Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Nie wie ktoś czy nasze MO nie rozważa zakupu Giuli?

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
    Niestety nie... Zresztą po aferze z Ducato nie patrzą raczej w stronę FCA.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Nysa
    Auto
    Giulietta 1,4 MA TCT distinctive+pakiet sport1+pakiet premium

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Niestety nie... Zresztą po aferze z Ducato nie patrzą raczej w stronę FCA.
    Co to za afera z Ducato ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Witam,
    Taka garstka nurtujących mnie pytań.

Czy ktoś widział brązową skórę na żywo (chodzi mi o wersję skóra na bokach - tkanina na siedzisku - std w wersji super)?
    Na niekatalogowych zdjęciach, które znalazłem w necie wygląda troche mocno pomarańczowo-sraczkowaty, ale zdjęcia są też często poprześwietlane (czarny jest na nich mocno szary).

Czy jest gdzieś kolekcja zdjęć (nie marnych renderów) w różnych kolorach lakieru w podobnych warunkach?

Czy napotkaliście gdzieś wykresy mocy i momentu dla poszczególnych silników (najbardziej interesuje mnie benzyna 2.0l 200KM)?

Czy silnik veloce różni się czymś poza softem od zwyklaka?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Witam,

Czy ktoś widział brązową skórę na żywo (chodzi mi o wersję skóra na bokach - tkanina na siedzisku - std w wersji super)?
    Na niekatalogowych zdjęciach, które znalazłem w necie wygląda troche mocno pomarańczowo-sraczkowaty, ale zdjęcia są też często poprześwietlane (czarny jest na nich mocno szary).

Czy jest gdzieś kolekcja zdjęć (nie marnych renderów) w różnych kolorach lakieru w podobnych warunkach?
    Mam giuliette z pełną brązową skórą we wnętrzu. Podejrzewam, że w giulii będzie ten sam kolor/materiał. Jeśli chodzi o to co mam u siebie to wygląda to elegancko i na każdym kto ogląda wnętrze robi ogromne wrażenie. Ja jedynie zamiast kolorem to martwiłbym się trwałością tych 'skorzanych' elementów w giulii, bo z tego co mi się obiło o uszy to w wersji "półskóra" jest to poprostu ekoskóra.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Jest cennik PDF z wersja Veloce na polskiej stronie. W cenniku i konfiguratorze na 100% są błędy -na pierwszy rzut oka zauwazylem np Veloce ma tylne czujniki parkowania, a dopłata do przednich zarówno indywidualnie jaki i w pakiecie jest taka sama jak w przypadku wersji bez czujników tylnych. W niemieckim cenniku natomiast cena jest dużo niższa w takim przypadku (tam od wersji Super, bo u nich już ta ma tylne czujniki).

Dodatkowo w polskim konfiguratorze dla Veloce, ciągle można dolozyc tylne czujniki parkowania za 2200, mimo że są na wyposażeniu standardowym...

Opisy felg 19" i niektórych 18" są do bani (np wymysly typu Turbiny, skoro AR nazywa je Veloce i sa w wariancie srebrnym i ciemnym), brakuje zdjęć wariantów kolorystycznych niektórych felg i ich kodów. troche amatorka.

Zaraportowalem przez Sugestie na stronie AR im wszelkie bledy jakie widzialem, oddzwonil juz do mnie gosc z AR i podziekowal. Zwalil na firmy zewnetrzne ktore im przygotowuja te materialy... Przy okazji wspomnial ze katalog z wersja Veloce bedzie gdzies dopiero w przyszlym roku, a jazdy testowe gdzies w pierwszym polroczu i ze raczej tylko pojedynczy dealerzy beda mieli jakas Veloce do dyspozycji.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Zwalil na firmy zewnetrzne ktore im przygotowuja te materialy...
    Ciekawe, czy jak komuś podczas kolizji nie wystrzeli poduszka, to też zrzucą na "firmy zewnętrzne, które im przygotowują te poduszki"?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Witam,
    Taka garstka nurtujących mnie pytań.

Czy napotkaliście gdzieś wykresy mocy i momentu dla poszczególnych silników (najbardziej interesuje mnie benzyna 2.0l 200KM)?

Czy silnik veloce różni się czymś poza softem od zwyklaka?
    Widziałem tą tapicerkę w carserwisie. Mi się osobiście nie podoba ta tkanina łączona ze skórą. Odcień brązu wydaje się jaśniejszy niż na renderach.

Dużo kolorów lakieru do porównania możesz zobaczyć w carserwisie na żywo.

Nie widziałem w wykresów. Będzie niedługo dostępne demo to możesz sam sprawdzic.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał J A C E K Zobacz post
    Co to za afera z Ducato ?
    Sprzedali zwykłe furgony przerobione przez Januszy warsztatowych, jako auta dla służb... Normalnie powinny być to wersje specjalne, które fabryka ma w ofercie ale są droższe i trzeba dłużej czekać. Jakie to miało konsekwencje możesz popytać policjantów i strażaków.
    EOT.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Sprzedali zwykłe furgony przerobione przez Januszy warsztatowych, jako auta dla służb... Normalnie powinny być to wersje specjalne, które fabryka ma w ofercie ale są droższe i trzeba dłużej czekać. Jakie to miało konsekwencje możesz popytać policjantów i strażaków.
    EOT.
    Nie użyłeś (chyba celowo) że przetarg wygrał diler a nie koncern FCA (któremu diler nawet nie wspomniał o specjalnych wersjach).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

EOT.
    Czy nie tak samo było ze 159?
    Przetarg wygrał diler, auta to były jakieś demówki ze wschodu, doposażane przez naszych Januszy?

Sent from my SM-G928F using Tapatalk