Ja polecam Inochi w Łodzimożesz sobie posłuchać- wrzucałem filmiki
posłuchaj też Alfy Zeba, zupełnie inne brzmienie, ta sama firma
mówisz jak ma być, a oni robią
![]()
Ja polecam Inochi w Łodzimożesz sobie posłuchać- wrzucałem filmiki
posłuchaj też Alfy Zeba, zupełnie inne brzmienie, ta sama firma
mówisz jak ma być, a oni robią
![]()
Z wymienionych, łódzka firma powinna być najtańsza...
Ja osobiście przerabiałem Supersprinta i montowałem stalowy katalizator w firmie El-Tec. Są dość drodzy, ale jakość na wysokim poziomie. MG z tego co się orientowałem, w 2014 roku, było najdroższe.
Ja polecam Ragazzona z alfisti net ale tanio nie bedzie.
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Zaintrygowałeś mnie Tytus tym Twoim wydechem. Nie jestem pewien czy widziałem właściwy filmik( taki jak przejeżdżasz) i gada super!
Odebrałem auto i jeździ "niebo a ziemia". Docelowo jednak potrzebuje Nowy wydech.
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 15-10-2016 o 12:45
Dzięki ;) Ja jestem naprawdę zadowolony i z usługi i z produktu i z dźwięku. Przy okazji spotkałem się z Zebem, miło spędziłem czas, a wynik na hamowni był do tego wszystkiego pysznym deserem ;) Polecam wybrać sobie końcówki z oferty firmy Buzzer z dyfuzorem dźwięku. Dołożyłem sobie takie ostatnio. Auto nie traci charakteru na wysokich obrotach,a na jałowych i niskich jest ewidentnie ciszej (tak,żeby mieć ciszę gdy zapragniesz i ryk kiedy zechcesz ;)
Podobno MG poszli bardzo z cenami a po Twoich zechecających postach przejadę się chyba do ŁodziZastanawia mnie jedno: czy zrobić podwójny wydech czy dwururkę po jednej stronie. Chyba skłaniałbym się ku oryginalnemu wyglądowi czyli drugiej opcji.
Kwestia gustu-zrób tak, żeby Tobie podobało się najbardziej ;)
Niezależnie na co się zdecydujesz, nie polecam dwóch niezależnych układów. Jeden przez Y-pipe działa naprawdę efektywnie i jest dużo tańszym rozwiązaniem niż dwa.