index 93, jeszcze ujdzie. ze wzgledu na mniejsza szerokosc, nizszy profil i nizszy index nosnosci nie szalalbym na nich, tym bardziej ze masz 2.4 a do tego SW wiec z tych ciezszych 159. czylu raczej jezdzic przepisowo na autostradzie
index 93, jeszcze ujdzie. ze wzgledu na mniejsza szerokosc, nizszy profil i nizszy index nosnosci nie szalalbym na nich, tym bardziej ze masz 2.4 a do tego SW wiec z tych ciezszych 159. czylu raczej jezdzic przepisowo na autostradzie
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 04-11-2016 o 16:22
Dla potomnych. Auto obniżone na oko te 6cm i przy negatywie który się zrobił (ok 3 stopnie) przy ori feldze 18/8" ET41 z oponą 235/45/18 idzie łeb wsadzić między rant a koło. Dystansu wejdzie na przodzie z 3,5-4centy![]()
Swietne zdjecia.
Daj choc maly dystans,bo alfa wyglada,jak auta z lat 30 tych :-D
Za to piaskowanie Ci zupelnie nie grozi.
Przy takim obnizeniu na oponach ze zdjec nic nie obciera przy wiekszym obladowaniu ?
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 05-11-2016 o 17:38
Lato 245/35/19 i nie obciera. Zima 235/45/18 i przy Max skręcie coś zacharata na przodzie - pewnie większa średnica koła+negatyw więc przy skręcie bliżej mu do wnętrza nadkola bo głębiej siedzi. Dystansu pod to nie kupuje bo mi się te felgi nie widzą a bym potrzebował dwa komplety dystansow( inne lato inne zima). Poszukam jakiś 18 w męskim rozmiarze :-)
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Miedzy latem ,a zima masz 2.5 cm roznicy.
Z ciekawosci jaka roznica w spalaniu na tych i tych kolach ?
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 05-11-2016 o 19:00
Jeszcze nie wiem ale szczerze to tego nie liczę . Jak zacznie palić ponad 10 to będę się martwił . Na 19" ( z tym ,że qtronic ) na trasie przy eco 90-110 wychodzi według kompa 6-6,5l , miasto normalna jazda 8-9L . Na 16" szło zejść liter mniej . Na 18" myślę ,że nie będzie wielkiej róznicy - szerokości podobne a wagowo też . Obadam jak pojeżdżę .
Dziś za czapkę śliwek kupiłem Dotz Hanzo 8,5 x18 5x110 z ET 28! Oryginał na alfie 159 wygląda średnio ale mam zamiar wnęki pomalować na kolor, jak na drugim zdjęciu (to akurat 17') a elementy szlifowane pociągnąć tylko klarem. Oczywiście do całości dekielek z srebrno czarnym logo AR. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-11-2016 o 22:46