nie ma czegoś takiego jak pakiet TI - po prostu dobrze wyposażony Distinctive. co do rzeszty- dokładne oględziny pod kątem przeszłości dzwonowej i technicznej.
nie ma czegoś takiego jak pakiet TI - po prostu dobrze wyposażony Distinctive. co do rzeszty- dokładne oględziny pod kątem przeszłości dzwonowej i technicznej.
No to może dodam parę słów bo dowiedziałem się nieco więcej. Co do przeszłości dzwonowej nie jestem w stanie się wypowiedziec bo nie ogladalem auta na zywo. Niemniej jednak rozmowa wystarczyla zeby skutecznie zniechecic do zakupu:
- auto kupione na firmę w lutym 2012 a już 7 miesięcy później zmieniło właściciela, też na firmę - poprzedni leasing raczej nie dobiegł końca więc dlaczego tak szybko - komisant "nie wie"
- auto wstawione do komisu dealera przez innego "zaprzyjaźnionego" komisanta, który kupił auto od dotychczasowego (drugiego) właściciela
- w książce serwisowej (niby kompletnej) tylko wymiany oleju - żadnych szczegółów o tym co było robione poza eksploatacyjnymi tematami
- na pytanie o możliwość sprawdzenia historii w ich ASO przy komisie/dealerze usłyszałem że "nie mają wjazdu do bazy ASO które serwisowało samochód na pewno nie było bite i stan techniczny wzorowy"
- kontakt z drugim właścicielem oczywiście niemożliwy
- auto stoi już kilka dni a zainteresowanie chyba mierne bo komisant sam wydzwania
Przestrzegam przed dawaniem się złapać na haczyk typu "auto sprzedawane przez dealera". Wrażenie że zakup pewniejszy niż od handlarza bo w końcu przy ASO i dają gwarancję, bywa złudzeniem.
Nie wiem czego oczekujesz po książce serwisowej ale w normalnych warunkach są tam info o terminach zrobionych przeglądów lub ewentualnie o rodzaju oleju jak jest inny niż fabryczny - resztę sprawdza sie po nr VIN w ASO.
bierze VIN i masz wszystko- podaj na priv to się sprawdzi.
Potwierdzam, w książce serwisowej nie wpisują napraw (chyba od dość dawna), tylko przeglądy i oleje. Cała reszta tylko w postaci wpisu w systemie i zleceń serwisowych/potwierdzeń wykonania naprawy.
Co sądzicie o tej alfie? Przymierzam się do kupna ale czy nie będzie to czasem wtopa.
http://allegro.pl/show_item.php?item...019#3046e0e03f
Fiat 126p; Fiat Seicento 900;
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
2012 r. za 33500 pl z Poznania i sprowadzana- ja bym brał - okazja roku !!!- pewnie była z limitowanej serii do "samodzielnego montażu"
Ja wiem że cena czyni cuda ale trochę opamiętania!!
Cześć,
Szybkie pytanko, zmieniam autko z meganki rs i już wiem że będzie to Giuletta.
Zainteresowała mnie jedna oferta.
Dajcie mi proszę znać co o tym sadzicie.
Wygląda na zadbaną może ktoś z forum sprzedaje
Z racji że to mój pierwszy post wklejam tytuł z allegro
Giulietta 2.0 JTDM MOCNO DOINWESTOWANA 221 kM
Jakaś częsta awaria z tą uszczelką, bo już któryś raz widzę opis.
Duży z tym roboty czy tylko kwestia demontażu miski?
I ponownie - jak z wtryskami w JTDm-ach? Magnetyczne w każdej wersji?
Taka wymiana to kilka stówek z tego co wiem (tyle bierze kolega w bliźniaczym cdti) więc nie jest to wygórowana kwota (szczególnie biorąc pod uwagę koszty jakie mogą nas spotkać w konkurencyjnych jednostkach).
Zapłaciłem dopiero co 42zł za uszczelkę + 150 robocizna (demontaż + montaż miski)