Da się samo wgranie jest proste ale modyfikacja softu juz wymaga wiedzy. Jestem zdania ze jak ktos nie ma o tym pojecia niech nie januszuje tylko da zarobić komuś kto sie na tym zna. Inaczej konczy sie jak w tym przypadku.
Da się samo wgranie jest proste ale modyfikacja softu juz wymaga wiedzy. Jestem zdania ze jak ktos nie ma o tym pojecia niech nie januszuje tylko da zarobić komuś kto sie na tym zna. Inaczej konczy sie jak w tym przypadku.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Ja po roku pierwszy raz zdjąłem dolną osłonę, żeby olej wymienić...a u Ciebie widzę dogłębne poznanie auta w 2 tygodnie
Co do muła na dole...sprawdzałaś podstawowy parametr jakim jest ciśnienie doładowania faktyczne i oczekiwane?
Co modyfikacji samodzielnych był ktoś na forum kto wysyłał gotowca do samodzielnego wgrania. Jest też opcja, że można wysłać sam sterownik i go przerobią.
Ostatnio edytowane przez quba ; 21-10-2016 o 09:18
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Ja się tylko pytam czy oni to zrobią przez złącze...Auto jest w dobrym serwisie,znają się na wszystkim i robią wszystko i dają na to gwarancje,u nas jest bardzo dobra opinia o tym serwisie...
Można przez złącze, można na stole
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
W tym serwisie robi około 10 osób z czego sam szef będzie mi to robił bo z nim rozmawiałem i mówił że dużo ludzi już przyjeżdżało usuwać DPF...Ciśnienia nie mierzyłem ale wskaźnik Turba pokazuje 1.5 bara jeśli tylko wcisne mocniej gaz.
No wiesz od czego zacząć. W Komputerze może zestawić dwa parametry, ciśnienie faktyczne i ciśnienie oczekiwane przez sterownik. Jeśli są rozbieżności to może być wskazówka dlaczego silnik muli. Włączyć graficzne obrazowanie i przejechać się. Zobaczysz na wykresie czy to się pokrywa czy odbiega.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
A pytałeś ile alf 2.4 robili?? jak czytam Twoje wypowiedzi to mam wrażenie że naprawdę w rzeźni pracujesz. Masz pierdylion stron o DPF na forum i kilkanaście serwisów które robią tylko Alfy a Ty dalej w zaparte po swojemu. " Pan mówił że robili dużo dpf" rzeczywiście to wiarygodny argument...... dżizys!
Ok ale po wyjęciu Dpfa silnik już nie muli jest bardzo elastyczny i ciągnie mocno od dołu...Dodam że mam koła 18 225/45 i dystanse 15mm foto alfy jeszcze w niemczech:
Jak naprawiają najnowsze auta to chyba poradzą sobie ze zwykłą alfą nie? Nie zaprowadziłem auta do Janusza z garażu z laptopem który nie umie się nim posłużyć. Wiadomo że pewnie byś chciał żebym pojechał do Aso którzy siedzą tylko w alfach bo tak jest pewniej i taka jest zasada.
Ostatnio edytowane przez MarcinDGR ; 21-10-2016 o 10:30
Zabrałeś się za leczenie a raczej mordowanie auta bez jakiejkolwiek diagnozy. pytasz o przyczyny a na podane przez forumowiczów sposoby odpowiadasz i tak po swojemu. Nie wiem czy chcesz udowodnić że zrobiłeś dobrze czy coś innego??Jeździsz autem pełnym elektroniki a serwisujesz je jak Żuka. Jeśli coś jest nie tak z rozkładem mocy to podpina się kompa i sprawdza odczyty. jak masz usyfiony map sensor to może być przyczyną. Jak wygląda wskaźnik turbo po włożeniu kluczyka ale przed odpaleniem?? masz na 0 czy jest odchylony??
Ostatnio edytowane przez paweltbu ; 21-10-2016 o 10:27