Witam. W swojej Alfie mam rozbity jeden halogen a drugi jest już "zmęczony", ale obydwa świecą. Regenerować je czy wymienić na nowe? Jak nowe to polecicie jakieś zamienniki? Czy szukać oryginalnych?
Witam. W swojej Alfie mam rozbity jeden halogen a drugi jest już "zmęczony", ale obydwa świecą. Regenerować je czy wymienić na nowe? Jak nowe to polecicie jakieś zamienniki? Czy szukać oryginalnych?
Oryginały z logo fiat/alfa/lancia można czasem kupić po 50 zł za sztukę. Jeśli nie znajdziesz takich to kupuj śmiało TYC. Po FL mają prążkowany odbłyśnik a przed FL mają gładki.
Zamiennik spokojnie Ci wystarczy bo tylko takie są raczej jeśli chodzi o nowe, to nie są drogie rzeczy nie ma sensu sie bawić, te lampy najbardziej dostają po d***e i dlatego używka też bedzie zmeczona i cieżko znaleźć coś dobrego, ja w poprzedniej wymieniłem na nowe i od razu lepiej, szkła czyściutkie klarowne i prezencja super
Tak jak ja kiedyś kupiłem oryginalne do Croma firmy Trust po 35 zł/szt. ahhh to była dobra promocja
Wysłane z mojego SM-A500FU
ok dzięki za odpowiedzi, w takim razie zamówię jakieś zamienniki
I jeszcze jedno, jakie żarówki polecacie?
Z tym też nie ma co szaleć, kup po prostu jakieś zwykłe h1
Na aukcjach są halogeny z ramką i bez. Jeszcze nie zdejmowałem halogenów i nie wiem jak to wygląda. Zamawiać z ramką czy bez?
U mnie też halogeny praktycznie nie istnieją, jednego nie ma w ogóle, drugi rozbity już zdążył odbłyśnik zardzewieć. Co do tych halogenów od Cromy, podchodzą od wersji przed czy poliftowej? Zależy mi na całym halogenie, bo nieraz widziałem na allegro, takjakby same wkłady, jakby sam odbłyśnik, ja będę potrzebował całego, ale zamierzam się za to zabrać na wiosnę dopiero.
O halogenach jest wszystko już napisane. Poza tym na allegro jest tego tyle, że nie wiem w czym problem. Opisy są dokładne i ze zdjęciami. Za 100 zł z przesyłką można mieć obydwa zamienniki bardzo dobrej jakości. Przecież kilka postów wcześniej pisałem czym się różnią halogeny od 156 FL i przed FL...
- - - Updated - - -
A skąd mamy wiedzieć czy masz ramkę połamaną czy ok? Zdejmij osłonę halogenu i zobacz czy jest cała. Zazwyczaj kupuje się bez, jeśli masz dobrą starą.