Cokolwiek zalejesz będzie ok, ale zalecany Tutela to kasa w błoto - ja swoją wydałem i po miesiącu to badziewie wylałem i zalałem porządnym markowym i nie ta skrzynia.
Nie przelewaj bo uszczelniacze polecą - najlepiej tyle ile wyleci (optymalnie chyba 2,2L - dawno to robiłem).
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
Patrz człowiek całe życie się uczy, mam alfe z 2003 roku po pełnym FL i seryjnie była skrzynia 5 biegowa z bagnetem, potem F40 i teraz kolejna F40 na odlewach 2004 rok i jakim cudem jest tam bagnet
Co do oleju i polecania pierwszego lepszego to się nawet nie odniósł, tylko lepkość ma być zachowana czy też jak leci?
A co do ilości to do tych skrzyń lepiej nalać za dużo niż za mało i się popytaj mechaników od Włochów to samo ci powiedza
Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka
http://www.alfa156.pl/plyny-i-materialy-eksploatacyjne/
- - - Updated - - -
U mnie się sprawdziło to w 100%także w przypadku ilości oleju do silnika. Wiec tabela jest wiarygodna
A pod akumulatorem to prawie zawsze jest odpowietrznik, jak tak samo jest w Włochy i wlewasz tym olej to chaleau bas [emoji12]
Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 11-01-2017 o 20:36
Informacji to dużo, ale polecał bym sprawdzić w instrukcji do 2,4 20v ,czy aby nie 3,1 L. (nie jestem pewien czy to aby nie skrzynia GM). I tu bagnetu brak.
Tak sobie patrzę po allegro jak ta skrzynia wygląda i faktycznie są dwa rodzaje z bagnetem i bez- ale różnią się całym zadem.
W opcji bezbagnetowej to bym zajechał do warsztatu i niech się grzebią, jak jeszcze byłby jakiś spec od Alf w pobliżu to by fachowo było