Hej, niedawno nabylem swoją pierwszą Belle 156 fl, chciałbym zamontowac kabel aux bądź usb do orygnalnego radia (nie BOSE). Moje pytanie czy ktoś ma jakiś schemat podlaczenia ? Jaki kabel kupic ? Pozdrawiam ;))
Hej, niedawno nabylem swoją pierwszą Belle 156 fl, chciałbym zamontowac kabel aux bądź usb do orygnalnego radia (nie BOSE). Moje pytanie czy ktoś ma jakiś schemat podlaczenia ? Jaki kabel kupic ? Pozdrawiam ;))
Przyłączam sie mega do tematu! Też o tym ostatnio nawet myślałem, zmieniłbym radio... ale to fajnie się komponuje![]()
Też chętnie dowiedzialbym się czy da się to zrobić
W 156 nie ma takiej możliwości (chyba w 159 już tak) w gre wchodzi jedynie zmiana radia bądź zakup zmieniarki mp3 jakich pełno na alledrogo (emulator oryginalnej zmieniarki cd) podłączanej z tyłu radia w miesce wtyczki od zmienoarki cd właśnie
Cena zmieniarki plus ewentualnie bluetooth zeby miec juz wypas z zestawem glosnomowiacym to koszt okolo 400 / 500 zl... to chyba za duzo na komplikacje i lepiej kupic dobrej klasy radio, a za taka cene znajdzie sie bardzo dobre radio z tymi funkcjami
Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Samą zmieniarkę juz za 230 można kupić a reszta tych dodatków to nie wiem
tutaj link gdzie gosciu podlaczyl pod takie radio AUX-a
youtube.com/watch?v=iqk6wAKLzMI&t=17s
Jednak z tego filmik malo co mozna zrozumieć. Taki kabla o jakim mowi autor ciezko znaleźć...
Zanim kupiłem zmieniarkę to myślałem o tym żeby kombinować wg tego tematu http://www.forum.alfaholicy.org/147/...rzacz_mp3.html
Moja AR156 fl z High CD Bose i zmeniarką dostała aux'a w wolne piny PHONE w radyjku i przełącznik do wprowadzania radia w tryb PHONE. Minus? Mono, a nie stereo. Jednak jako, że "aux" to moduł z głośniczka bluetooth, w schowku, z wyprowadzonym na deske mikrofonem, używam tego do rozmów i działa bardzo dobrze.