Strona 161 z 220 PierwszyPierwszy ... 61111151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171211 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,601 do 1,610 z 2193

Temat: Jakie opony zimowe kupić?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar roberto34wawa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW "WŁOSZKA" 30.06.2010

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Jak bym z góry wiedział, ze jadę i chwalił się tym wcześniej na forum to bym dla potomnych zrobił jakieś sprawozdanie poza lakonicznym opisem, bo tak to wyszła opinia zwykłego internetowego anona jakich wiele na łoponeło. Ci co mieli okazje nie potrzebują tabelek ale Ci co nie mieli okazji muszą mieć jakieś odniesienie.

Tak argument cena/jakość w polskich warunkach jest jak najbardziej rozsądny. Żyjemy w kraju w którym nadal gro osób jeździ zima na letnich bo nie widzi różnicy albo co lepsi specjaliści kupują tylko dwie używki na przód żeby auto jako taka ruszyło ze świateł ewentualnie nalewki bieżnikowane lub jakieś używki z reichu ciągnięte, a tutaj rzesza malkontentów którzy kupili opony droższe neguje zasadność zakupu opon budżetowych w dodatku nie chińskich no nemów ale europejskiego produktu. Ludzie powinniście się cieszyć, ze w końcu ludzie przekonują się do opon nowych, markowych, zimowych nawet tych budżetowych. Nie od razu wszyscy zaczyna kupować Continentale, Micheliny czy inne Dunlopy (notabene z tych ostatnich się przesiadłem na hp2) wiec nie musicie pisać, ze opony premium są najlepsze bo każdy to wie. Chyba, ze to próba pochwalenia się, ze mnie stać, a innego nie albo uzasadnienia większego wydatku. W dodatku ja pisałem, ze jest tania (a raczej była) i przyzwoita ale w obecnej cenie jej zakup jest nieuzasadniony. Nigdzie nie pisałem, ze prowadzi się super ale na AH czytanie ze zrozumieniem zawsze kuleje kuleje...
    Nie wiem czego nie zrozumiałeś w moim opisie masz porównanie i ocenę wyników dosyć konkretną. Tam nie masz ani czasu ani siły na to by bawić sie w robienie zdjęć czy filmów bo to nie tylko jest zabawa ale tez konkretny wysilek Fizyczny.
    Oczywiście zgodzę się z tym że lepiej kupić na zimę nową debice niż kilkuletnia używke. Ale to nie jest opona dla mocnego samochodu i szczególnie dla osoby która korzysta z możliwości mocy takiego auta.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
    Włoszka

1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    świetnie się to czyta. Co po niektórzy niestety nie przyjmują do wiadomości, że są sknerami i dusigroszami. Kupili auta za 30-40k i oszczędzają parę stówek na bezpieczeństwie. Bravo
    Trafione w sedno.... tak samo uważam.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
    Włoszka

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Powiedzieli właściciele używanych kilkuletnich alfromeo... czemu jesteście dusigrosze i sknery i nie kupienie nowego bezpieczniejszego auta?

Chyba trafiłem w sendo z ta chęcią pokazania, że "mnie stać", a reszta to "dusigrosze i sknery"

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Nie porównuj wydatku na nowy samochód, do kupna porządnych opon...
    Ostatnio edytowane przez SliwusBuu ; 17-11-2016 o 14:33

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Nie porównuj wydatku na nowy samochód, to kupna porządnych opon...
    Włoszka

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Argumentacją po postu staram się dostosować do rozmówcy. Za 40K zł jak dorzucimy kilka k możemy mieć już nowe miejskie auto z salonu, a nie jakieś stare używki targane z zachodu... dpf tez pan butch wywalał, a nie kupił nowego? Dusigrosz i sknera? I tak właśnie wygląda dyskusja na tym forum na argumenty z "czapy" bo inne widocznie nie trafiają ;]
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-11-2016 o 14:39

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    świetnie się to czyta. Co po niektórzy niestety nie przyjmują do wiadomości, że są sknerami i dusigroszami. Kupili auta za 30-40k i oszczędzają parę stówek na bezpieczeństwie. Bravo
    dobra uwaga.
    ja do zadnego auta nie dołożyłem fajnego radia z navi, bt czy sterowaniem z kola kierownicy, bo szkoda mi było 2tys, ale w ciagu paru lat kupilem do roznych aut 5 kpl opon, i za kazdym razem decydowalem sie na topowe opony w cenach od 2 do 3 tys za kpl. na bezpieczenstwie nie oszczedza sie - opony to jedyna rzecz w aucie ktora nas trzyma na drodze.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Oprócz opon na drodze trzyma Cie tez zdrowy rozsądek. Miałem nowe Fuldy Kristal Montero 3, miałem po poprzednim właścicielu kilkuletnie Dunlopy WinterSport, które mimo połowy bieżnika wylądowały w koszu i mam teraz nowe HP2 z tych trzech te ostatnie wypadły póki co najlepiej. Na lato mam P Zero Nero GT ale drugi raz raczej bym nie kupił bo podobnie się spisywały tańsze Uniroyal RainSport3 wiec Ci którzy sądzą, ze tylko "topowe" opony są ok, a reszta to lipa są takimi samymi ignorantami jak Ci co pisali kilka stron wstecz, ze na kormoranach sypia dwie stówy autostrada i nie widza różnicy ;]

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Fuldy, które podałeś akurat średnio wypadały w testach, tak jak i cenowo. O Dunlopach nie wiem jakich konkretnie mówisz.
    Pirelli P Zero Nero GT mimo, że są premium słabo wypadają na tle udanych Uniroyalów. Rzeczywiście pisząc o oponach premium, trochę za mocno spłycamy temat. Jednak warto spojrzeć chociażby na kilka testów opon. Są modele, które lądują w czołówce bez względu na organizację przeprowadzającą testy. Jednak nie widziałem jeszcze, żeby opony budżetowe dorównywały oponom z czołówki. Zdarza się to w jednej kategorii, ale wtedy tracą na innym polu, a warunki na drogach mamy zmienne.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Jak je kupowałem kilka lat temu to były po środku stawki w testach ADAC jako "zadowalające" z resztą przeglądając polecaną przez andrzeja stronę Nokiany też w zależności od testu raz są 3 raz 7 w zależności kto i w jakim rozmiarze testował ;] Z tym, że tylko o nich wspomniałem bo bezpośrednie porównanie do HP2 jest troche bez sensu ponieważ miałem je na poprzedniej alfie wiec zupełnie inne auto niemniej na tych jedzie sie pewniej może przez to ze szerokość robi swoje. Dunlopy dostałem z Brerą WinterSport M3, z tym, że jak wspomniałem miały kilka lat i polowe bieżnika. Na mokrym była tragedia wiec dorznąłem je do lata aż nie znalazłem felg na lato i nie kupiłem do nich P Zero, a to przecież "topowe" opony. I znów piszecie o dorównywaniu budżetówek oponom z czołówki, a cofnijcie się kilkanaście stron wstecz i już na ten temat dokładnie wyraziłem swoja opinię i nigdy budżetówka nie dorówna oponie premium dlatego, ze koncerny na to nie pozwolą. Nie może być przecież Dębica lepsza od GoodYeara czy Dunlopa (nowego) bo kto by kupował droższe. Jest jasne rozgraniczenie na klasy i zawsze tak będzie. Czasem jakaś budżetówka spisze się dobrze i porównywalnie do klasy średniej ale na pewno nie przeskoczy o dwie klasy.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-11-2016 o 15:28