Strona 41 z 105 PierwszyPierwszy ... 31323334353637383940414243444546474849505191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1050

Temat: Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał Solve Zobacz post

Czy Stelvio będzie konkurencją dla Macana? Dla BMW czy Audi Q5 może i tak, ale dla Macana raczej nie. Macan to zupełnie inny przedział cenowy, marka pozycjonowana znacznie wyżej. Dla samej marki Porsche to konkurencją ma być Meserati, nie Alfa.
    .
    Jeżeli znasz ceny Stelvio to podaj bo piszesz że to inny przedział cenowy niż Macan . Sprzedawca z którym ja mam kontakt oferuje Macana od 171 000 zł brutto .
    Co do czasu na torze Stelvio specjalnie mnie nie interesuje bo wersji Q na pewno nie kupię ale dla marketingu AR to super sprawa . Mam nadzieję że auto pomimo wieloletniego opóźnienia rynkowego będzie się sprzedawało .

P.S.

Wymiary Stelvio dług . 468 cm , szer. 216 cm. , wys. 165 cm . czyli przy dokładnie tej samej długości , jest szersze i minimalnie wyższe od Porsche Macan .
    Ostatnio edytowane przez rafter ; 17-11-2016 o 17:48
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

radosuaf, starzejesz się po prostu Wiadomo moda i trendy się zmieniają to i reklama musi się dostosować do realiów. Uważam, że taka nowoczesnej formie idealnie przekazuje treść i powinna trafić do 'nowego' społeczeństwa (chociaż ja też bym wolał więcej auta, ale ta reklama nie do mnie i nie do Ciebie - my już i tak więcej wiemy niż w niej informacji)

Co do auta - już nie będę psioczył na Giulię, że ma mały bagażnik bo po pokazaniu Stelvio nie biorę jej już raczej pod uwagę Mamy kombi + crossa + właściwości jezdne osobówki w jednym. Jak jeszcze będzie jeździł podobnie do Macana S...

I na koniec tradycyjnie pytanie: kiedy? kiedy pierwsze sztuki w salonach? kiedy pierwsze testy? kiedy wszystkie dane? kiedy ceny poznamy? Coś już wiadomo?
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    radosuaf, starzejesz się po prostu Wiadomo moda i trendy się zmieniają to i reklama musi się dostosować do realiów. Uważam, że taka nowoczesnej formie idealnie przekazuje treść i powinna trafić do 'nowego' społeczeństwa (chociaż ja też bym wolał więcej auta, ale ta reklama nie do mnie i nie do Ciebie - my już i tak więcej wiemy niż w niej informacji)
    Wnioskując po nicku (jeśli to rocznik) jestem 2 lata starszy od Ciebie i myślę, że dużo młodsze osoby będą się musiały jeszcze podorabiać, żeby sobie takie Stelvio szarpnąć w salonie, więc raczej bujamy się w dolnej strefie wiekowej grupy docelowej . Pomijając aspekt finansowy, przed 30-tką to raczej na pewno bym kupował coupe, bo SUV to jednak nie wypada .

Co do poprzedników i sugestii, że samochód szybki, to podobnie krzykliwą i oczoj**ną reklamę ma obecnie Audi Q2 z najmocniejszym silnikiem zdaje się 150 KM, więc jedno o drugim nie zawsze świadczy .

Tutaj jakiś filmik reklamowy Ferrari FF (raczej nie reklama telewizyjna, bo trwa 3:20) - nie nie błyska, nie łupie, nie skacze:
    https://www.youtube.com/watch?v=4Kyap4gZom0
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak Avatar Espressivo
    Mieszka w
    Lubin, Dolnyśląsk
    Auto
    Była: Lancia Kappa ;AR147; Fiat Bravo II; Jest: 156 2.5V6 i 159 2.4

Domyślnie

A mi się podoba auto i reklama!
    Szczęka mi opadła na podłogę wczoraj jak oglądałem premierę ;-)
    Brawo Alfa! [emoji106]

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał f a n t o m a s Zobacz post
    Serio? Subtelna reklama dla samochodu, który setkę robi w 3,9 sek. ? reklamy z linków pasują do aut bo one nie mają petardy pod maską i skupili się w zasadzie wyłącznie na wyglądzie..... Faktycznie mogło by być trochę więcej Stelvio pokazanego ale jak dla mnie reklama bomba
    Najlepsza i tak była pierwsza reklama Giuli... najpierw subtelna, a później pierdolnięcie

https://vimeo.com/133739049

Na drugim miejscu jest reklama Giulietty ale nie ta oficjalna od FCA tylko ta:

https://www.youtube.com/watch?v=6UG6Np8Q_FA

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Najlepsza i tak była pierwsza reklama Giuli... najpierw subtelna, a później pierdolnięcie

https://vimeo.com/133739049

https://www.youtube.com/watch?v=6UG6Np8Q_FA
    Faktycznie bardzo fajny spot Giulietty, nie widziałem go wcześniej. Ujęcia samochodu na pewno wykorzystane z reklamy wersji Sprint.

Nie ma co się tak emocjonować pierwszym spotem Stelvio, bo będą kolejne, tak jak i w przypadku Giulii. Pewnie będą tez bardziej stonowane.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    A moim zdaniem, najlepsza reklama AR była wtedy, gdy dwie czarne Alfy Romeo 159 goniły Aston Martina Do dziś ta scena robi wrażenie
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Serio wam sie podobają te przesadzone światła w stelvio ? Juz giula ma dysproporcje feflektorów wzgledem sylwetki. Stelvio ma ten efekt pogłębiony.
    Spójrzcie jak z tym poradziła sobie mazda w nowych modelach cx4 i cx5. Zupełnie inna estetyka,a przy tym o wiele bardziej dymamiczna,agresywna.

Technologicznie alfa moze nieźle zaskoczyc. Prawdziwy ,sportowy suv

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A moim zdaniem, najlepsza reklama AR była wtedy, gdy dwie czarne Alfy Romeo 159 goniły Aston Martina Do dziś ta scena robi wrażenie
    Zdecydowanie tak

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A ja myślałem, że najlepsze reklamy były z leniwcem
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Dla mnie najlepszy był leniwiec a zaraz za nim pościg w otwierającej scenie jednego z ostatnich 007.

Co do świateł - w Stelvio podobają mi sie bardziej niz w Giulii ze względu na ich wyraz. Tez wolałbym mniejsze lampy, ale z dwojga złego wole te w Stelvio, gdzie Led ostrymi liniami oplata krawędzie klosza lampy nadając im wyrazisty charakter niz te z Giulii, gdzie Led wyglada jak w autach sprzed kilku lat albo jak w "finezyjnych" przeróbkach lamp do Golfów trojek, czwórek itd. a sam wyraz spojrzenia (w połączeniu z ogromna soczewka) robi wrażenie bądź wytrzeszczu mocno zdziwionej osoby bądź wyrazu twarzy osoby obciążonej niepełnosprawnością umysłowa bądź wszelkiego rodzaju porażeniami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk