Dzieki. W pon pewnie dojdzie....A i jeszcze mam uszkodzoną plecionkę....Czytałem że to też ma wpływ..
Dzieki. W pon pewnie dojdzie....A i jeszcze mam uszkodzoną plecionkę....Czytałem że to też ma wpływ..
Plecionka nie.
Jeczenie przy dodawaniu gazu itp??? Nie ma ona wpływu?
Wymieniłem tą poduchę... Zero poprawy.Jest tak jak było....Muszę teraz kupić prawą i lewą...
Powinna pasować: http://allegro.pl/poduszka-silnika-a...669850175.html Sprawdz jeszcze po VIN. Do mojego silnika również ta pasuje: http://allegro.pl/alfa-romeo-145-146...s_socket_id=32 Masz ten sam silnik co ja.
O tyle co ta za 180 zł jeszcze bym kupił o tyle za 340 już odpada. U mnie tak drży że już gorzej być nie może...
Mnie wibracje o sile młota pneupatycznego dobijały do tego stopnia, że przesiadłem się na benzynęPrzez tą padaczkę w JTD codziennie wracałem z pracy do domu znerwicowany... dieselek stoi teraz na parkingu ale może wymienię te poduszki i jeszcze nim pojeżdżę...
Poduszki które mam teraz zamontowane to FEBI - nie kupujcie tego i temu podobnego badziewia chyba, że podróżując waszym klekotem naprawdę chcecie stracić radość z życia![]()
Ostatnio edytowane przez GMB_156 ; 03-02-2017 o 18:43
147 1.6 TS 120KM -> była
156 1.9 JTD 8V 115KM -> była
MiTo 1.4 TB 155KM -> była
156 FL 1.9 JTD 16V 140KM -> była
156 2.5 V6 190KM -> była
Tonale Edizione Speciale 130KM 1.5 130 + 20KM -> jest
Jaguar F-Type S AWD 3.0 V6 381KM -> jest
przechodziłem ostatnio przez wymianę wszystkich poduszek. Wymiałem wszystkie 4 na zamiennik firmy Akron-Malo. Alfa na wolnych obrotach i przy przyspieszaniu była jak wibrator, aż stopy drętwiałyPo około miesiącu wymieniłem środkową skrzyni na oryginał i jest miodzio
autko jak nowe
![]()
Przy okazji wymiany paru części w aucie zdecydowałem się na wymianę właśnie poduszki centralnej skrzyni. Założona została Febi. Jak koledzy wcześniej pisali, auto jak wibrator! Nie dało się tak jeździć, po 30 minutach podmianka na starą poduszkę. Po powrocie do starej (używka w niezłym stanie) odetchnąłem z ulgą..
Więc z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, żeby unikać montowania poduszki centralnej skrzyni marki Febi, nie ma to sensu, choroby wibracyjnej się można nabawić.
Po przeczytaniu tematu, niestety wychodzi na to, że zamienniki się nie sprawują, tylko używka oryginalna, lub nowa, która jest droga.
Podobno IMPERGOM to to samo co oryginał i są o wiele tańsze.
147 1.6 TS 120KM -> była
156 1.9 JTD 8V 115KM -> była
MiTo 1.4 TB 155KM -> była
156 FL 1.9 JTD 16V 140KM -> była
156 2.5 V6 190KM -> była
Tonale Edizione Speciale 130KM 1.5 130 + 20KM -> jest
Jaguar F-Type S AWD 3.0 V6 381KM -> jest