Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 115

Temat: [146] przyciemnianie szyb

epion
    Gość

Domyślnie

wczoraj jak bylem z kolega na nielegalnych wyscigach to policja mu zabrala dowod wlasnie za przyciomnione przednie szyby. Dopuszczalne jest 70% a kolega miał 39 z przodu Swoja droga nie wiedzialem ze policja jezdzi z miernikiem na wyposażeniu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał karl508 Zobacz post
    jak ktos ma przyciemnione szyby w 146 to bylbym wdzieczny za wrzucenie foto bo sam sie zastanawiam nad tym i chcialbym zobaczyc jak to wyglada
    Ja miałem w swojej 146 całe 5 szyb zrobione folią Sungard LX35 i wyglądało to mniej więcej tak: Alfa Romeo 146, Belfer27. Folia ta ma 5 lat gwarancji i mogę powiedzieć z autopsji, że nie ma po takim czasie na niej śladów użytkowania (zero rys i blaknięcia).

Dużo w temacie ściemniania masz też tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...enie_szyb.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Karol_PKAR
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 156 2.4jtd sportpack '01

Domyślnie

dzieki! a duzo za to zaplaciles?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

dzieki! a duzo za to zaplaciles?
    Poczytaj o ściemnianiu w linku, który Ci podałem to zobaczysz ile...
    Ja się tym zajmuję między innymi.

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

do Ciebie to mam troche za daleko

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

do Ciebie to mam troche za daleko
    Zrób sobie 2 dniową wycieczkę w góry i przy okazji szybki ściemnisz... Oczywiście żartuję, ale pewnie kogoś znajdziesz w swojej okolicy, kto Ci to zrobi dobrze i w miarę tanio.

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

narazie napisalem maila do 3 firm to dwnie z nich mi odpisaly (400 i 450zl za 3 szyby :/)

Seferiel
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Garos Zobacz post
    Moim zdaniem zakaz przyciemniania przednich bocznych szyb jest bez sensu,ponieważ jest to wymysł tylko dla ułatwienia pracy policji,że w razie czego będą mogli zobaczyć kto jechał danym pojazdem w przypadku nie zatrzymania się do kontroli.
    Policja jeżeli nie zatrzymasz sie do kontroli to Cię ściga... nie robi Ci zdjęć i portretów pamięciowych z boku doganiają Cię i możesz mieć czarne zielone różowe szyby i tak Cię z auta wyciągną... Takie rozumowanie jest chore...

Cytat Napisał b.pawelek Zobacz post
    jak dla mnie folia jest po to żeby np policjant widział co w trkacie kontroli robi np kierowca. A cała ta głupia otoczja na temat bezpieczeńśtwa naszego to tylko takie gadanie
    W trakcie kontroli drogowej musisz jakoś z policjantem rozmawiać... więc czy tak czy owak musisz otworzyć drzwi albo okno -_- jeżeli policjant powie że masz wyjść z samochodu to wychodzisz... i nie ważne czy masz czarne szyby -_-

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    No, a na jakiej podstawie policjant ma prawo zabrać mi dowód rejestracyjny za przyciemnione szyby? Jeśli nie ma przy sobie urządzenia przy pomocy którego zbada przenikalność świetlną szyby, to może mi za przeproszeniem skoczyć, a jak wiadomo raczej nigdy takiego urządzenia przy sobie nie mają, więc można mieć szyby nawet czarnym sprayem pomalowane i w świetle prawa nic nam nie grozi.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ok spotkamy się na drodze i mi powiesz że mam Ci skoczyć bo nie mam urządzenia do pomiaru przyciemnienia szyb... GL
    W świetle prawa jeżeli policjant ma uzasadnione przypuszczenie że twój samochód nie spełnia wymagań technicznych przewidzianych w kodeksie drogowym może Cię skierować na badania techniczne i na nic twoje żądanie o urządzenie...
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

narazie napisalem maila do 3 firm to dwnie z nich mi odpisaly (400 i 450zl za 3 szyby :/)
    Cenią się chłopaki... Nie będę Cię dobijał za ile ja robię np 3 szyby, ale firmy sobie właśnie tak kasują bo też koszty większe mają. Ja to robię sam mając garaż we własnym domu więc i kwoty wiele niższe. Poza tym w moim rejonie ceny robocizny jeszcze nie są tak wygórowane, jak w innych miastach a i klienci mniej zamożni.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

w Sz-n ceny takie same kolo 400