Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Brać przykład z Niemców
Alfa Romeo continua a macinare vendite in Germania, +80%
http://www.clubalfa.it/20006-alfa-ro...rmania-80.html
lub Włochów gdzie "Gianluca Italia soddisfatto dei risultati di novembre
Poi si è parlato anche del successo commerciale che sta caratterizzando Alfa Romeo Giulia. La berlina di segmento ‘D’ del Biscione, sta andando molto bene nelle vendite in Italia nella sua categoria".
http://www.clubalfa.it/19996-fiat-ch...-novembre.html
Alfa Romeo Nel Cuore
To jest rada, którą dałbym wszystkim forumowym krytykom zarządu Fiata, szczególnie tym co się kulają kilkunastoletnimi struclami. Wiem, wiem, gdyby nasze zarobki były takie jak w Niemczech....To kup jedną, to najlepsze co możesz zrobić by podreperować im sprzedaż
Myślę, że jeszcze za wcześnie, żeby oceniać sprzedaż. Kluczowy będzie pewnie przyszły rok bo wtedy pojawią się zamówione modele i auto zacznie być widoczne.
Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?
Ładnie wyglądają te % lecz liczba sztuk sprzedanych na rynku DE nie powala. Za miesiąc listopad Alfa Romeo sprzedała całe 403 sztuki Giuli, Giulietty i Mito. Jaguar dla przykładu sprzedał 734 auta w tym samym czasie nie wspominając już o sprzedaży marek wiadomego pochodzeniaMyślę tak jak kolega niżej napisał że nie ma co za wiele się odnosić do tych danych ponieważ dopiero co Alfa uzupełniła ofertę o silniki benzynowe i trzeba poczekać na odzew rynku. Dopiero w przyszłym roku będzie można się odnieść do wyników AR.
Dane za listopad w DE:
http://www.kba.de/SharedDocs/Pressem...1_2016_pdf.pdf
Ostatnio edytowane przez Złakoś ; 03-12-2016 o 18:09 Powód: Zmiana linku ;)
To oczywiste. Pisałem o tym kilka razy w reakcji na różne andersonizmy.
Wstawiłem te linki jako obrazujące pewne fakty (w tym ten, że AR po spadku formy - prawie upadku - prawdopodobnie odbija się jednak od dna i aczkolwiek bardzo powoli, to jednak kieruje się ku powierzchni; czas pokaże czy i kiedy na nią wypłynie).
Nadal trzymam kciuki zarówno za Giuluię, jak i Stelvio.
Ostatnio edytowane przez Archi ; 03-12-2016 o 19:47
Alfa Romeo Nel Cuore
Kolega Złakoś przytoczył dane: "Za miesiąc listopad Alfa Romeo sprzedała całe 403 sztuki Giuli, Giulietty i Mito. Jaguar dla przykładu sprzedał 734 auta w tym samym czasie nie wspominając już o sprzedaży marek wiadomego pochodzenia".
Chcesz zaklinać rzeczywistość, jaboleq? Liczby to fakty, twarde, wymierne. Odpowiada za taki stan rzeczy wprowadzanie modelu etapami (rok po prezentacji dopiero pojawia się w ofercie) oraz brak klienta docelowego. Ludzie kupujący beemy i audi w życiu nie przesiądą się do alfy romeo. A nowi nabywcy niechętnie ryzykują duże wydatki, mając do wyboru marki pewne i sprawdzone w tym segmencie. Alfa tymczasem nadal zmaga się z powszechną, wiadomo jaką, opinią. Tutaj lat potrzeba i nowych modeli. Czy FCA to udźwignie? Miejmy nadzieję, że tak.
- - - Updated - - -
ja też trzymam kciuki ale pisanie od odbijaniu się jest bardzo wesołeLogicznie, nie ma modeli, nie ma sprzedaży. Są modele, jest jakaś tam sprzedaż, zatem w liczbach będzie na pewno więcej. No przecież to, powtórzę, logiczne. Jednak pisanie o jakimś "odbijaniu się" jest zdecydowanie przedwczesne. To można oceniać najwcześniej pod koniec przyszłego roku, kiedy Giulia będzie już dłużej w ofercie i WE WSZYSTKICH odmianach, oraz minie rok sprzedaży Stelvio.
Na razie to pobożne życzenia.
pewnie gdzieś w tym tasiemcu były informacje, ale odszukać bardzo ciężko. może ktoś kto wie gdzie to sprawdzić, zrobić mini podsumowanie całej sprzedaży Giuli w Europie miesiąc po miesiącu powiedzmy przez ostatnie 0.5 roku? ciekaw jestem jaki jest trend.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 04-12-2016 o 19:02
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
dzięki wielkie, dodałem sobie link do ulubionych.
porównując do sprzedaży 159, było tak:
Alfa Romeo 159
2005 6.525
2006 57.329
2007 65.802
2008 42.309
2009 25.708
2010 15.034
2011 10.433
2012 4.143
2013 297
2014 13
Giulia jak narazie wygląda tak:
March 19
April 48
May 236
June 1.334
July 999
August 752
September 1.718
October 1.565
Skoro dopiero praktycznie jest jakaś gama modelowa i testówki w benzynie pojawiają się w salonach, to zakładam że listopad/grudzień sprzedaż może trochę wzrosnąć, powiedzmy 2000/2500szt na początek, to by dało blisko 11200 szt w pierwszym roku.
następny rok pokaże jak to faktycznie wygląda - życze im minimum tych 80tys (bo chyba taki wolumen był zakładany).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.