panowie wracajac do tematu czyszczenia egr'u to mozecie opisac jak rozebrac ten sterowany podcisnieniem?ile kosztuja te uszczelki i ile ich jest, zanim wezme sie za rozbieranie chcial bym miec wszyskto na miejscudlugo czasu potrzeba na caly zabieg?
panowie wracajac do tematu czyszczenia egr'u to mozecie opisac jak rozebrac ten sterowany podcisnieniem?ile kosztuja te uszczelki i ile ich jest, zanim wezme sie za rozbieranie chcial bym miec wszyskto na miejscudlugo czasu potrzeba na caly zabieg?
naprawde nikt z was nie rozbieral tego sterowanym podcisnieniem :?:![]()
Bo błąd to trzeba skasować sam z ECU nie zniknie.Napisał sergiusz1988
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Panowie, EGR wystarczy zdeaktywować przez kompa [GT] czy fizycznie też trzeba zaślepić?
W Stilo miałem wyłączony i zaślepiony, w GT którą kupiłem jest wyłączony bez zaślepki.
w Alfie z 1999r. 2,4 jtd 136 KM to sobie można całkowicie zaślepić i problem z głowy.
W Mito 1.6 jtdm muszę wyczyścić lub wymienić EGR. Tak się zastanawiam, czy jak zaślepienie jest dobrym rozwiązaniem ...np: jeśli się wezmą za sprawdzanie czystości spalin
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 04-12-2016 o 13:59
Jak na razie nikt tego nie sprawdza więc zaślepiaj.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Pewnie wkrótce się wezmą. A wtedy ciekaw jestem co będzie z EGRem czy wyciętymi DPF?