Tak przyjrzałem się swoim miesięcznym Bosch'om, i tam po prostu guma na samych koncówkach się poszczępiła...Po miesiącu...parę razy używane....
Tak przyjrzałem się swoim miesięcznym Bosch'om, i tam po prostu guma na samych koncówkach się poszczępiła...Po miesiącu...parę razy używane....
Ja kupiłem boscha i jestem zadowolony. Przymierzałem dwa modele tańszych firm i nie dolegały na końcach. Działają rewelacyjnie - cicho i do sucha !
[MENTION=2852]kaz156[/MENTION] - wydaje mi się że nie poprawnie to robisz.. wystarczy z jednej strony, ściągnąć końcówkę i samą gumę wysuwasz, dwa razy zamawiałem i dwa razy mi przyszła odpowiednia guma, szukałem obrazka żeby zaznaczyć, ale znalałem tutorial na youtube: https:// w w w .youtube.com/watch?v=0yWx7c5zkB8
W mojej starej wycieraczce jest inna guma. Na tym filmiku Pani swobodnie wysuwa gumkę dolną (stykającą się z szybą) druga część gumki - górna pozostaje w piórze wycieraczki. W mojej wycieraczce dolna i górna część gum stanowią całość i w żaden sposób nie można tej gumy wyciągnąć z pióra.
Filmik z 2013 roku, widocznie Bosch stwierdził, że nie ma takiego kombinowania i zmienił konstrukcję wycieraczek![]()
Znalazłem w garażu stare pióra Valeo i w nich gumy są oddzielnie, można swobodnie wymienić dolną gumę tak jak w tym filmiku.
No niestety, człowiek chciał dobrze a wychodzi jak zwykle.. źlePrzynajmniej wiemy, że nie wszystkie bosch'e AT mają wymienne pióra :/