powyżej podałem link do tematu(post nr. 3) więc nie warto rozkręcać go na nowo![]()
powyżej podałem link do tematu(post nr. 3) więc nie warto rozkręcać go na nowo![]()
żeby nie zakładać nowego tematu... przerabiał ktoś już może temat pt WODA WE WNĘCE BAGAŻNIKA? nie cieknie żadną wiązką kabli ani nic, zerwałem już między wnęką na koło a pasem tylnym tą całą masę uszczelniającą i zakonserwowałem a ciągle sie pojawia woda... myślicie od spodu jeszcze zakonserwowac blache właśnie na polączeniu? może miał ktoś podobny przypadek?
U mnie woda dostawała się do wnęki przez gumową uszczelkę prze którą szły kable od oświetlenia tablicy w tylnym zderzaku
u mnie tamtędy się nie leje.ogólnie właśnie woda tak jakby spływała z okolic pasa tylnego, jak jest podłoga bagażnika z boku i w dół do wnęki nad tymi kablami. ogólnie jest mokro na połączeniu zgrzewu wnęki z pasem tylnym. zerwałem już tą masę uszczelniającą i zamazałem konserwacja,dobiłem młotkiem blachę do blachy a woda nadal się pojawia... jeszcze spróbuje zerwać tą masę między wnęką a podłogą i chyba wypsikam całą podłogę bagażnika konserwacja uszczelniającą od spodu samochodu bo już mi pomysłów brak. bo w pasie przednim też już zapsikałem wszystkie newralgiczne miejsca łączeń blach...
Powracam do tematu woda w środku. Jako że nie miałem czasu żeby tego ogarnąć za mało czasu zrobiłem to w końcu u znajomego mechanika w warsztacie sylikon poszedł w ruch . Przy samym dole tam gdzie jest ta blacha poprostu struchlala uszczelka .
nastukane z Honor 8
Ostatnio edytowane przez Bartosz 31 ; 02-12-2016 o 20:52 Powód: Ps teraz poczekam i zobaczymy czy woda będzie dalej lecieć