Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Dzięki Butch, gdybyś jeszcze coś zauważył to daj znać. 35.500zł to aż tak tanio? Jeszcze jedno, auto serwisowane u "ROBOTEC" ROBERT BŁACHOWICZ i miało tam czyszczone wtryski (taką informację uzyskałem od sprzedawcy).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Uzume
    Mieszka w
    Spytkowice
    Auto
    AR 159 1.9 16V

Domyślnie

Witam koleżanki i kolegów.
    Od pół roku 159tka siedzi mi w głowie i nie może wyjść, strasznie mi się marzy bordo sportwagon (a jest ich mała ilość do kupienia).
    Chciałbym się zapytać co sądzicie o tym egzemplarzu ? Byłem oglądać i to co znalazłem to malowanie nad lewym tylnim kole, a co najbardziej mnie zaniepokoiło to wyciek prawdopodobnie oleju na silniku pod kolektorem ssącym(najwięcej od lewej strony), naprawa może być kosztowna ? Kolejną rzeczą są takie naloty, plamki, na elementach aluminiowych. Sanki pokryte rdzą. Plamki i spód samochodu, wskazują że było przynajmniej trzymane w wilgotnym miejscu. Nie działają przyciski funkcyjne na kierownicy.

allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9jtdm-150km-navi-skora-bez-xenon-i6655278752.html

Sorki że taki link, ale nie mogę wstawić inaczej

Był ktoś może oglądać jeszcze ten egzemplarz ? Co sądzicie ?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał sebawro Zobacz post
    Witam,

jak myślicie, czy warto się fatygować aby obejrzeć ten egzemplarz?
    Chciałbym Alfe w benzynie i ta wpadła mi w oko, a ze mam ok 300 km do przejechania chciałbym się najpierw zapytać ludzi ,którzy się znają w temacie.
    Z góry dziękuje.
    nr ogloszenia allegro : (6654515319)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6654515319#thumb/8
    tak jak pisali poprzednicy ,kupiony w Polsce , znana historia , cena też ok , jeśli szukasz sw w takim kolorze to ja bym jechał. Jak ja szukałem swojej to ogłoszenie juz było , tylko cena wyższa chyba o 3 tys ,zapytaj sie tylko jeszcze czy było robione coś przy rozrządzie , jaki olej i co ile wymieniany

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar sebawro
    Auto
    AR 159 1,9 Jtdm 16v, 2007,

Domyślnie

Cytat Napisał Mateusz_159 Zobacz post
    tak jak pisali poprzednicy ,kupiony w Polsce , znana historia , cena też ok , jeśli szukasz sw w takim kolorze to ja bym jechał. Jak ja szukałem swojej to ogłoszenie juz było , tylko cena wyższa chyba o 3 tys ,zapytaj sie tylko jeszcze czy było robione coś przy rozrządzie , jaki olej i co ile wymieniany
    Dzięki, za porady, napisałem do gościa ale cisza. Jutro zadzwonię.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Dzięki Butch, gdybyś jeszcze coś zauważył to daj znać. 35.500zł to aż tak tanio? Jeszcze jedno, auto serwisowane u "ROBOTEC" ROBERT BŁACHOWICZ i miało tam czyszczone wtryski (taką informację uzyskałem od sprzedawcy).
    aaa rzeczywiście, nie dojrzałem że to netto. W takim razie cena jak najbardziej ok

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR159SW 2.2 JTS

Domyślnie

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#xtor=SEC-8
    warte uwagi? klapa tyl chyba zle spasowana ? z lewa tylna lampa

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Amavi Zobacz post
    Ktoś może widział albo może coś o nich powiedzieć?
    allegropl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-i6661292883.html#thumb/5

otomotopl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-150km-full-opcja-skory-navi-alu-xenon-gwarancja-ID6yHBKl.html
    Ta w Zamosciu nie warta litra spalonego paliwa...
    Dzis zrobiłem do niej przeszło 400 km bo sprzedawca zapewniał ze calutka w oryginale nic nie było malowane czy wymieniane , przebieg potwierdzony nic tylko brac...
    Na pytanie czy ta kanapa kierowcy z boku jest peknieta sprzedajacy zarzekał się że tak tylko musiało zdjęcie wyjść i jest na 100 % w całości na miejscu okazało się inaczej....
    - lewy błotnik malowany
    - maska szpachla plus malowanie
    - lewe drzwi szpachla plus malowanie plus szyba nie z tego roku co reszta (dalej już nie mierzyłem bo nie było sensu)
    - zderzak spękany , łuszcząca się farba
    - zderzak mocno przesunięty nie spasowany z maska
    - urwany prawy kierunek przyklejony na przezroczysta taśmę ( na zdjęciach nie ma)
    - oczywiście silnik wypicowany aż pachnie
    - śruby pod maska niektóre nowe
    W środku oprócz spękanej kanapy kierowcy i mocno wytartej gałki zmiany biegów jest ok ale raczej w przebieg bym nie wierzył ...
    Zabawna historia z oponami bo stoi na letnich , pytałem przed przyjazdem czy maja jakieś zimówki żeby autem dało się przejechać czy wjechać ewentualnie na jakaś stację sprzedawca potwierdził że maja opony i przed przyjazdem będą zmienione oczywiście po dotarciu było inaczej...
    No i dziwnie nagabujący "klient" stojący z boku rozmawiający z pracownikiem komisu cyt. " bardzo ładny samochód na pewno się sprzeda , pewnie ma pan mnóstwo chętnych, chyba go wezmę " a ja z miernikiem mierze grubość lakieru i się smieje...
    szkoda pisać dalej bo jeszcze było sporo zawodów ze strony samochodu jak i sprzedawcy!
    Ogólnie rzecz biorąc sprzedawca/komis robi z ludzi idiotów strata czasu i pieniędzy.
    Mam nadzieje że komuś będzie chciało się przeczytać te wypociny i ominie szerokim łukiem sprzedawce jak i samochód!
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR159SW 2.2 JTS

Domyślnie

witam, planuje zakup alfy w najblizszym czasie, pytanie techniczne co do klimatycji, czy ona sie w zimie zalacza, by sprawdzic aby sprawna? bo w niektorych autach nie da sie wlaczyc klimy ponizej danej temperatury zewnetrznej,

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Poniżej bodajże 6*C można włączyć klimę jedynie poprzez włączenie funkcji odparowania przedniej szyby. W normalnym trybie przycisk może być podświetlony, ale sprężarka i tak się nie załączy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    aaa rzeczywiście, nie dojrzałem że to netto. W takim razie cena jak najbardziej ok
    Jaki serwis w Łodzi polecasz na sprawdzenie auta?