wczoraj jak bylem z kolega na nielegalnych wyscigach to policja mu zabrala dowod wlasnie za przyciomnione przednie szyby. Dopuszczalne jest 70% a kolega miał 39 z przoduSwoja droga nie wiedzialem ze policja jezdzi z miernikiem na wyposażeniu
![]()
wczoraj jak bylem z kolega na nielegalnych wyscigach to policja mu zabrala dowod wlasnie za przyciomnione przednie szyby. Dopuszczalne jest 70% a kolega miał 39 z przoduSwoja droga nie wiedzialem ze policja jezdzi z miernikiem na wyposażeniu
![]()
Ja miałem w swojej 146 całe 5 szyb zrobione folią Sungard LX35 i wyglądało to mniej więcej tak: Alfa Romeo 146, Belfer27. Folia ta ma 5 lat gwarancji i mogę powiedzieć z autopsji, że nie ma po takim czasie na niej śladów użytkowania (zero rys i blaknięcia).
Dużo w temacie ściemniania masz też tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...enie_szyb.html
dzieki! a duzo za to zaplaciles?
do Ciebie to mam troche za daleko![]()
narazie napisalem maila do 3 firm to dwnie z nich mi odpisaly (400 i 450zl za 3 szyby :/)
Policja jeżeli nie zatrzymasz sie do kontroli to Cię ściga... nie robi Ci zdjęć i portretów pamięciowych z bokudoganiają Cię i możesz mieć czarne zielone różowe szyby i tak Cię z auta wyciągną... Takie rozumowanie jest chore...
W trakcie kontroli drogowej musisz jakoś z policjantem rozmawiać... więc czy tak czy owak musisz otworzyć drzwi albo okno -_- jeżeli policjant powie że masz wyjść z samochodu to wychodzisz... i nie ważne czy masz czarne szyby -_-
Ok spotkamy się na drodze i mi powiesz że mam Ci skoczyć bo nie mam urządzenia do pomiaru przyciemnienia szyb... GL
W świetle prawa jeżeli policjant ma uzasadnione przypuszczenie że twój samochód nie spełnia wymagań technicznych przewidzianych w kodeksie drogowym może Cię skierować na badania techniczne i na nic twoje żądanie o urządzenie...
Pozdrawiam
Cenią się chłopaki... Nie będę Cię dobijał za ile ja robię np 3 szyby, ale firmy sobie właśnie tak kasują bo też koszty większe mają. Ja to robię sam mając garaż we własnym domu więc i kwoty wiele niższe. Poza tym w moim rejonie ceny robocizny jeszcze nie są tak wygórowane, jak w innych miastach a i klienci mniej zamożni.
w Sz-n ceny takie same kolo 400