Strona 19 z 25 PierwszyPierwszy ... 910111213141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 249

Temat: Problem po sprzedazy auta

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Przede wszystkim w przebiegu rozwiązania takich spraw jest tak że po usterce i poinformowaniu sprzedawcy jeśli ten nie zgadza się na zwrot czy wymianę bierze się rzeczoznawcę, weryfikuje usterkę, zgłasza oficjalnie roszczenie podparte dokumentacją zdjęciową z opisem rzeczoznawcy który istnieje i czeka na rozwiązanie sprawy. Nie masz prawa ot tak naprawić sobie auta i domagać się zwrotu kosztów naprawy bo sprzedający nie ma pojęcia czy to jest wiarygodne czy nie, ot choćby wymienione usunięcie klap wirowych.
    Gość jest pozamiatany z każdej strony, osobiście liczę tylko że sprawa finalnie trafi do sądu tak aby nie próbował naciągać innych ludzi.
    Podpisuję się pod tym.

Dla mnie to trochę wygląda tak.

Nabywca straszy sprzedającego, że go pozwie do sądu. Chce stworzyć wrażenie, że ma jakąś ekspertyzę. Idzie do warsztatu i prosi o wycenę naprawy (prawdziwej lub nie), dostaje ją i wysyła sprzedającemu mówiąc: "zobacz ile muszę zapłacić, zapłać mi chociaż połowę, albo pójdę do sądu"

Po drodze wychodzi masa wałów
    - niechęć do sprawdzenia auta przed zakupem
    - lewa kwota na umowie
    - dziwna ekspertyza, kogoś kogo nie ma na liście rzeczoznawców (chyba, że komuś się udało znaleźć)
    - faktura za holowanie nie wiadomo skąd i nie wiadomo dokąd. Warto zauważyć, że jeśli zepsuł by się w połowie drogi to przed końcem dnia nie dojechałby do siebie na tej lawecie. Więc jak faktura za holowanie może być z tego samego dnia?
    - do auta dotykają się ludzie, zanim powołany został biegły sądowy i td.

Można by jeszcze trochę wyliczać.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Wiesiek Kruk przynajmniej od 2012 nie widniał nigdy w rejestrach RS, dobrze jakby podesłał te dokumenty w dobrej rozdzielczości, doszedł by fakt fałszowania dokumentów a tak to trochę domyślanie się

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Maras! napisze po raz ostatni w tym wątku- CZEKAJ NA OFICJALNE DOKUMENTY POCZTĄ Z SĄDU INNE PISMA CIĘ NIE INTERESUJĄ- ŻADNYCH DYSKUSJI, ŻADNYCH UGÓD, a NR TELEFONU DO IGNOROWANYCH!! Tyle w temacie - śmierdzi wałem na kilometr i tyle !!! MMS- SMS-y to może jeszcze gołąb pocztowy?
    Jak robił mi rzeczoznawca z PZMOT-u opinie do podatku akcyzowego dla samochodów z USA to samych zdjęć było ze 30 opis i opinia zajmowała około 20 stron!! Tym co Ci wysłał to sobie nawet w toalecie nie podetrzesz bo za śliskie.
    Napisał to radca prawny.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159JTDm 2.4 diesel automat

Domyślnie

tak jak piszecie wieslaw kruk nie figuruje na liscie RS jeszcze to sprawdze w pon telefonicznie po drugie ta faktura za holowanie jest podejrzana jest wzor sciagniety z internetu bo znalazłem identyczny nie ma pieczatki trasy km a podpis kupującego i wystawiającego fakturę jest jakiś taki podobny do siebie...smierdzi mi tu trochę

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

rzeczoznawca nie musi być na liście biegłych sądowych, może być po prostu rzeczoznawcą - pomimo tego nadal dokładnie bym to sprawdził łącznie z zapytaniem US czy taka osoba prowadzi działalność itd
    ...

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Nie chce mi się wierzyć żeby Sobieski brał w tym świadomy udział. Papierek z ganinexu nie musi być faktura tylko np. oferta handlowa dlatego położył sobie tam kartę z Playa. Wystawienie proformy nie jest dowodem ze usluga zostala wykonana, a kasa zapłacona. Taka dokumentację jak przedstawił to niech sobie w dupe wsadzi bo nic z niej nie wynika. Także przy następnym kontakcie powiedz ze zgłaszasz sprawę na policję i nara.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Jak dla mnie wał jakich mało. Gość kupuje auto i w drodze do domu samochód się psuje. I typ zamiast zapakować auto na lawetę i zrobić zwrot do sprzedawcy zaczyna naprawę auta? Moim zdaniem jedynym logicznym zachowaniem w takiej sytuacji( świeżo zakupione auto psuje się w drodze powrotnej do domu) jest telefon do sprzedawcy wykonany na miejscu awarii z informacją ze auto wraca do niego na lawecie. A on niech się szykuje na zwrot kasy za auto i holowanie. I tyle w temacie. Każde inne zachowanie śmierdzi próbą oszustwa.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał wiedzmaak Zobacz post
    Nie chce mi się wierzyć żeby Sobieski brał w tym świadomy udział. Papierek z ganinexu nie musi być faktura tylko np. oferta handlowa dlatego położył sobie tam kartę z Playa. Wystawienie proformy nie jest dowodem ze usluga zostala wykonana, a kasa zapłacona. Taka dokumentację jak przedstawił to niech sobie w dupe wsadzi bo nic z niej nie wynika. Także przy następnym kontakcie powiedz ze zgłaszasz sprawę na policję i nara.
    To zadajmy sobie pytanie czy Sobieski czyta ten temat, bo jeżeli tak i się nic nie odzywa to ....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Opozycjonista, bieglym sądowym nie musi byc ale nie jest to póki co wolny zawód i taki rzeczoznawca powinien mies swój numer i byc na liście rzeczoznawców, tutaj wygląda to tak ze chlop sobie sam to napisal i wydrukowal i wymyślił Wieśka Kruka jako bieglego. Szkoda ze nie napisal jeszcze Wiesław Paleta.

- - - Updated - - -

A sobieskiemu wystarczy to pokazac i spytac co o tym sadzi, jesli wzór dokumentu jak piszesz jest w necie a on nic nie bedzie wiedzial o sprawie to nawet bym juz z tym gościem nie gadal tylko jutro rano biegł zgłosić oszustwo tak żeby koles nie wiedzial i sie nie przygotował do wizyty mundurowych.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sobieski156
    Mieszka w
    Knurów
    Auto
    .alfa 147 .bylo alfa 156 2.0 ts , bylo 2,5 v6 24v

Domyślnie

nie mam czasu na pisanie i siedzenie na necie ale nie podoba mi sie oskarzanie mojej osoby o jakies waly zwiazane z naprwa tego auta : fakty: auto trafilo do nas do naprawy diagnoza rozsypana pompa oleju uszkodzenia zerwany rozrzad jakie nastepstwa jakie to niesie kazdy wie , sprawa z usuwaniem klap wirowych to prace zwiazane z tym ze jak silnik jest rozbierany to przy jednej robocie zeby mu to zrobic , odnosnie faktur mozna sprawdzic sobie fakture na pompe w ganineksie gliwice jak ktos sugeruje czu zostala zwrucona na korekte co do faktury proformy ktora zostala wystawiona za naprawe moge ja zawsze zmienic na vat to sa koszty które poniusl poszkodawany z naprawe i ze niewie jak sie sprawa skonczy to niechce sobie robic dodatkowych kosztów a jesli ktos ma jakies watpliwosci w tej sprawie to niech domnie zadzwoni 728 468 806 wiec sobie nie zycze oskarzen w moiom strone a sprawe zalatwcie se miedzy soba