Poczekajmy na Veloce - o ile konfiguracja bazowa na Polskę będzie przynajmniej zbliżona do tej z włoskiego i holenderskiego konfiguratora
Poczekajmy na Veloce - o ile konfiguracja bazowa na Polskę będzie przynajmniej zbliżona do tej z włoskiego i holenderskiego konfiguratora
Cena masakryczna.
biorac pod uwage moc chyba nie tak duzo
No tak, biorąc pod uwagę, że konkurentem (pod względem osiągów) dla Veloce jest BMW 340ix M Sport za 259.300zł + 10k za automat czyli 270kzł (w standardzie felgi 18tki, a Veloce ma 19tki, czyli dodatkowe 5k do BMW), a Giulia jest tańsza od 330ix M Sport za 199.800zł, to nie wiem Andersonie czy dostałeś przelew z Auto Świata czy po prostu nie doczytałeś cennika konkurencji.
Jedyny Jaguar, ktorego mozna jakos porownac do Veloce to Jaguar XE2.0 i4P RWD AUTO R-Sport 240 KM za 201.000zl w podstawie a osiagi duzo gorsze... Audi A4 Sport 2.0 TFSI quattro S 252KM na 19 calowych kolach i z pol-skorami 206.700zl a nawet tempomatu w standardize niema... Takze pomysl Anderson zanim glupoty zaczniesz pisac.
Ostatnio edytowane przez Dymo ; 10-11-2016 o 06:37
Ale Alfa to nie Jaguar, Audi, Marcedes czy BMW. Nie ten prestiż, nie to postrzeganie marki przez klientów. Technicznie AR jest konkurentem tych marek. Wizerunkowo to może zawalczyć z Citroenem. Kolejny sedan po Giuli jeżeli ta wypali to tak, ale sama Giulia?
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Pół świata motoryzacyjnego porównuje Giulie do Merca i BMW a tutaj do Citroena i Mondeo. Czekam na test Giulia vs Dacia Logan...
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
A przeczytał co pisze? Technicznie wóz jest ok, i takie porównania są też ok. A ja pisałem o wizerunku marki. Bo jak ktoś twierdzi, że za Alfą stoi ten sam prestiż i to samo zaufanie klientów co za Jaguarem, BMW czy Mercedesem to cóż.
Myslac o prestizu, sadze ze.. tak. Dla kogos kto jezdzi wspomniana Dacia, Alfa bedzie ultra prestizowa. Zreszta zastanowic sie trzeba skad ten prestiz sie bierze? Czy gdyby bmw bylo o polowe tansze, nadal byloby tak prestizowe? Nie sadze. Wiec czemu chcesz tego pozbawic Alfe?
Dla ludzi ktorzy zaczeli swoja przygode z AR od Mito, 159 czy Giulietty zaufanie do marki jest wyzsze niz do np. VW z ich 1.4 tsi..
Reasumujac. Sa ludzie ktorzy po prostu musza wydac tone kasy na auto bo dzieki temu czuja sie dobrze. I wiesz co? Oni to robia i robic beda, tak jak robili to do tej pory.
Ostatnio edytowane przez Pitero ; 10-11-2016 o 08:28
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale