio zeby babrac sie i klnac wloska motoryzacje?

czapka
    Gość

Domyślnie

Ja mam podobny problem.
    Świeci mi się kontrolka przepalonej żarowki a WSZYSTKIE działają poprawnie i są takie jak mają być. Kontrolka gaśnie gdy włączę światła, postojówki lub mijania. Nie byłoby to denerwujące gdyby nie to, że CAŁY CZAS lekko żarzy się prawa tylna postojówka, nawet jak wszystko wyłączę wyjmę klucz i zamknę samochód.
    Mam niedługo przegląd, więc musiałem spiąć postojówki razem a kontrolkę żarówki wylutować. Działa jak należy ale jednak nurtuje mnie ten problem.
    Może ktoś wie gdzie jest główny moduł sterujący światłami, czy nie czasem w liczniku.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Ja kpl. żarówek wymieniałem 1godz.Problem miałem z prawidłowym ustawieniem żarówki w gnieżdzie reflektora, włączyłem światła i obracałem żarówkę dookoła aż trafiłem na właściwe położenie. Nie jest jeszcze najgorzej z wymianą żarówek w tych autach, są nowsze samochody w których aby wymienic żarówkę trzeba zdemontowac gril i wyjąc reflektor.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie 156

Witam!!! żeczywiście z tą żarówką to jakieś jaja. W instrukcji jest że dotyczy niesprawności świateł albo jakiegoś zwarcia w układzie. Pytanie czy napewno sprawdziłeś wszystkie światła - pije to do podświetlania tablicy rejestracyjnej. Ja miałem taka właśnie sytuacje. Natomiast czemu nie zapaliłą się informacja jak światełka mijania padły, nie wiem

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Witam!!! żeczywiście z tą żarówką to jakieś jaja. W instrukcji jest że dotyczy niesprawności świateł albo jakiegoś zwarcia w układzie. Pytanie czy napewno sprawdziłeś wszystkie światła - pije to do podświetlania tablicy rejestracyjnej. Ja miałem taka właśnie sytuacje. Natomiast czemu nie zapaliłą się informacja jak światełka mijania padły, nie wiem
    Wiedział byś, gdybyś przeczytał dokładnie ten wątek, albo instrukcje, światła mijania i drogowe nie są monitorowane.
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

juzek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał czapka Zobacz post
    Ja mam podobny problem.
    Świeci mi się kontrolka przepalonej żarowki a WSZYSTKIE działają poprawnie i są takie jak mają być. Kontrolka gaśnie gdy włączę światła, postojówki lub mijania. Nie byłoby to denerwujące gdyby nie to, że CAŁY CZAS lekko żarzy się prawa tylna postojówka, nawet jak wszystko wyłączę wyjmę klucz i zamknę samochód.
    mam ten sam problem ar156 sportwagon - tez sie żarzy ta żarówka z prawej strony, jak odpale auto to świeci mi ta żarówka na zegarze a wszystkie żarówki są dobre, jak zapale światła pozycyjne/mijania to kontrolka gaśnie
    w czym moze byc problem? jakie zwarcie? sprawdzałem kostke i wyglada ok...

Peterextra
    Gość

Domyślnie

mam takie pytanie do was alfoholicy mam 156 problem mam z swiatlami z tylu tzn tymi w kabinie ktore to swieca jak chca :/// ?!!? dzialaja normalnie tzn zapalaja sie po czym gasna przy otwieraniu auta i przy uzywaniu centralnego zamka niby wszystko graa... ale do momentu gdy zechce np wylaczyc je przy otwartych drzwiach wtedy jedna sie wylacza a druga swieci mimo jej wylaczania oraz podczas jazdy gdy sie nie pala chce zapalic obie moge tylko jedna druga nie reaguje :// ktos wie o co chodzi ??? moze ktos mi chociaz powie jak sciagnac klosz z tych lampek by zobaczyc czy wlaczniki nie sa non top na zwarciu albo cos w tym stylu ?? prosze o odpowiedz zbawicielana ten adres piter1_transport@o2.pl