Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Prośba o rozkodowanie VIN 2 Julek

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał Michal Alfowski Zobacz post
    był wyżej wyskalowany licznik
    to może być wyskalowany niżej niż reszta

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Szanowni,
    po rozkodowaniu ciekawostki - co to jest :
    CZĘŚCIOWA KONSERWACJA (928)
    KIT CHROM (4MQ)
    SPECYFICZNY ZESTAW WSKAŹNIKÓW (4GF)
    TABLICA REJESTR.SPECYFICZNA (389)

ktoś ma jakieś pomysły ?
    pogooglować za folderami/cennikami w pdf najlepiej z okresu produkcji auta (bo po liftach itp może nie być dostępna albo zmieniony numer) i z rynku na jakim był sprzedawany(może nie być opcja dostępna na wszystkich), i szukać po 3 literowo/cyfrowych kodach.
    sam z ciekawości wlazłem na aktualny cennik, i np 4GF to sportowe wykończenie zegarów, 4MQ obramowania szyb bocznych w kolorze aluminium, pozostałych nie ma w nim, może w starszych lub bardziej szczegółowych cennikach występują?

- - - Updated - - -

dzięki za rozkminkę
    to co oglądam to wersja Distinctive a pakietem business , a ponieważ to 120 KM to nie wydaje mi się żeby był wyżej wyskalowany licznik ale jak będę miał fotki bufetu to zobaczę
    zagadkowe jest to 928 hmm...... częściowa konserwacja - może ktoś się spotkał

już wiem co to jest 4GF - Wyświetlacz w układzie Matrix, podświetlany na biało, ale co to jest w układzie MATRIX ?
    matrix- wyświetlacz matrycowy, czyli graficzny - standard w 99% giuliet i chyba zawsze jest białe podświetlanie zegarów, choć sa (a przynajmniej w 2010r były bo taki przypadek znam) tez z prostszym wyświetlaczem niegraficznym- rzuć okiem do instrukcji (do sciągnięcia w aftersales - googluj), tam będzie o tym

W mojej jeszcze lepsze kwiatki:
    WKŁADKI SPECYFICZNE 1
    Yes (4MN)
    Ni chu... nie mam pojęcia co to jest, ale dobrze że nie napisali wkładki higieniczne

DO tego z 10 innych 'specyficznych' elementów jak klamki czy reflektory.
    To jest bardzo opisowe:
    WYPOSAŻENIE WEWN.SPECYFICZNE 1
    Yes (5KW)

ale cennik już precyzuję że 5KW to CIEMNE WYKOŃCZENIE GÓRNYCH CZĘŚCI WNĘTRZA POJAZDU
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 15-11-2016 o 23:33
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Michal Alfowski
    Auto
    1.4TB Distinctive

Domyślnie

mam ! - 928 to ePEr w wersji językowej angielskiej podał partial shrink wrapping - prawdopodobnie auto zjechało na plac częściowo zakonserwowane folią zabezpieczającą -

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

mam ! - 928 to ePEr w wersji językowej angielskiej podał partial shrink wrapping - prawdopodobnie auto zjechało na plac częściowo zakonserwowane folią zabezpieczającą -
    To sa folie ochronne do transportu w trasie do salonu. W przypadku giulii za takie cos jest chyba doplata 300 zl.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    to że poszczególne ASO zbierają indywidaulnie dane nie znaczy że mają powiązaną sieć ;p
    jak kupowałem swoje Alfy kolega z ASO wydzwaniał za historia moich aut bo nie istnieje coś takiego jak ich wewnętrzna powiązana baza danych ;p dlatego mówię że historie a Alfie sprawdzisz tylko grzecznościowo i nie zawsze będzie się dało
    Prezes - nie pisz tak kategorycznie bo po prostu tak nie jest- przykład Romka - z ciekawości wykonałem jeden telefon do mojego ASO i miałem całą historię samochodu - łącznie z datą zakupu nr rej, przedłużeniem gwary samochodami zastępczymi etc. Auto było naprawiane w rożnych ASO. Po prostu pracownikom ASO alo się nie chce albo nie wiedzą jak.

- - - Updated - - -

389 -> pewnie nakładka pod tablice w naszym rozmairze - na zderzaku jest wytloczka w rozmiarze wloskim, a na to jest jeszcze jedna nakładka żeby nasze blachy pasowały

4GF - jeśli rozkminiasz wersje QV to ona miały wyżej wyskalowany licznik, większa moc więc większe Vmax - logiczne

4MQ - chromy wokół szyb i na klamkach, w bieda wersjach i po lifcie w niektórych np SPrintach nie było chromów tylko gumowe uszczelki i ciemne klamki wraz z lustermaki

928 - ?

4MQ - chodzi o chromy wokół szyb- nawet najtańsza julka miała lusterka w kolorze budy i chromowane klamki zewnętrzne
    4GF- chodzi o licznik z wyświetlaczem Matrix - liczniki w zakresie skali różnią się tylko obrotkiem - diesel bena

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

to że poszczególne ASO zbierają indywidaulnie dane nie znaczy że mają powiązaną sieć ;p
    jak kupowałem swoje Alfy kolega z ASO wydzwaniał za historia moich aut bo nie istnieje coś takiego jak ich wewnętrzna powiązana baza danych ;p dlatego mówię że historie a Alfie sprawdzisz tylko grzecznościowo i nie zawsze będzie się dało
    Mój bubel był "naprawiany" w trzech ASO i sam byłem świadkiem jak w ciągu minuty dało się uzyskać całą historię ze wszystkich trzech. Nie wnikam co to za baza, chociaż jak zadzwoniłem potem do jednego ASO z pytaniem co znaczy jakiś tam wpis, to się kierownik zdziwił skąd to mam, ale przyznał, że są tam wpisane kody operacji, który im służą im do rozliczeń z FCA za naprawy gwarancyjne i samochody zastępcze.

A, i jak jedno ASO musiało zrobić coś na własny koszt, bo im nie chcieli zwrócić kasy, to tej operacji nie ma na tej liście.
    Ostatnio edytowane przez Roman35 ; 16-11-2016 o 08:47