pogooglować za folderami/cennikami w pdf najlepiej z okresu produkcji auta (bo po liftach itp może nie być dostępna albo zmieniony numer) i z rynku na jakim był sprzedawany(może nie być opcja dostępna na wszystkich), i szukać po 3 literowo/cyfrowych kodach.
sam z ciekawości wlazłem na aktualny cennik, i np 4GF to sportowe wykończenie zegarów, 4MQ obramowania szyb bocznych w kolorze aluminium, pozostałych nie ma w nim, może w starszych lub bardziej szczegółowych cennikach występują?
- - - Updated - - -
matrix- wyświetlacz matrycowy, czyli graficzny - standard w 99% giuliet i chyba zawsze jest białe podświetlanie zegarów, choć sa (a przynajmniej w 2010r były bo taki przypadek znam) tez z prostszym wyświetlaczem niegraficznym- rzuć okiem do instrukcji (do sciągnięcia w aftersales - googluj), tam będzie o tym
W mojej jeszcze lepsze kwiatki:
WKŁADKI SPECYFICZNE 1Ni chu... nie mam pojęcia co to jest, ale dobrze że nie napisali wkładki higieniczne
Yes (4MN)
DO tego z 10 innych 'specyficznych' elementów jak klamki czy reflektory.
To jest bardzo opisowe:
WYPOSAŻENIE WEWN.SPECYFICZNE 1
Yes (5KW)
ale cennik już precyzuję że 5KW to CIEMNE WYKOŃCZENIE GÓRNYCH CZĘŚCI WNĘTRZA POJAZDU
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 15-11-2016 o 23:33
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
mam ! - 928 to ePEr w wersji językowej angielskiej podał partial shrink wrapping - prawdopodobnie auto zjechało na plac częściowo zakonserwowane folią zabezpieczającą -
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Prezes - nie pisz tak kategorycznie bo po prostu tak nie jest- przykład Romka - z ciekawości wykonałem jeden telefon do mojego ASO i miałem całą historię samochodu - łącznie z datą zakupu nr rej, przedłużeniem gwary samochodami zastępczymi etc. Auto było naprawiane w rożnych ASO. Po prostu pracownikom ASO alo się nie chce albo nie wiedzą jak.
- - - Updated - - -
4MQ - chodzi o chromy wokół szyb- nawet najtańsza julka miała lusterka w kolorze budy i chromowane klamki zewnętrzne
4GF- chodzi o licznik z wyświetlaczem Matrix - liczniki w zakresie skali różnią się tylko obrotkiem - diesel bena
Mój bubel był "naprawiany" w trzech ASO i sam byłem świadkiem jak w ciągu minuty dało się uzyskać całą historię ze wszystkich trzech. Nie wnikam co to za baza, chociaż jak zadzwoniłem potem do jednego ASO z pytaniem co znaczy jakiś tam wpis, to się kierownik zdziwił skąd to mam, ale przyznał, że są tam wpisane kody operacji, który im służą im do rozliczeń z FCA za naprawy gwarancyjne i samochody zastępcze.
A, i jak jedno ASO musiało zrobić coś na własny koszt, bo im nie chcieli zwrócić kasy, to tej operacji nie ma na tej liście.
Ostatnio edytowane przez Roman35 ; 16-11-2016 o 08:47