A jak się ma fakt iż "auto zostało opłacone" ? Tak samo jak to że można nim wracać legalnie ?
A jak się ma fakt iż "auto zostało opłacone" ? Tak samo jak to że można nim wracać legalnie ?
To zależy co faktycznie zostało opłacone... Z tego co pamiętam (!) na akcyzę są 2 tygodnie od sprowadzenia. Czyli to powinien w 9 przypadkach na 10 zapłacić handlarz. Ale oczywiście, czasem tego nie robią, a potem podsuwają kupującemu umowę "na Niemca".
Ale fakt opłacenia (lub nie) auta nie interesuje policję. To ewentualne przepychanki z urzędem skarbowym.
Na taką umowę "na Niemca" nawet nie ma co się pisać, później w razie czego szukaj igłe w stogu siana.
Pozwolę sobie podbić, bo chłopaki delikatnego offtopa wrzucili i moje zapytanie się zagubiło.
Ktoś miał już styczność z Ti z Waw - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-sw-automat-ID6yF3Ub.html#cf3154727c
Ktokolwiek, cokolwiek?
A może ktoś ma coś podobnego i rozważa zmianę?
Jestem na etapie poszukiwań 159 w JTS (tak, tak...wiem)Jeden ze sprzedających mówił,że po wymianie oleju co jakiś czas włacza się kontrolka Check engine-przypadek, czy po wymianie oleju trzeba zresetować komputer?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#2e645cb620 Po opisie można wywniosować że chyba był robiony swap na 1.9tdi
Witam,
za zgodą Moderatora umieszczam ogłoszenie sprzedaży swojego auta. Na początku napisałem spory elaborat ale postanowiłem umieścić tylko najważniejsze informacje, a reszta dla zainteresowanych. Jest to 159 SW 2,4jtd Q-tronic w wersji Exclusive po remoncie silnika w serwisie autka.pl Bardzo bogato wyposażona wersja, szczegóły można znaleźć pod poniższym linkiem kiedy to przed zakupem prosiłem o rozkodowanie nr VIN:
forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/68540-prosba_sprawdzenie_nr_vin-530.html
W skrócie posiada:
9 poduszek powietrznych
ABS i inne systemy kontroli trakcji
czujniki deszczu, zmierzchu, jakości powietrza
światła ksenonowe
system audio BOSE ze zmieniarką i subwooferem w bagażniku, radio z dużym wyświetlaczem, nawigacją i telefonem
fotochromatyczne lusterka wsteczne ( także zewnętrzne)
czujniki parkowania tył
Zaraz po zakupie w wyniku zdarzenia na autostradzie ( szczegóły na priv), został uszkodzony silnik i trafił on do remontu ( naprawą i likwidacją szkody z ubezpieczenia zajmował się serwis autka pl ). Historia do wglądu i potwierdzenia w serwisie, naprawa wyceniona na ponad 13kpln. Od remontu zrobiłem ok 14kkm, ostatnio wymieniony olej, rury odmy, separator oleju gdyż ubywało oleju i w serwisie zlokalizowano wyciek. Alfa ma usunięty DPF, zaślepiony EGR, usunięte klapy z kolektora, wyczyszczone kierownice turbiny, wymieniony termostat, akumulator, naprawiony alternator, wymienione wszystkie paski.
W cenie auta 2 komplety opon ( zima Dunlop Sp Winter Sport, lato Barum Brawuris) oraz zestaw lakierów w sprayu. Świeżo po wymianie oleju, przegląd techniczny do stycznia 2018. Cena 25.500PLN, Szczegóły/zdjęcia ( ze względu na za małą liczbę postów ) na priv lub nr tel 663046012.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#e70534480e Oglądał ktoś to auto ? Dosyć mało zdjęć jest no i sądząc po tablicach i lokalizacji to raczej będzie to handlarz.
Witam,
co sądzicie o tym ogłoszeniu
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ID6yI2DB.html
Auto-Komis Camaro gdzieś mi się obiło o "uszy", że specjalizuje się w Alfach Romeo, chociaż aktualnie na sprzedaż ma tylko 2.
Ciężko znaleźć opinie na temat tego sprzedawcy.
Był może ktoś i oglądał?
Na zdjęciach prezentuje się całkiem spoko, światła z tyłu wydają się być w 1 lini.
Jedyny mankament to przetarcia w okolicy przycisku Start/Stop.
Ciekawe czy nie cofnięty przebieg, oczywiście w okolicy 200tyś jak większość aut niezależnie od rocznika![]()