Temat: Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Na przod zakladam ori alu et 41i dystanse 16mm,czyli et wychodzi 25 ,a i tak jest jeszcze miejsce na wiekszy dystans,tak wiec et 30 nawet z dystansem 5 mm,beda ok.
    Kwestia zacisku,ale sadze,ze z dystansem bedzie dobrze.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    2011 AR 159 SW 2.0 @204KM 419Nm + 2011 Kawasaki z1000sx + 2010 KTM 990 SMT :)

Domyślnie

Chciałbym odnowić felgi i je pomalować na jakiś kolor.
    Moja 159 jest na standardowych felgach 16 cali, kolor auta grigio titanio.
    Tak to wygląda(ło) w momencie zakupu: http://www.bezwypadkowy.net/forum/52...07280249#68444

Jaki kolor zastosować, żeby całość dobrze się prezentowała?
    Biały, czarny, coś z grafitów, antracytów? Połysk, mat?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Zrób takie jak Ci sie podobaja. Tak to uslyszysz zaraz takie, owakie, inne, 16" bez sensu lepiej zaloz 17,18,19 itp itd. Ponizej albumy z fotkami - tez mam SW I tez Grigio Titanio bez relingow, wiec bedziesz mial jakis podglad.
    Ja robilem swoje 18" na ciemny chrome shadow:
    https://goo.gl/photos/ygxc4gghqhB6dSW68
    a 17" na jasny chrome shadow:
    https://goo.gl/photos/DZNGta4uC3QuppN17

Robilem w Tarnowskich Górach w Aluexpress : http://aluexpress.pl/
    Tanio nie jest, ale jest dobrze. Nie piaskuja, tylko trawia lakier, maja doswiadczenie, wybor kolorow itp. 18" niestety byly wypiaskowane I to bardzo mocno przez poprzedniego wlasciciela felg, wiec idealnie nie wyszly, ale 17" mialem ori tylko poprzycierane ramiona czy rant- zrobili idealnie - wygladaja jak nowki z fabryki.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 18-01-2017 o 12:10
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    2011 AR 159 SW 2.0 @204KM 419Nm + 2011 Kawasaki z1000sx + 2010 KTM 990 SMT :)

Domyślnie

Kół nie będę póki co zmieniał, bo mam jeszcze dobre opony lato/zima - szkoda to za śmiszne pieniądze oddawać.

Odnawiał będę sam, a zostaje właśnie kwestia koloru.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

będziesz kladl zewnetrzna warstwe przezroczystego lakieru? zwykly polysk chyba bedzie slabo wygladal, wiec jesli nie to imo lepszy chyba mat. i tak Cie namawiam na odnowienie wvprofesjonalnej firmie, efekt bedzie chyba lepszy, chyba ze masz wprawe i technologie do zrobienia renowacji dobrze i trwale. i nie piaskuj, bo nigdy felga nie bedzie już tak dobrze wygladac

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Czy ktoś jest w stanie mi zmierzyć wysokość Brery z oponami 225/50/17? Interesuje mnie wysokość od podłoża w jakimś łatwym do zmierzenia miejscu, np najwyższa cześć nadkola czy progów. Chciałbym sprawdzić stan sprężyn.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Czy ktoś jest w stanie mi zmierzyć wysokość Brery z oponami 225/50/17? Interesuje mnie wysokość od podłoża w jakimś łatwym do zmierzenia miejscu, np najwyższa cześć nadkola czy progów. Chciałbym sprawdzić stan sprężyn.
    Ten pomiar nie będzie wiarygodny. Różne ciśnienia w oponach, stan bieżnika itp.
    Bardziej miarodajna będzie odległość od środka felgi (środka dekielka) do krawędzi blotnika. Wówczas pomijasz oponę i bez względu na jej rozmiar i stan otrzymasz wynik.
    Pozdrawiam.
    Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Mogę zmierzyć w wolnej chwili ale to nie są tanie rzeczy Chociaż dla mnie żaden pomiar nie jest zbyt miarodajny bo w każdym aucie bedzie różnie . Ja mam 2.4 wiec sprężyny mogły juz po latach bardziej przysiąść niz np. w jts.

Użytkownik Świeżak Avatar stigzak
    Auto
    159 SW 2.0 JTDM, MiTo 1.4 155KM

Domyślnie

Z wysokością motyw jak najbardziej słuszny. Piszecie, że np. na 205/55/16 auto jest niskie i wszędzie można przytrzeć. Założyłem zimowe w takim rozmiarze i nie odnotowałem ani razu takiego przypadku...
    epsonix > też będę oddawał policyjne do malowania (choć u mnie to będzie zestaw letni) i również zastanawiałem się nad chrome shadow. Ostatecznie będzie jednak coś innego. Pewnie pokaże.
    Ostatnio edytowane przez stigzak ; 18-01-2017 o 16:46

Użytkownik Rowerzysta Avatar dkramps
    Auto
    sprawdzenie auta pod kazdym względem

Domyślnie

Panowie ma ktos zdjęcia 159tki z Felgiami Toora ? Jestem ciekaw jak to wyglada