Też szukam 159-ki, i dużego wyboru nie ma... Biorę pod uwagę silnik 8V i moje pytanie: czy w tym silniku można sprawdzić korekty wtryskiwaczy? Czy tylko w 16v
Też szukam 159-ki, i dużego wyboru nie ma... Biorę pod uwagę silnik 8V i moje pytanie: czy w tym silniku można sprawdzić korekty wtryskiwaczy? Czy tylko w 16v
W każdym można sprawdzić
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Mówiąc wyższe koszty serwisowania 2.4 mam również na myśli to, że ciężko kupić coś w dobrym stanie. Zwykle te silniki mają po prostu dużo większe przebiegi niż 1.9 a co za tym idzie kupujemy 10 letni samochód, w który włożymy sporo pieniędzy. Niestety przy silniku 2.4 wcale się nie dziwię gdy w ciągu pierwszym trzech miesięcy eksploatacji wydamy na serwis 5k (a można i więcej), co jest 20-25% budżetu autora tematu na samochód. Jeżeli jest tego świadomym i nie będzie szkoda tych pieniędzy to śmiało polecam 2.4, ten samochód jeździ nieporównywalnie inaczej, jest mocny z dołu, w zasadzie z każdych obrotów jedzie, wyższa kultura pracy, lepsze brzmienie, mniejsze drgania... Spalanie 2-3 l jest zdecydowanie warte tego komfortu jazdy.