Nie, to jest oryginał antracyt
farba AR763
Dziwne wnioski. Pytam, ponieważ nie wiem; skoro nie wiem to również nie uważam, że wiem lepiej;
Dostępu do bazy nie mam, ale jak kiedyś napisałem, wiedzę w większym lub mniejszym stopniu posiadam;
Nie przyszło mi do głowy, że lakier z karoserii (z 1982 roku) poszedł na felgi do Brery S z Prodrive (to stary lakier z palety AR, tzn lakier z historią - interesuje się starszą motoryzacją również)
Oryginału felgi Brery S nie widziałem na żywo tylko na foto;
Niepotrzebna szpilka - thx raz jeszcze.
Ps. Zaciski do poprawy.
http://www.uniquecarsandparts.com.au...alfa_romeo.php
Ostatnio edytowane przez Essential ; 14-10-2016 o 23:29
A propo kolorów, to jaki numer lakieru mają oryginały 18 calowe podkowy do 159 i czy malując proszkowo da się uzyskać identyczny lub bardzo zbliżony kolor?
Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT
Witam.
Mam pytanie czy do Alfy 159 wejdą felgi z VW Passata o rozmiarach 18 cali średnica 8 cali szerokość rozstaw śrub 5x112 ET35? Wiem, że aby rozstaw śrub zniwelować to trzeba zastosować dystanso adaptery. Najcieńsze firmy RH znalazłem grubości 20mm. I teraz moje pytanie czy taka felga z dystansem zmieści się w nadkole Alfy 159? Wiem, że można jeszcze coś medzić ze śrubami pływającymi ale to chyba nie jest bezpieczne.
Proszę o opinię w ww. sprawie.
Zamierzam powrócić po latach do Alfy Romeo po sprzedanym VW.
Pytanie do moderacji. Czy można zmienić nazwę tematu na jakaś bardziej ogólną o felgach i temat podkleić tak jak w dziale 156?