Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 249

Temat: Problem po sprzedazy auta

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

I to jest najrozsądniejsze rozwiązanie. I pamiętaj żeby oceniać suche fakty i nie dać się ponieść emocjom.
    Jeśli jeździłeś tym autem 3/4 roku i było OK to nie ma mowy o tym że była to wada ukryta i nienależycie naprawiona bo by padła zaraz po naprawie blacharskiej a nie zaraz po zakupie przez jakiegoś cwaniaczka. Śpij spokojnie i się nie przejmuj a temat znajomości mechanika i poszkodowanego zostaw sądowi - ten ma narzędzia żeby wyjąć z facebooka ich rozmowy a wiadomo że w internecie nic nie ginie, tym bardziej na takim portalu "wywiadowczym" który inwigiluje wszystko co możliwe.
    Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 29-01-2017 o 13:07

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    Napisze mu żeby wyslal mi ta cala dokumentacje poczta żeby mój prawnik to przejrzal jeśli mu się to nie podoba to niech zakłada sprawę
    Rozsądnie.
    Nie sądzę jednak, że do tego dojdzie. Fakty są takie, że zakup nie tylko używanego auta zawsze niesie ze sobą możliwość wystąpienia awarii. Jeśli usterka nie została ukryta, a sprzedający nie wprowadził celowo w błąd nabywcy - to jest to nic innego jak przykry dla kupującego przypadek.

Tematu znajomości z FB nie komentuję, nie mam to nie używam (choć podobno łatwiej tam o znajomych niż w życiu codziennym).

A w kwestiach językowych z tego wątku, jakież eleganckie i nieuwłaczające odiorcom są te wszystkie wykropkowania i wykrzykniki.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 29-01-2017 o 13:06
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Świeżak Avatar karamba
    Auto
    AR 159 1,9 110 kW, DPF OFF, EGR OFF, klapki OFF, power by @sdero

Domyślnie

Bardzo przepraszam, jaśnie wielmożnego Pana prawnika, za moje słownictwo.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał sobieski156 Zobacz post
    nie mam czasu na pisanie i siedzenie na necie ale nie podoba mi sie oskarzanie mojej osoby o jakies waly zwiazane z naprwa tego auta
    Jak do mnie to chciałem żeby może się mechanik co to robi wypowiedział sie, bo to by coś wniosło.

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

przecież będzie mógł opowiedzieć w sądzie sąd z pewnością będzie zainteresowany zarówno przebiegiem naprawy jak i ekspertyzą Pana Eksperta
    tyle że musiałoby dojść do sprawy - czego realność jest wg mnie znikoma
    ...

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał sobieski156 Zobacz post
    nie mam czasu na pisanie i siedzenie na necie ale nie podoba mi sie oskarzanie mojej osoby o jakies waly zwiazane z naprwa tego auta : fakty: auto trafilo do nas do naprawy diagnoza rozsypana pompa oleju uszkodzenia zerwany rozrzad jakie nastepstwa jakie to niesie kazdy wie , sprawa z usuwaniem klap wirowych to prace zwiazane z tym ze jak silnik jest rozbierany to przy jednej robocie zeby mu to zrobic , odnosnie faktur mozna sprawdzic sobie fakture na pompe w ganineksie gliwice jak ktos sugeruje czu zostala zwrucona na korekte co do faktury proformy ktora zostala wystawiona za naprawe moge ja zawsze zmienic na vat to sa koszty które poniusl poszkodawany z naprawe i ze niewie jak sie sprawa skonczy to niechce sobie robic dodatkowych kosztów a jesli ktos ma jakies watpliwosci w tej sprawie to niech domnie zadzwoni 728 468 806 wiec sobie nie zycze oskarzen w moiom strone a sprawe zalatwcie se miedzy soba
    Krótkie pytania:

1. Czy wiesz ile auto przejechało na lawecie? 5 km, 50? 500?

2. Znacie się z tym co kupił?

3. Naprawiłeś już to auto? (Tak wynika z tego co napisałeś)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    Napisze mu żeby wyslal mi ta cala dokumentacje poczta żeby mój prawnik to przejrzal jeśli mu się to nie podoba to niech zakłada sprawę za dużo rzeczy mi tu nie pasuje a mechanik który to robil i kupujący to znajomi na fejsie
    Maras1823, to Ty będziesz zakładał sprawę, nie on. Po prostu pójdziesz i zgłosisz do prokuratury podejrzenie popełnienia przestępstwa.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał karamba Zobacz post
    Bardzo przepraszam, jaśnie wielmożnego Pana prawnika, za moje słownictwo
    Zbędny sarkazm.

Emocje byłyby zrozumiałe gdyby sprawa dotyczyła Ciebie.

Tak, świadczą jedynie o Tobie.

Wiem, że to teraz niełatwe, ale ja nie zgadzam się na wulgarność i prostactwo w przestrzeni publicznej, również na forum (które posiada swój Regulamin - proponuję go sobie przypomnieć).
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 29-01-2017 o 14:56
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Świeżak Avatar dex01
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 156 FL SW , AR 166 FL

Domyślnie

Niestety nic nie wniosę do tematu , ale - przeczytałem temat od samego początku i jestem pełen podziwu za pomoc i wsparcie dla klubowicza Jednak alfaholicy to jedna wielka rodzina niestety są wyjątki , ale czarna owca i w rodzinie się znajdzie

Ciekawe czy oprócz ``znanego `` mechanika , nowy nabywca auta , też jest na forum ?

Sorry za spam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Znajomości to bym nie przesądzał bo mogą sie znac od dawna, kto z nas nie zadzwonił by w pierwszej kolejności do kumpla mechanika w tej sytuacji? Sobieski tez nie musi sie tłumaczyć na forum publicznym bo to nie nasza sprawa, jak wspomniałem ta kwestia należeć bedzie do sądu jeśli Maras podejmie rękawice.

Użytkownik Świeżak Avatar dex01
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 156 FL SW , AR 166 FL

Domyślnie

Co do znajomości to oczywiście masz rację , i nikt nie musi się tłumaczyć . tylko czy kupujący też tu jest obecny , zapewne się nie dowiemy .

I sam byłem w podobnej sytuacji , co prawda kupiłem alfę trochę bliżej bo do domu miałem 200km z hakiem. AR stwierdziła po paru km
    że nie wraca - padł wysprzęglik . Niedziela popołudniu , nie ma opcji załatwienia nowego , używki ale decyzja biorę i wracam bez sprzęgła
    z racji , że diesel to dała radę , do sprzedającego żadnych pretensji zdarza się i może zdarzyć się każdemu .
    Ostatnio edytowane przez dex01 ; 29-01-2017 o 15:52