Strona 43 z 105 PierwszyPierwszy ... 33343536373839404142434445464748495051525393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1050

Temat: Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR MiTo, Audi A5

Domyślnie

A wyobrażasz sobie Fiata o mocy 500 KM? Jasne, że fiat powinien robić suvy ale takie... jak by to powiedzieć... popularne... z silnikami 100-150 KM, przystępne. Z kolei Jeep idzie mocno w stronę offroad, przynajmniej tak się kojarzy bo w nowych samochodach ten offroad jest mocno udawany. Stelvio nie jest konkurencją dla Jeep'ów, to ma być samochód drogowy lekko podniesiony, taka moda, nie będzie miał nic z offroad (przynajmniej ja to tak odbieram) .

Takie czasy, na tym się zarabia i musimy to zrozumieć, zgadzam się z Kol. Tomtrz, porsche gdyby nie zrobiło panamery a potem cayenne i teraz macana byłoby finansowo w zupełnie innym miejscu. Mają kasę, mogą się rozwijać i robić takie samochody jak 918. Przecież nikt nikomu tych suvów nie nakazuje kupić! Porsche dalej produkuje 911, boxter, cayman, 918 i chcą jeszcze coś dołożyć z samochodów sportowych. Będzie kasa będą kolejne modele.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Nie wiem jak jest w FCA, ale generalnie w korporacjach każdy pion/ brand powinien byc profitowy, inaczej pojawia sie presja, zeby problem rozwiązać (na przykład zamykając nierentowny pion/ markę). Jeżeli FCA zarobiłoby sobie na SUV-ach markami Fiat i Jeep, to Alfie by wtedy w żaden sposób nie pomogło, bo w linijce Alfa Romeo byłaby cyfra nieakceptowalna dla np. inwestorów. Ale jak juz Stelvio podciągnie wyniki AR, to nikt z inwestorów nie bedzie wnikał czym AR wyniki zrobiła. Bedzie liczyć sie to, ze bedzie wystarczajaco rentowna. Bez SUV-a byłoby ryzyko, ze próg rentowności w przypadku brandu AR nie zostałby osiągnięty, wiec byłyby naciski na to, zeby brand AR zabić, bo nie ma sensu, zeby topić w nim pieniądze. Tak swoją droga, to wszystkim powinno zależeć na największym sukcesie Stelvio, bo pewnie pomoże stworzyć to tez odpowiedni efekt skali, z którego w dalszej perspektywie bedą mogli skorzystać właściciele Giulii (bo to ta sama platforma) - na przykład w lepszej dostępności i przystępności części zamiennych.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Oj, ale te 216 cm szerokości to chyba łącznie z zimnym łokciem właściciela

PS: Macan ma 192 cm szerokości.

Wymiary Stelvio publikowane w artykule na Autocentrum , możliwe że jakiś błąd im się wkradł :

http://www.autocentrum.pl/newsy/z-kr...uv-alfy-romeo/
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Relacja Quatroruotte

https://www.youtube.com/watch?v=QZt8NxNpeqo

oraz z ich strony Bigland o przyszłości AR

“La Stelvio e i futuri modelli, ecco le prossime mosse del marchio”

http://www.quattroruote.it/news/indu..._angeles_.html
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 18-11-2016 o 12:27
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kondurango
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD, Lancia Lybra 2,4JTD Intensa

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Taaak, bo SUV to po prostu niezbędny kamień milowy rozwoju technologicznego i stylistycznego, takie ogniwo ewolucji motoryzacji , bez którego by wymarła zapewne i chodzilibyśmy pieszo.

W marce Fiat/Jeep, by sobie firma FCA tak samo nie zarobiła na suv'ach fiat i jeep ?
    Szanowny Kolego forumowiczu Andrzejsr

Dostałeś od pozostałych kolegów kilka sarkastycznych uwag i mimo całej sympatii dla Ciebie i szacunku to muszę .....przyznać im rację
    Ale jeśli chciałeś tylko wywołać dyskusję to Ci się to udało

Nie przeskoczymy dzisiejszej mody , możemy się zżymać , może nam się to nie podobać ale takie są czasy i takie trendy. Ludzie na świecie pokochali jakąś irracjonalną miłością suv-y i nie zanosi się na zmianę. Od juka po bentaygę wszyscy produkują suv-y.
    Czy Porsche , BMW, Mercedes ,Maserati, Jaguar też się mylą ? Tak jak piszą koledzy ,dzięki Stelvio mogą być środki na inne modele , bardziej niszowe bardziej takie alfowskie w naszym tu rozumieniu. Na macana ludzie czekają pół roku i dzięki temu jest kasa na pozostałe, stricte sportowe modele. Mercedes zrobił z GLC model "coupe" i też się sprzedaje. Kiedyś było nie do pomyślenia ,żeby w jednej klasie produkować tyle modeli i tak je udziwniać ale w tym szaleństwie jest metoda bo to się sprzedaje.
    Ja też kiedyś lubiłem zwykłe nokie, klepałem na klawiszach jeszcze 3 lata temu ale dziś Nokii już .....nie ma. Przespali zwrot ku głaskaniu urządzeń a nie wciskaniu klawiszy. Podobnie mogło być z Alfą, kilka lat za póżno ale lepiej że jest Stelvio.
    Ten model będzie lokomotywą sprzedaży i miejmy nadzieję ,że pociągnie za sobą prace nad nową giuliettą , alfettą , większym suvem i innymi modelami jakie są w planach.
    W końcu ktoś u pana Marchionne pomyślał o cechach użytkowych Stelvio, obszerny bagażnik , więcej miejsca na tylnych siedzeniach, duże kieszenie w przednich drzwiach to zawsze kulało w Alfach.To tylko to co udało mi się zobaczyć na pierwszych zdjęciach i filmikach. Mam nadzieję,że jest tego więcej. My możemy się tu podniecać gangiem silnika , pięknymi liniami, osiągami,duszą Alf i naszym uśmiechem gdy do nich wsiadamy ale dla wielu nowych ,potencjalnych nabywców to tylko nic nie znaczące didaskalia.
    Dla wielu liczą się typowe cechy użytkowe,czy wejdzie mi wózek dziecięcy do bagażnika, narty na ukos, deska , ile można załadować na dach itd....

Stelvio jest świetnie narysowanym samochodem i tak jak 97% suvów nie będzie zjeżdzał z utwardzonych dróg. Of-road zostawmy Mercedesom G, Patrolom, Defenderom i innym prawdziwym terenówkom.
    Jedynie czego można żałować to chyba fakt,że trzeba się będzie pogodzić z prawdopodobnym brakiem Giulii SW ,teraz słabo to widzę.Trzymajmy kciuki za Stelvio czy się nam podoba czy nie , nie musimy jej wszyscy kupować Ale ona ma pociągnąć Alfę na zasłużone jej miejsce na rynku tak słabe od wielu lat.Wszyscy o tym wiemy ale w różnych dyskusjach brakowało nam argumentów wobec nie alfistów. Teraz sytuacja się zmienia i dobrze.
    Pomyślmy też o naszym forum....jeszcze niedawno groził nam tu tzw. "chów wsobny" kurcząca się garstka maniaków pocieszająca się jak łatać 156-tki albo w lepszym wydaniu 159-tki Druga garstka wymieniająca się uwagami nad aż DWOMA produkowanymi modelami.
    Teraz nowe modele kiedyś zasilą używki i będziemy się tu kręcić dalej i wzajemnie pomagać i wspierać i o to chodzi.

Mnie się Stelvio bardzo podoba i życzę jej świetnej sprzedaży i ciekaw jestem czy za kilka lat przeczytać będzie tu można :

świecąca się kontrolka alfa link Q4 co robić ? pomocy !

Pozdrawiam Was wszystkich

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Wymiary Stelvio publikowane w artykule na Autocentrum , możliwe że jakiś błąd im się wkradł :

http://www.autocentrum.pl/newsy/z-kr...uv-alfy-romeo/
    Oficjalnie też jest podana szerokość 216 cm.
    http://www.alfaromeopress.pl/press/a...-romeo-stelvio
    Jeżeli to prawda, to pewnie jest to szerokość razem z lusterkami.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Dyskusji wzbudzać , trochę tak aby sprawdzić czy jestem sam w tej niechęci ? A może jest tylko tak, że po prostu wśród milionów nie mogących się mylić much, głupio czasem się przyznać komuś "to i to mi się nie podoba" ? nie wierzę że tylko we mnie wzbudza niechęć to auto.

Co do "sprzedaje się ładnie, to wszystko ok" - no tak, jakby narkotyki nie były pod jakimśtam nadzorem, to też by się świetnie sprzedawały. To że coś się sprzedaje, to wcale nie oznacza, że to jest dobre.

A co do kieszeni w boczkach, bagażników itp. to uważam że od tego są inne auta, nie musi to być Alfa. A tu Alfa dołączyła do rozmywania się wszystkiego z wszystkim, unifikacji stylistycznej jak audi. No stary jestem i mi się nie podoba, jak każdy suv budzi uśmiech politowania w najlepszym razie, cóż, wyrazić tego się nie boję wśród ochów i achów, choć "dzizasy" się złoszczą.

Co do korporacyjnych pionów i wyników to nie wiedziałem, to obcy dla mnie świat na szczęście, pewnie tak jest, szkoda że inaczej Alfa zarabiać niezbędnych środków nie może, widać nie może.

Użytkownik Świeżak Avatar Espressivo
    Mieszka w
    Lubin, Dolnyśląsk
    Auto
    Była: Lancia Kappa ;AR147; Fiat Bravo II; Jest: 156 2.5V6 i 159 2.4

Domyślnie

Kondurango - podpisuję się obiema rękami!
    Było mało modeli - narzekaliśmy, wypuścili SUVa - narzekamy...
    Powinniśmy się cieszyć bo jeszcze klika lat temu nie było wiadomo co z Alfa Romeo - czy przetrwa - dziś widać i słychać, że Alfa żyje! Firma ma pomysł na samochody i zaczęła też słuchać rynku. Oczywiście nie wszystkie samochody muszą się nam podobać.
    Mi Stelvio się podoba choć nie jestem wielkim fanem SUVów.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kondurango
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD, Lancia Lybra 2,4JTD Intensa

Domyślnie

Dyskusji wzbudzać , trochę tak aby sprawdzić czy jestem sam w tej niechęci ? A może jest tylko tak, że po prostu wśród milionów nie mogących się mylić much, głupio czasem się przyznać komuś "to i to mi się nie podoba" ? nie wierzę że tylko we mnie wzbudza niechęć to auto.

Co do "sprzedaje się ładnie, to wszystko ok" - no tak, jakby narkotyki nie były pod jakimśtam nadzorem, to też by się świetnie sprzedawały. To że coś się sprzedaje, to wcale nie oznacza, że to jest dobre.

A co do kieszeni w boczkach, bagażników itp. to uważam że od tego są inne auta, nie musi to być Alfa. A tu Alfa dołączyła do rozmywania się wszystkiego z wszystkim, unifikacji stylistycznej jak audi. No stary jestem i mi się nie podoba, jak każdy suv budzi uśmiech politowania w najlepszym razie, cóż, wyrazić tego się nie boję wśród ochów i achów, choć "dzizasy" się złoszczą.

Co do korporacyjnych pionów i wyników to nie wiedziałem, to obcy dla mnie świat na szczęście, pewnie tak jest, szkoda że inaczej Alfa zarabiać niezbędnych środków nie może, widać nie może.
    Rzeczywiście muszę przyznać ....masz odwagę cywilną i charakter ,żeby zakwestionować taki ruch Alfy wśród tylu ochów i achów . Jednak nic nie wzbogaca tak dyskusji i nie pobudza jak taka postawa
    Choćby to ,że po kilku latach się tu odezwałem , dziękuje za postawę pod prąd

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

nie musi to być Alfa. A tu Alfa dołączyła do rozmywania się wszystkiego z wszystkim, unifikacji stylistycznej jak audi. No stary jestem i mi się nie podoba, jak każdy suv budzi uśmiech politowania w najlepszym razie, cóż, wyrazić tego się nie boję wśród ochów i achów, choć "dzizasy" się złoszczą.
    Ja młody tez już nie jestem, i od SUV'a wolę piękne, rasowe coupe. Nie zmienia to faktu - pomijam czy się z tym zgadzam czy nie, bo to bez znaczenia - że rozwoju i możliwości wyboru nie powinno się ograniczać. Czasy czasami - ale bez powodu Stelvio nie powstał. Wprawdzie nie wyznacza trendów (na co miał szanse Kamal w 2003 roku), tylko je goni - i jak widać po reakcjach - skutecznie. Jakie będzie to auto, czy wzmocni AR, czas pokaże. Dla mnie jednak, odczytując nawet kontekst Twojej wypowiedzi, napisanie, że to wstyd jest zupełnie niezrozumiałe.

Szanuję natomiast to, że Ci się to auto nie podoba.

Nie dyskredytowałbym natomiast "ochów" i "achów" szanując i to, że są tacy u których je wywołuje.

Przyjmujmy do wiadomości i szanujmy swoje zdania.

A jeśli dzięki Stelvio obaj doczekamy się nowych ekscytujących coupe i spider'ów to ja mocno trzymam kciuki za jego powodzenie!

I jeszcze coś na co może zwróciliście, a może nie uwagę - słówko "EVER", wielka - mała rzecz a cieszy (mnie przynajmniej).

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Stelvio-2016-2.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	24.0 KB
ID:	215727

Dla mnie to jest otwarcie i wejście - EVER (w dniu światowej premiery, na rynku amerykańskim) koniec, kropka.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 18-11-2016 o 12:57
    Alfa Romeo Nel Cuore