Po walce ze skrzynią , dzisiaj sprzątanie , mycie , mimo kiepskiej pogody wypróbowałem wosk na mokro . Zalana do pełna + dodatek STP![]()
Po walce ze skrzynią , dzisiaj sprzątanie , mycie , mimo kiepskiej pogody wypróbowałem wosk na mokro . Zalana do pełna + dodatek STP![]()
no ja tez dalej walka ze swiecaca sie sprezynka i bledem p0380 czyli psikanie wd na wtyczniki czyszczenie ich recznie, rozebranie przekaznika i czyszczenie stycznika bo byl obkopcony i powierzchnie miał juz nie rowna
a rozumiem , że kolega świece sprawdził ?
świece były wymontowane i grzały hmm średnio końcówki się słabo nagrzewały i nierównomiernie mimo ze grzały wszystkie to przy przeglądzie związanym z wymiana rozrządu po zniżkach nowe świece 100 wyszły wiec stwierdziłem ze będzie ten element eksploatacyjny też wymieniony i będę na jakiś czas miał spokój
Teraz jestem po paru jazdach po zrobieniu i dziś już po zamontowaniu ogarniętego przekaźnika sprężynka się nie świeci.
Dolałem oleju do skrzyni biegów,bo mechanik wlewał przez otwór rewizyjny. Koledzy z forum podpowiedzieli, że wlewając w ten sposób będzie go za mało.
Ciekaw jestem, czy jest jakaś różnica. Już dzisiaj nie chciało mi się jeździć i sprawdzać, bo pogoda niefajna.
Zamontowałem kontrolkę wskazująca prace przekaźnika świec żarowych i guzik do ich ręcznego włączania
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Dzis wymienilem wlacznik swiatel STOP.
W piatek wyciagamy silnik wraz z skrzynia [emoji848][emoji30][emoji123]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Oj dużo by pisać [emoji14]
Jak sam to zrobi to sie opłaci sam alfe kupilem po przejsciach i aprawoam o dziwo czesci sa w atrakcyjnych cenach urzywane ale da sie z tego wymodzic cos jezdzacego
a ja dzis odpalilemi to bez problemu świece zadziałały