a jeśli będzie ci migał licznik po podłączeniu to zrób osiowanie proxy i problem zniknie
a jeśli będzie ci migał licznik po podłączeniu to zrób osiowanie proxy i problem zniknie
Witam. Koledzy .Sory odkopuje kotleta...Wczoraj zakupiłem nawigacje do 147. Po podłączeniu nie trzeba było nawet kodu wpisywać. Mam pytanie jak sprawdzić wersję oprogramowania? Po zrobieniu tak jak tutaj ktoś wkleił link nie ma nic takiego. Dodam iz nawi jest z auta z roku 2009.
Koledzy gdzie szukac kabla anteny gsm poza kostka connectnav+ (tył radia) mam na mysli próg bagaznik słupek .Znalazlem ost kabel w bagazniku z czrno niebieska kostka o ile dobrze pamietam,nie jest do niczego podlaczony
Wysłane z mojego HUAWEI P8
maniek6600 - jedyny znany mi sposób na sprawdzenie wersji oprogramowania, to ten podany wcześniej przez kolegę dadasiek (u mnie akurat sprawdzenie softu działa bez dwóch pierwszych punktów, czyli nie ma konieczności wcześniejszego wyłączania CN+, ale być może u Ciebie właśnie jest taka potrzeba):
*przed sprawdzeniem wersji softu ustaw sobie w Connect Nav+, by grało radio (nie cd/zmieniarka) - wyłącz potem Connect'a
*włącz Connect Nav+ używając lewego pokrętła;
*naciśnij przycisk "MAIN (pierwszy z lewej pod ekranem)
*naciśnij prawe pokrętło (pojawi się na ekranie dodatkowe menu z prawej strony)
*naciśnij "AUDIO OFF" i przytrzymaj aż na ekranie pojawi się informacja "RADIO OFF"
*naciśnij na klawiaturze od telefonu sekwencję 1-2-3
*naciśnij prawe pokrętło
Tutaj masz całą dyskusję na ten temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/5...ofta_nav_.html
grzesiekMS - końca kabla od GSM musisz szukać raczej przy antenie dachowej, bo z tego co wiem, to tam właśnie jest antena radiowa, GSM i GPS. Nie wiem jak jest w przypadku 147, ale w GT dostęp do podstawy anteny jest przez podsufitkę, a dokładnie przez tylną lampkę oświetlenia wnętrza.
Ostatnio edytowane przez ToHrn ; 21-10-2016 o 20:02
Mam cos takiego : http://allegro.pl/interfejs-diagnost...308286660.html
Czy jest jakis program ,ktory bedzie w stanie ogarnać mi diagnostyke błedy itd godny polecenia.
FiatEcuScan, multiecuscan, alfaodb. Ten ostatni na Windows jak i na androida.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Problem w tym ,ze przerabialem multiecuscan niestety nie chcial sie połaczyc z moją "kostką" chyba,ze mam nie tą wersje.Jaka bedzie aktualna ? W sensie numerka... posciągałem tego troche z chomika ale nie może sie polaczyc
grzesiekMS - końca [/COLOR]kabla od GSM musisz szukać raczej przy antenie dachowej, bo z tego co wiem, to tam właśnie jest antena radiowa, GSM i GPS. Nie wiem jak jest w przypadku 147, ale w GT dostęp do podstawy anteny jest przez podsufitkę, a dokładnie przez tylną lampkę oświetlenia wnętrza.[/QUOTE]
Teraz pytanie gdzie biegnie kabel gsm z navi do anteny na dachu w słupku? podsufitka?