Sprawdź pod fotelem kostkę od czujnika obecnosci pasażera/kierowcy. Przerabiałem to co prawda w Stilo (błąd poduszki) ale noż widelec w Alfie jako grupa fiatowska może byc to samo.
Wysłane z ZX Spektrum Plus
Sprawdź pod fotelem kostkę od czujnika obecnosci pasażera/kierowcy. Przerabiałem to co prawda w Stilo (błąd poduszki) ale noż widelec w Alfie jako grupa fiatowska może byc to samo.
Wysłane z ZX Spektrum Plus
więc panowie co myślę u mnie nie podłączona była wtyczka i sprawdzanie na kompie też nic nie skutkowało, ale przy tym nie świeciła mi lampka podsufitowa, jeśli u was świeci to trop należy przenieś gdzie indziej, sprawdzić czy w ogóle ta kontrolka w podsufitce mruga po załączeniu zapłonu może jest po prostu spalona i nie ma obiegu.
Ja bym sprawdził jeszcze wyłącznik airbag, ten który znajduje się po prawej stronie deski rozdzielczej jak otworzy się drzwi z przodu od strony pasażera. Z nim również mogą się dziać różne rzeczy, a stanowi on część systemu airbag
Ten mój wyłącznik airbag jest jakiś lewy. bo przekręciłem go kilkakrotnie i w prawo i w lewo. NIC. Tak jakby nie było tam zamka, a tylko atrapa? Przekręcałem zamek gdy akurat błąd sie pojawił, lecz nie przyniosło to żadnego rezultatu. Może uda mi się zdjąć cały boczek i zobaczę jak to tam wygląda.
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Tak szczerze, zapomniałem o tej kontrolce w podsufitce i nie zwróciłem na nią uwagi. Sprawdze dziś jeszcze raz. Lecz tak jak mówiłem, zamek dla mnie sie skopsał bo mogę nim przekręcić i w prawo i w lewo tyle obrotów ile chce.
Więc to może jednak być przyczyna problemów z poduszką :-)