Strona 169 z 204 PierwszyPierwszy ... 69119159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,681 do 1,690 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Wy wszyscy chyba zapomnieliscie ze to jest auto w zasadzie z 2010 roku. Siła rzeczy nie będzie miało takich "ficzerow" jak w prawie co roku robionym od podstaw golfie.
    Nikt o tym nie zapomnial , po prostu zmieniajac jakis element , a takim jest np NAVI ( kostka o wym 20x20x20cm) mozna zamontowac cos co ma kamere cofania itp. Fiat Bravo produkowany od 2006 roku mial lifting w wersji brazylijskiej w 2014 I wlasnie tam dodano kamere- czyli jak sie chce to mozna.

Dlaczego nikt nie odesle do lamusa tej ochydnej anteny, I nie zastapi jej ta z GIULII co za problem.

Grafika czujnikow parkowania jest umieszczona w poziomie , jakim to trzeba byc idiota , aby to tak zaprojektowac!

I inne o ktorych nie bede pisal

Niemniej z Giulietty jestem zadowolony , chociaz musialem na nia czekac kilka miesiecy bo nikt nie mial czarnej , a tylko taka wchodzila w gre, co nie zmienia faktu ze nie jest ona idealna , a tak w ogole to zawsze chcialem miec czarna dziewczyne , no i teraz mam.

Ps. Golf jak golf nuda , nuda ,nuda ,nic sie nie dzieje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Jeszcze do wad dodałbym słabą widoczność. Myślałem, że w mazdzie jest z tym kiepsko, ale przez te fotele cofanie, dostrzeganie rowerzystów czy pieszych (grube słupki) - masakra. Widoczność poza przodem jest słaba.
    W Maździe 3 i Volvo V40 jest podobnie (tam jeszcze gorzej, zwłaszcza przez tylną szybę), taki urok dzisiejszego designu.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał arecki240 Zobacz post
    Nikt o tym nie zapomnial , po prostu zmieniajac jakis element , a takim jest np NAVI ( kostka o wym 20x20x20cm) mozna zamontowac cos co ma kamere cofania itp. Fiat Bravo produkowany od 2006 roku mial lifting w wersji brazylijskiej w 2014 I wlasnie tam dodano kamere- czyli jak sie chce to mozna.

Dlaczego nikt nie odesle do lamusa tej ochydnej anteny, I nie zastapi jej ta z GIULII co za problem.

Grafika czujnikow parkowania jest umieszczona w poziomie , jakim to trzeba byc idiota , aby to tak zaprojektowac!

I inne o ktorych nie bede pisal

Niemniej z Giulietty jestem zadowolony , chociaz musialem na nia czekac kilka miesiecy bo nikt nie mial czarnej , a tylko taka wchodzila w gre, co nie zmienia faktu ze nie jest ona idealna , a tak w ogole to zawsze chcialem miec czarna dziewczyne , no i teraz mam.

Ps. Golf jak golf nuda , nuda ,nuda ,nic sie nie dzieje
    Antena a coś sie jej przyczepił - wygląda estetycznie w przeciwieństwie do płetwy wprost z wioskowego remizowego tuningu - jak widzisz są gusta i guściki

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Jesli antena pletwa montowana w BMW ,GIULII itd . jest wioskowym tuningiem to tak jestem za takim tuningiem ,
    A jakim tuningiem nazwiesz dokladanie pseudo xenonow , ktore sa bez spryskiwaczy i poziomowania . a przede wszystkim sa niezgodne z prawem, to jest wiocha ktora widac z daleka .

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Antena a coś sie jej przyczepił - wygląda estetycznie w przeciwieństwie do płetwy wprost z wioskowego remizowego tuningu - jak widzisz są gusta i guściki
    Podpisuje się pod tym. Antena fabryczna w julce wygląda normalnie i estetycznie , skoro tyle osób z taką jeździ to widocznie taka się wszystkim podoba ( nie widziałem przez 6 lat ani jednej julki z jakąkolwiek inną - to chyba o czymś świadczy ) a jak ktoś chce to niech sobie zmieni na świecąca , mrugającą czy nawet tańczącą. Julka z płetwą? Wstyd by było z czymś takim na dachu jeździć, całe szczęście że inżynierowie nie wpadli na taki pomysł bo do tego compactu ta antena najzwyczajniej nie pasuje stylistycznie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

I na tym zakonczyl bym dyskusje o antenie bo nie o tym jest ten watek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Można sobie zakupić akcesoryjną krótszą antenkę w serwisie - nie pasuje tylko do modeli z GPS.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

tez akurat bym o antenie nie gadal antena jak antena - w mazdzie mam pletwe i jakos szybciej dzieki temu nie jezdzi )) doceniam teraz zima na maksa te nagrzewnice i grzanie ledzwi w fotelach - brakuje mi tylko grzanej kierownicy (ale w Mazdzie i tak nie mam grzania kiery) - mega fajnie to dziala zimą, duzo lepiej niz w M6 z 2015 (widać za czasów projektowania giulietty zimy były surowsze . Zaluje troche, ze nie wybralem opcji ze skorzanymi fotelami i podlokietnikiem - i jedno i drugie chyba przy mojej eksploatacji by dzialalo lepiej - po torze nie jezdze (a na dlugie trasy te fotele veloce troche niewygodne), a podlokietnika ewidentnie mi brak. Za to nawigacja mi potrzebna jak świni siodło...

Jak na razie autko bez większych wad, jestem mega zadowolony - miały być ulgi w podatkach, a zastanawiam się, czy jej nie zostawić i nie sprzedać mazdy / dokupić giulii jak wyjdzie w SW.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał arecki240 Zobacz post
    Jesli antena pletwa montowana w BMW ,GIULII itd . jest wioskowym tuningiem to tak jestem za takim tuningiem ,
    A jakim tuningiem nazwiesz dokladanie pseudo xenonow , ktore sa bez spryskiwaczy i poziomowania . a przede wszystkim sa niezgodne z prawem, to jest wiocha ktora widac z daleka .
    to se taką antenę kup a od HID-ów się odstosunkuj bo właśnie dzięki nim nie raz pieszy uszedł z życiem bo niestety Giulietta ma słabiutkie halogenowe światła i wiele osób to potwierdzi. I nie mądruj o poziomowaniach i innych bzdetach które są tylko do dobrego samopoczucia i raczej nie masz kompletnego pojęcia jak to działa w praktyce. Co powiesz na to że wiele najnowszych modeli( np s-klasa)nie ma ani sprysków ani poziomowania a xenon siedzi? przykro mi ale nikogo nie oślepia wiec nie wrzucaj do jednego wora- no chyba że masz na myśli niebieskie palniki wsadzone do zwykłych lamp odbłyśnikowych np w starych bmw - o i tam zapewne i płetwę spotkasz - nie zapomnij o M-POWER na klapę - może w zestawie będzie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    tez akurat bym o antenie nie gadal antena jak antena - w mazdzie mam pletwe i jakos szybciej dzieki temu nie jezdzi )) doceniam teraz zima na maksa te nagrzewnice i grzanie ledzwi w fotelach - brakuje mi tylko grzanej kierownicy (ale w Mazdzie i tak nie mam grzania kiery) - mega fajnie to dziala zimą, duzo lepiej niz w M6 z 2015 (widać za czasów projektowania giulietty zimy były surowsze . Zaluje troche, ze nie wybralem opcji ze skorzanymi fotelami i podlokietnikiem - i jedno i drugie chyba przy mojej eksploatacji by dzialalo lepiej - po torze nie jezdze (a na dlugie trasy te fotele veloce troche niewygodne), a podlokietnika ewidentnie mi brak. Za to nawigacja mi potrzebna jak świni siodło...

Jak na razie autko bez większych wad, jestem mega zadowolony - miały być ulgi w podatkach, a zastanawiam się, czy jej nie zostawić i nie sprzedać mazdy / dokupić giulii jak wyjdzie w SW.
    Jak widzę też na fotele narzekasz- ja co prawda mam zwykłe ale polifotwe i podobno są dużo wygodniejsze- mnie po nich plecy bolą już po ok 100 km czego nie miałem w Bravo wiec jeśli w przedliftach był niewygodne to naprawdę musiało być kiepsko. Ostatnio miałem okazję pojeździć Hyundai-em I30 wersja bieda i naprawdę ma meega wygodne fotele- żadnego bólu pleców nawet po 300 km.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

[MENTION=34131]Dareek[/MENTION] Montowanie spryskiwaczy jes zalezne ilosci emitowanego swiatla , a nie od tego czy sa xenony, ledy czy inne , co nie zmienia faktu ze jest to nielegalne- tyle z mojego madrowania . Jesli swiatla sa za slabe to jezdzij wolniej, lub w ogole nie wsiadaj za kierownice.

Co do znaczka M -POWER mysle ze powinienes go zamontowac sobie jak montowales wydech razem bys mial jakies 15KM wiecej .
    Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 08-12-2016 o 22:25