Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Radzina Zobacz post
    Martwi mnie słaba sprzedaż Giulii. Mam nadzieję, że Stelvio będzie notować lepsze wyniki, bo nie chcę myśleć co się stanie jeżeli stanie się inaczej...
    To kup jedną, to najlepsze co możesz zrobić by podreperować im sprzedaż
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    co możesz zrobić by podreperować im sprzedaż
    Brać przykład z Niemców

Alfa Romeo continua a macinare vendite in Germania, +80%

http://www.clubalfa.it/20006-alfa-ro...rmania-80.html

lub Włochów gdzie "Gianluca Italia soddisfatto dei risultati di novembre

Poi si è parlato anche del successo commerciale che sta caratterizzando Alfa Romeo Giulia. La berlina di segmento ‘D’ del Biscione, sta andando molto bene nelle vendite in Italia nella sua categoria".

http://www.clubalfa.it/19996-fiat-ch...-novembre.html
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

To kup jedną, to najlepsze co możesz zrobić by podreperować im sprzedaż
    To jest rada, którą dałbym wszystkim forumowym krytykom zarządu Fiata, szczególnie tym co się kulają kilkunastoletnimi struclami. Wiem, wiem, gdyby nasze zarobki były takie jak w Niemczech....

Myślę, że jeszcze za wcześnie, żeby oceniać sprzedaż. Kluczowy będzie pewnie przyszły rok bo wtedy pojawią się zamówione modele i auto zacznie być widoczne.
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Brać przykład z Niemców

Alfa Romeo continua a macinare vendite in Germania, +80%

http://www.clubalfa.it/20006-alfa-ro...rmania-80.html

lub Włochów gdzie "Gianluca Italia soddisfatto dei risultati di novembre

Poi si è parlato anche del successo commerciale che sta caratterizzando Alfa Romeo Giulia. La berlina di segmento ‘D’ del Biscione, sta andando molto bene nelle vendite in Italia nella sua categoria".

http://www.clubalfa.it/19996-fiat-ch...-novembre.html
    Ładnie wyglądają te % lecz liczba sztuk sprzedanych na rynku DE nie powala. Za miesiąc listopad Alfa Romeo sprzedała całe 403 sztuki Giuli, Giulietty i Mito. Jaguar dla przykładu sprzedał 734 auta w tym samym czasie nie wspominając już o sprzedaży marek wiadomego pochodzenia Myślę tak jak kolega niżej napisał że nie ma co za wiele się odnosić do tych danych ponieważ dopiero co Alfa uzupełniła ofertę o silniki benzynowe i trzeba poczekać na odzew rynku. Dopiero w przyszłym roku będzie można się odnieść do wyników AR.
    Dane za listopad w DE:
    http://www.kba.de/SharedDocs/Pressem...1_2016_pdf.pdf
    Ostatnio edytowane przez Złakoś ; 03-12-2016 o 18:09 Powód: Zmiana linku ;)

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Złakoś Zobacz post
    Ładnie wyglądają te % lecz liczba sztuk sprzedanych na rynku (...) nie powala.
    Cytat Napisał Złakoś Zobacz post
    Dopiero w przyszłym roku będzie można się odnieść do wyników AR.
    To oczywiste. Pisałem o tym kilka razy w reakcji na różne andersonizmy.

Wstawiłem te linki jako obrazujące pewne fakty (w tym ten, że AR po spadku formy - prawie upadku - prawdopodobnie odbija się jednak od dna i aczkolwiek bardzo powoli, to jednak kieruje się ku powierzchni; czas pokaże czy i kiedy na nią wypłynie).

Nadal trzymam kciuki zarówno za Giuluię, jak i Stelvio.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 03-12-2016 o 19:47
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

Wstawiłem te linki jako obrazujące pewne fakty (w tym ten, że AR po spadku formy - prawie upadku - prawdopodobnie odbija się jednak od dna i aczkolwiek bardzo powoli, to jednak kieruje się ku powierzchni; czas pokaże czy i kiedy na nią wypłynie).

Amen. Dziel sie tymi krzepiacymi nowinami jak najcześciej!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Nie sprzedaje znaczy się nikt nie kupuje? Bo ja ciągle czytam, że kupują.

Zapomniałem, że jesteś świętą krową na forum, która chce zepsuć życie w kwestii nowych AR.
    Kolega Złakoś przytoczył dane: "Za miesiąc listopad Alfa Romeo sprzedała całe 403 sztuki Giuli, Giulietty i Mito. Jaguar dla przykładu sprzedał 734 auta w tym samym czasie nie wspominając już o sprzedaży marek wiadomego pochodzenia".

Chcesz zaklinać rzeczywistość, jaboleq? Liczby to fakty, twarde, wymierne. Odpowiada za taki stan rzeczy wprowadzanie modelu etapami (rok po prezentacji dopiero pojawia się w ofercie) oraz brak klienta docelowego. Ludzie kupujący beemy i audi w życiu nie przesiądą się do alfy romeo. A nowi nabywcy niechętnie ryzykują duże wydatki, mając do wyboru marki pewne i sprawdzone w tym segmencie. Alfa tymczasem nadal zmaga się z powszechną, wiadomo jaką, opinią. Tutaj lat potrzeba i nowych modeli. Czy FCA to udźwignie? Miejmy nadzieję, że tak.

- - - Updated - - -

ja też trzymam kciuki ale pisanie od odbijaniu się jest bardzo wesołe Logicznie, nie ma modeli, nie ma sprzedaży. Są modele, jest jakaś tam sprzedaż, zatem w liczbach będzie na pewno więcej. No przecież to, powtórzę, logiczne. Jednak pisanie o jakimś "odbijaniu się" jest zdecydowanie przedwczesne. To można oceniać najwcześniej pod koniec przyszłego roku, kiedy Giulia będzie już dłużej w ofercie i WE WSZYSTKICH odmianach, oraz minie rok sprzedaży Stelvio.
    Na razie to pobożne życzenia.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

pewnie gdzieś w tym tasiemcu były informacje, ale odszukać bardzo ciężko. może ktoś kto wie gdzie to sprawdzić, zrobić mini podsumowanie całej sprzedaży Giuli w Europie miesiąc po miesiącu powiedzmy przez ostatnie 0.5 roku? ciekaw jestem jaki jest trend.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    pewnie gdzieś w tym tasiemcu były informacje, ale odszukać bardzo ciężko. może ktoś kto wie gdzie to sprawdzić, zrobić mini podsumowanie całej sprzedaży Giuli w Europie miesiąc po miesiącu powiedzmy przez ostatnie 0.5 roku? ciekaw jestem jaki jest trend.
    http://left-lane.com/european-car-sa...-romeo-giulia/

+ całe alfa rumuno
    http://left-lane.com/european-car-sa...ta/alfa-romeo/
    Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 04-12-2016 o 19:02
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dzięki wielkie, dodałem sobie link do ulubionych.

porównując do sprzedaży 159, było tak:

Alfa Romeo 159
    2005 6.525
    2006 57.329
    2007 65.802
    2008 42.309
    2009 25.708
    2010 15.034
    2011 10.433
    2012 4.143
    2013 297
    2014 13

Giulia jak narazie wygląda tak:
    March 19
    April 48
    May 236
    June 1.334
    July 999
    August 752
    September 1.718
    October 1.565

Skoro dopiero praktycznie jest jakaś gama modelowa i testówki w benzynie pojawiają się w salonach, to zakładam że listopad/grudzień sprzedaż może trochę wzrosnąć, powiedzmy 2000/2500szt na początek, to by dało blisko 11200 szt w pierwszym roku.

następny rok pokaże jak to faktycznie wygląda - życze im minimum tych 80tys (bo chyba taki wolumen był zakładany).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.