Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Dpf egr

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie Dpf egr

Drodzy Alfaholicy
    Czy Waszym zdaniem Alfa Romeo 159 bez EGR-a oraz DPF-u to zaleta czy wada? Jakie są tego plusy oraz minusy? Jakie jest Wasze zdanie? Będę wdzięczny za każdą opinie.

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

To zależy od kontekstu. Dla silnika to tylko same zalety, dla środowiska same wady, dla użytkownika - zależy czy bardziej cieszy go świeżo oddychający silnik czy środowisko.
    Tak na poważnie to zalety, zero problemów z ww elementami , które kiedyś musza nastąpić plus mniej problemów wynikających z wypalania DPF, wysokiej temp itd.
    Natomiast auto jest homologowane z DPF i tak powinno jeździć. Tu wybór należy do ciebie.
    Osobiście gdybym stał przed wyborem kupna auta bez ekologii czy z nią- wybrałbym wypatroszonego, pod warunkiem ze zrobione zostało to zgodnie ze sztuką.

ZBANOWANY Rowerzysta
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    159 SW Q4 2.4 JTDM @235HP 505Nm Bez klap, egr i dpf :-)

Domyślnie

Same zalety jak dla mnie, a przede wszystkim nie zepsuje się to czego nie ma

Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kinia27
    Mieszka w
    WGR
    Auto
    AR 159 SW 1.9 jtdm

Domyślnie

Moim zdaniem zaleta, ale mówie tak na swoim przykładzie, jak po zakupie jakieś 4-5mcy czyli przed wakacjami DPF wypalał mi się co 50km po wywaleniu DPF i EGR zaletą jest to, że alfa pali mniej

Użytkownik Świeżak Avatar tvardy
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm

Domyślnie

Jak dla mnie i z mojego doświadczenia - chociaż krótkiego z AR 159 - auto bez EGR jest lepszym autem. EGR został zaślepiony i wyprogramowany... DPF jak do tej pory jakoś specjalnie mi nie przeszkadza i zostaje...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia