Strona 153 z 234 PierwszyPierwszy ... 53103143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,521 do 1,530 z 2336

Temat: Opony Letnie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

wiadomo, poza tym jak ktoś jezdzi w drifcie w z tłumanami dymu z opon to opony starszą na kilkanaście minut takiej zabawy. tak czy siak SliwusBuu napisał: "Przednie dostały mocno po dupie na torze i troche się przez to postrzępiły", tylne pewnie też przy mocnej jezdzie się napracowały, dlatego pomiary to taki sobie test (choć można na jego podstawie zakładac że przy normalnym użytkowaniu zostanie więcej bieżnika).

Co do Giuli i jej opon, to w wersjach super widziałem własnie GY F1 Assy 3 na 18" w filmikach na Youtube, a w Q Pirelli, tylko pomyliłem bo są P Zero Corsa http://tyres.pirelli.com/global/en-w...i-p-zero-corsa
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Cytat Napisał stigzak Zobacz post
    Kolega napisał, o 10kkm więc to jest już jakaś informacja mimo zaliczenia toru - pytanie ile było na limicie?
    II miejsce na ogólnopolskim zlocie alfaholików drugiego dnia, więc nie była to emerycka jazda i to tym ciężkim traktorem vs. o wiele lżejsze 147/156/GT. I dnia był chyba IV czas. Przednie absolutnie jeszcze nie na śmietnik. Tylne oczywiście na torze też trochę ucierpiały, ale zdecydowanie mniej. Ile zostało na nich bieżnika mogę zobaczyć w weekend, jeśli nie zapomnę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Czy możecie coś powiedzieć o oponach Toyo? Interesuje mnie rozmiar 225/40/19 oraz ich wpływ na spalanie, opory toczenia.
    Model:
    Proxes T1 Sport
    Proxes C1S
    Czy warto sugerować się etykietą EU? Jakiej różnicy w spalaniu oczekiwać między oznaczeniem B a F? Czy to różnice laboratoryjne, czy wyczuwalne podczas normalnej eksploatacji?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 GTA

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Toyo...... hmmm marka wypromowana na fast and furios i nic po za tym.
    Szybko znikające i nic nie dające Są lepsze opony na sucho i dużo lepsze na mokro.
    Ja po "fascynacji" super klejącymi oponami na zakręty, jeżdżąc trochę na torach stwierdzam że w ładną pogodę w ruchu publicznym wszystkie są "dobre",
    ale w deszcz już tak fajnie nie jest i teraz kieruje się właśnie tym. Sporo mamy deszczu, kałuż i kolein. Sporo mokrego asfaltu i wtedy potrzeba dobrej opony z właściwej mieszance.
    Etykiety eu akurat dobrze pokazują możliwości opon na mokrym bo i niewiele można tam naciągnąć faktów.
    Aquaplaningu i hamowania nie da się łatwo zmanipulować.
    A spalanie? Pewnie pomijalna sprawa ale daje pojęcie jak będzie się guma szybko ścierać.
    Duża paliwożerność - duży opór - szybkie ścieranie. Ale za to "trzymanie ponoć super" Tylko kto przy zdrowych zmysłach zbliża się do granicy przyczepności na publicznej drodze?
    Dla mnie najpierw woda, potem wygląd (śmieszne ale czemu ma źle wyglądać) i na nasz klimat jak znalazł.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA ROMEO 159 SW 2009 2.4jtdm 210 koni

Domyślnie

Możecie doradzić co wybrać ?
    Szukam raczej nowych opon na lato w rozmiarze 235/45/18 i tak:
    Faworytem na ten moment jest chyba michelin primacy 3 bo znajomy wulkanizator ma nowe w atrakcyjnej cenie.
    Dalej to dunlop sport max rt 2
    Porelli p zero nero Ew cinturato
    Uniroyal rainsport 3
    No i ewentualnie nexen nfera su1 dużo taniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak Avatar aras-rat
    Mieszka w
    WLKP
    Auto
    Jest: 159 SW 2.0 JTDM 170 KM Było: Grande Punto 1.3 MJ 90 KM

Domyślnie

Z doswiadczenia Uniroyal szybko sie zuzywa, tak samo Dunlop. Kolega mial Pirelli Cintauro i w porownaniu do Conti mowil ze sa kiepskie. Na ten sezon zakladam 18" i bede testowa Hankooki K120 w tym samym rozmiarze lub 225/45/18. Porownywal ktos te 2 rozmiary pod wzgledem wygladu i komfortu?

Cytat Napisał Tornado Zobacz post
    Faworytem na ten moment jest chyba michelin primacy 3 bo znajomy wulkanizator ma nowe w atrakcyjnej cenie.
    Uniroyal rainsport 3

Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Tornado Zobacz post
    Uniroyal rainsport 3

gy eagle f1 assymetric 3. przejechalem dopiero jakies 3-4tys na nich, ale poki co wydaja sie swietne. rozmiar mam wlasnie 235/45R18. tyle ze dosc drogie cos ponad 600 za szt placilem

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Niestety niczego się z tego forum nie dowiesz, a już na pewno nic miarodajnego.
    Większość odpowiedzi wygląda tak.....
    Mam takie i polecam....
    Ja mam inne i polecam...
    Ja polecam tamte bo czytałem.....
    I co wiesz? Nic....
    Czasem się ktoś obruszy i napisze że miał 3 może 4 komplety nowych opon i wie że takie są lepsze a takie gorsze....
    I co? Ano nic, bo każde na innym samochodzie, a te wczesne dawno nie produkowane....
    Określ co dla Ciebie ważne (sucho, mokro, gruntowo, cicho, komfortowo) poczytaj fora, upatrz sobie najczęściej polecane, pooglądaj zdjęcia, przemnóż przez cenę i kup.
    A potem napisz że super i polecasz.....
    To ostatnie to żart oczywiście.....
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Goodyear EfficientGrip Perfomance. W tym letnim sezonie na nich jeździłem. Niskie opory toczenia. Miałem parę sytuacji i mnie nie zawiodły. Dają mi dużą pewność w zakrętach. A i generalnie w różnych testach wypada naprawdę ok, topowe lokaty. Z tańszych to Fulda EcoControl. Swego czasu jak kupowałem je do Vectry C to dobrze wypadła w testach Motoru. Jako ciekawostkę, to ta opona ma zmieniający się bieżnik wraz z zużyciem.