Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: za duzo mi pali

lukaszzarzynski
    Gość

Domyślnie za duzo mi pali

witam.
    bylem dzisiaj u magika komputerowego i podczas badania mojej belli wyswietlilo mu ze mam jakis problem z zaworem lub czys podobnym, odpowiedzialnym za doprowadzanie oparow paliwa ze zbiornika do kolektora dolotowego. z tego co mi powiedzial to to cos znajduje sie w okolicy prawego tylnego kola pod ta plastikowa oslona. mial juz ktos podobny problem. nadmieniam ze pali mi sie kontrolka wtryskow po nagrzaniu, silnika spala zaduzo paliwa a sonda lambda dziala wg niego w 100% poprawnie. prosze o pomoc bo chcial bym sie pozbyc uciazliwego problemu. pozdrowionka !!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszzarzynski Zobacz post
    z tego co mi powiedzial to to cos znajduje sie w okolicy prawego tylnego kola pod ta plastikowa oslona
    Jeżeli mnie pamięć nie myli to pod tą osłoną znajduje się filtr paliwa - bynajmniej w TSach tak jest i nic po za tym - bynajmniej ja tam nic więcej nie widziałem ale też się nie przyglądałem specjalnie jak ten filtr wymieniałem. Możliwe, ze w BX'ach jest inaczej. Proponuję sprawdzić w WM, gdzie faktycznie tan zawór się znajduje. Jeżeli ktoś wie więcej proszę mnie porpawić i uzupełnić wątek
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Limak852
    Gość

Domyślnie

Dość ciekawy temat musze przyznać? słuchaj to musi ci strasznie dużo przepalać bo mój boxer to po mieście i 12 litrow spali , pełny bak na 400km na zwykłej 95 o ile ma tyle Jeżeli pali ci tak samo hmmm z tego co wiem to one tak palą. Musisz sie tylko z tym swiecącym wtryskiem cos zrobic, proponował bym zmienic tego magika. o tym zaworze od oparów to pierwszy raz słysze ..? Sam nie wiem...

lukaszzarzynski
    Gość

Domyślnie za duzo mi pali

no sluchajcie, ten magik komputerowy to najlepszy z najlepszych w calej okolicy. jak sprawdzal mi autko to patrzylem mu na lapy i co na kompie sie wyswietla. wyswietlilo ze zwarty jest plus od zaworu doprowadzania oparow paliwa lub cos w tym stylu, innych bledow niewykazalo wiec sam nie wiem .

Limak852
    Gość

Domyślnie

Kurcze no to faktycznie cos w tym jest ?? A powiedział ci ze po wymiane tego problem ustąpi. Jesli tak to moze Ci to wymieni ?? naprawi??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Z kolei jeżeli ja dobrze kombinuję to w TS puszka oparów, jeżeli jest jakikolwiek zawór to w okolicach tej puszki, znajduje się pod prawym przednim błotnikiem, aby do niej dotrzeć trzeba zdjąć nadkole i wtedy masz wszystko jak na dłoni. Ale tam nic nie da się popsuć Chyba że przewody pourywasz

wipi
    Gość

Domyślnie

Co to za magik, który potrafi przeczytać co wykazuje examiner, a problemem podanym na tacy nie potrafi się zająć.
    Za puszką oparów jest elektrozawór, który otwiera się przy odpowiedniej temperaturze silnika.
    Steruje nim ECU i w przypadku awarii wywala błąd.
    Błąd taki może powodować przejście w tryb awaryjny, co wiąże się ze wzrostem spalania.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Pochłaniacz i zawór znajduje się na pewno po prawej lub lewej stronie za przednim zderzakiem nie przy zbiorniku paliwa , ze zbiornikiem paliwa łączy go niebieski przewód odpowietrzający

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

lukaszzarzynski
    Gość

Domyślnie ...

wiec juz mi sie wszystko zaczyna w calos laczyc. czyli ten zawor musi byc po prawej str pod zderzakiem gdyz po lewej mam jakas puszke od klimy, a to ze na kompie wyswietlilo ze jest jakies zwarcie + to normalne dla elektrozaworow. wiec jutro skoro swit sie biore za moja diablice i postaram sie powalczyc z tym problemem. jak cos sensownego zrobie to napisze
    pozdrowionka !!

ango84l
    Gość

Domyślnie

ja mam alfe 146 1.6 ts na gazie to mi na samo zapalanie idzie 10 liter bezyny przez 2 tygodnie co jest grane ze tak mi ssie ta bezyne przy starcie chodzi on jakies 3 minuty niczym sie przelaczy na lpg czy to jest problem z ustawieniami lpg prosze o pomoc

---------- Post dodany o godzinie 20:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:33 ----------

POMOCY

przelecialem wszystkie fora i nikt nie moze mi pomuc co jest grane z moja alfa mam 146 1,6 ts 1997 poltora roku temu ja zagazowalem i mi pali duzo przy uruchamianiu silnika czyli przy starcie niczem przejdzie na lpg to trwa to 3 /4 min zalezy od zimna mam instalacje lpg sekfencje pali mi przez 2 tygodnie 10 liter a ciagle nie zapalam nie jestem taksiazem zeby ciagle zapalac zapalam 2 /4 razy dziennie i jeczcze czekam niczem sie przelaczy na lpg bo mniej weznie bezyny prosze kto mial takie przeboje lub wie co jest grane niech mi napisze

dziekuje z góry