Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Temat: Całkowite wyłączenie ASR VDC - czy to możliwe?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Idzie wyłączyć tylko trzeba wiedzieć jak. Taka toyota gt86 też ma przycisk tylko tryb sport, w którym esp mniej ingeruje ale jednak działa ale są procedury aby wyłączyć całość i pewnie FR też taką ma.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

W eLearn jest dokładny opis systemów kontroli trakcji, zachęcam do lektury.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Idzie wyłączyć tylko trzeba wiedzieć jak. Taka toyota gt86 też ma przycisk tylko tryb sport, w którym esp mniej ingeruje ale jednak działa ale są procedury aby wyłączyć całość i pewnie FR też taką ma.
    Nie no pewnie w BMW np wyłączam ADB-X (prawie szpery) obcinając nożem czujnik ABS
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Czepiacie się chłopaka.. a wystarczyło przeczytać (też kłania się czytanie ze zrozumieniem) , że wyłącza ASR i VDC czyli dwustopniowo i pyta czy to już wszystko. Jest wiele aut na rynku, które nie wyłączają wszystkiego do końca i stąd nawiązanie do Seata (Panie jaboleq)
    Panie, Belfer napisał, że wyłącza wszystko. I to w pierwszym poście z instrukcją. Co mnie obchodzą inne marki, że są dla ciot i nie wyłącza się. Pytanie było o 159 je dostał, a że nie potrafi zrozumieć ten "dzieciak" to nie mnie za to wiń.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał artur_g Zobacz post
    kolego, skończyłeś podstawówkę? Bo coś mi sie nie wydaje. Naucz sie czytać ze zrozumieniem.
    Spójrz w lustro i się zastanów nad sobą zanim ocenisz innych.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Nie no pewnie w BMW np wyłączam ADB-X (prawie szpery) obcinając nożem czujnik ABS
    W końcu to bolid młodzieży wiejskiej wiec jak tak wygląda serwisowa procedura wyłączenia systemów to mnie nie dziwi. Pisząc procedury nie mam na myśli wprowadzenie systemu w błąd tylko wyłączenia wspomagaczy. W toyocie wystarczy odpowiednia kombinacje wciskania hamulca i zaciąganie ręcznego po czym system się rozłączy i zostaje goły ABS. Ale nie dziwie się, że nie idzie tego rozłączyć przyciskiem bo patrząc na poziom wielu wypowiedzi w tym temacie nie skalanych inteligencją dla wszystkich było by bezpieczniej gdyby jednak w AR też się nie dało tego wyłączyć jednym guziczkiem

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Panowie... A jakby tak podać odpowiedź i link do źródła to by było źle? Bez tych wszystkich "dodatków"? Niedługo nowy użytkownik nie będzie miał szans znaleźć żadnego info na forum bo tylko mądrowanie się w każdym temacie!.
    Wielcy mi alfiści. Na drodze to każdy łapka w górze i światełka, a na forum to obrzucanie i wytykanie podstawówki?

Pomyślcie o tym. Mamy szansę być wyjątkowym forum, skoro jeździmy wyjątkowymi samochodami. Nie zachowujmy się więc jak buce. Ok?
    Niech to będzie życzeniami noworocznymi.

Ps. Moderatora proszę o posprzatanie tej stajni, bo 90% postów nic nie wnosi

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    Ps. Moderatora proszę o posprzatanie tej stajni, bo 90% postów nic nie wnosi
    Moderator pierwszy odpowiedział i został wyzwany od nie czytających ze zrozumieniem. To co chcesz od niego?
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Moderator ma być jak policja. Robić porządek i nie unosić się swoją dumą.
    Jak ma do tego prawo (i powód oczywiście) to niech przypierdoli pałką, a nie ciągnie dyskusję która w 99% ma oczywisty efekt.
    Po co mod ma swoje prawa? Żeby straszyć?
    Niech zacznie stosować - jak może i jak potrzebuje. A jak nie chce, to trzeba schować dumę.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Jako zalozyciel tematu zwracam sie z prośbą do moderatora o jego usunięcie. Zakonczy to wszelkie nieporozumienia. Dziękuję.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    Moderator ma być jak policja. Robić porządek i nie unosić się swoją dumą.
    Jak ma do tego prawo (i powód oczywiście) to niech przypierdoli pałką, a nie ciągnie dyskusję która w 99% ma oczywisty efekt.
    Po co mod ma swoje prawa? Żeby straszyć?
    Niech zacznie stosować - jak może i jak potrzebuje. A jak nie chce, to trzeba schować dumę.
    To nie mój dział i nie ja w nim robię porządki.
    Możesz mi wskazać jedno zdanie merytoryczne z Twoich dwóch postów? Ja jakoś nie widzę w nich nic na temat... ale ja przecież nie umiem czytać
    Odpowiedziałem dość wyraźnie, że wyłącza się wszystko po około 3 sekundach. Co tam jeszcze brakowało?