Nie jest mi ona potrzebna, tylko swiatlo na drodze jest mi potrzebne. W postojowki jak zainstalujesz leda malutkiego tez homo juz nie masz, w oswietlenie tablicy tez do końca nie można. Podsumowując kazdy led zamiast zarowki jest niedozwolony, jezeli ktos nie chce i ma wewnetrzny zgryz z homologacją nie musi zakladac ledow.
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
Każdy robi co chce w swoim aucieJa teraz nie potrzebuję ledów bo mam ori xenon. Wcześniej jeździłem na żarówkach i wiem, że światła z żarówek nawet najlepszych nie będzie tyle co z led czy xenonu. Ale wywalać np xenony na rzecz chińskich ledów, dla mnie to słabe, no ale jak już wspomniałem każdy robi co chce
pozdrawiam serdecznie
Panowie światła mijania i podświetlenie kompa miedzy zegarami sterowane są z tego samego czujnika? Chodzi mi o to, że czasem pod wieczór gdy powoli sie ściemnia podczas jazdy widzę jak co jakiś czas zmienia się natężenie podświetlenia w zależności czy wjadę np. w zabudowania, las itp itd. bo już czujnik łapie na granicy i tak się zastanawiam czy dzienne w trybie auto są tak samo czułe na zmiany oświetlenia jak podświetlenie kompa?
Poza tematem, kupowal ktos soczewki z ali? Mozecie cos polecic?
Kupilem jeden komplet lamp do 156 i chetnie pomajsterkuje
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Tak ale zmierzam do tego czy jak natężenie światła jest na granicy działania świateł mijania to też mogą one podczas jazdy wieczorem przez jakieś zadupie włączać się i wyłączać jak to ma miejsce z rozjaśnianiem się i ściemnianiem zegarów czy po prostu maja większa tolerancje i małe odchyłki natężania przy wieczornej jeździe nie wpływają na ich załączenie/wyłączenie
EDIT: Ok dzięki za odpowiedz
W takim razie też sobie sprawie te chińskie dzienne z kierunkami plus moduł/pzekaźnik z alledrogo tak aby mijania działały cały czas na auto.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 16-11-2016 o 21:19