Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Wycięcie katalizatora 1.9 jtd

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Wesoły_Kr Zobacz post
    W moim wypadku został usunięty , ponieważ był tak zapchany że spaliny nie wydobywały się w odpowiedniej ilości , co skutkowało trybem awaryjnym . Za pierwszym razem zabiło mi turbo .
    Na szczęście , w końcu udało się zdiagnozować problem , i w tej chwili auto jest dynamiczne jak nigdy dotąd .
    Dodam jeszcze , że końcowy tłumik został wymieniony na nowy zamiennik .
    Jest troszkę głośniej , ale nie ma mowy o jakimś nadmiernym kopceniu .
    po czym stwierdziłeś, że jest zapchany? zapewne zamulony był ale coś jeszcze ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesoły_Kr
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Lancia Delta III

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    po czym stwierdziłeś, że jest zapchany? zapewne zamulony był ale coś jeszcze ?
    Generalnie po odbiorze belli , gdzie była oddana na reklamację turbiny ( ASO Kraków G.Andersa - > Turbo Tec -> ASO Kraków G.Andersa - czas : 3 tygodnie ! ) zrobiłem jazdę testową , tak dla świętego spokoju.

Od razu zauważyłem , że auto nie jeździ tak jak powinno...W przeciągu godziny wróciłem do ASO , i przekazałem swoje uwagi. Zaproponowano mi zostawienie auta po raz kolejny , w celu zdiagnozowania problemu...Uprzejmie się zapytałem , czy trzy tygodnie jakie mieli to był za krótki czas na jakiekolwiek analizy... Chwile później okazało się , że nikt nie przeprowadził próby drogowej po wsadzeniu turbo . Po prostu dostali kurierem z Jaworzna , wsadzili i zadzwonili że auto jest gotowe .

Nie miałem zamiaru , dalej z nimi współpracować . Zadzwoniłem do kilku znajomych i został mi polecony mechanik który ponoć zjadł zęby na JTD...
    Nie mając nic do stracenia , umówiłem się i następnego dnia bella była już u niego . Zdiagnozowanie problemu zajęło mu około godzinki .

Zdemontował kata oraz końcowy a następnie pokazał mi jak to wszystko w środku . Na początku uprzedził mnie że turbo też wyjmie , i sprawdzi czy w ogóle zostało ruszane . Akurat to okazało się prawdą .
    Po tych zabiegach , jak już wspomniałem bella po prostu jeździ jak powinna

Auto było zamulone , oraz występowało nadmierne dymienie oraz zwiększone spalanie , to tak w skrócie odpowiadając Zieloo na Twoje pytanie .