Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Temat: Letnie opony bieżnikowane

Użytkownik Rowerzysta Avatar pirat159
    Mieszka w
    Finlandia
    Auto
    Alfa Romeo SW 2.4 JTDm q-troniq

Domyślnie

No właśnie. Jak już pisalwm do codziennej jazdy bieżnikowane opony jak najbardziej, przecież nie codziennie przekraczamy prędkość. W moim przypadku decyzja była prosta, kupiłem felgi z oponami lecz 245 do renaty nie chciał wejść, i stanąłem przed wyborem albo min 500€ za opony z najniższej półki albo nalewki za 200€ decyzja prosta. Auto pokonało trasę Finlandia-Polska-Finlandia trzy razy i jakoś nic się nie stało.

Użytkownik Znawca Avatar laska
    Mieszka w
    Nowy Sącz-Napoli
    Auto
    Była 155 1.8 TS 8V, Jest 166 2.4 20V 175 cv

Domyślnie

Nie żebym był za nalewkami ale kumpel kiedyś miał na golfie jakieś zimowe i po ostrej śnieżycy pod dość sporą górkę ja nawet z rozpędu nie dałem rady podjechać na nowej dębicy a on nawet gdy się pośrodku tej górki zatrzymał to ruszał bez większych problemów.
    Ti Amo ALFA!!!

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Bo przeważnie zimowe nalewki są z miękkiej gumy z wyrzeźbionymi wielkimi klocami, które akurat na kopny śnieg się nadają, a już na inne warunki średnio.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No właśnie to jest przykładowa "wąska grupa zastosowania" - typowo zimowe opony (profil ma kilka rodzajów) , które na autostradzie będą najprawdopodobniej do d. , ale do jakiegoś pracującego w górach zimą wozu- żadne Conti TS jej nie przeskoczy. Trzeba tylko wiedzieć że się ma daną potrzebę, sprecyzować jąi sprawdzić.

Co do upalania tak zwanego - chodzi o to, że jak widać technologia daje radę wytrzmałościowo i najwyraźniej są różne technologie , więc nie można wszystkiego do jednego wora wrzucać.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar argenta132
    Mieszka w
    Łuków
    Auto
    Jest ALFA ROMEO 156 SW 1.9 JTD 105KM / Była ALFA ROMEO 156 2.5 V6 24V 192KM

Domyślnie

Nigdy w życiu bieżnikowanych. lepiej czasami dobra używkę niż bieżnikowane nowe. Bo z nowego w nich bieżnik tylko reszta stara guma.