Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 131

Temat: Czas realizacji

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    W ogole słówko "eko" to słowo z tylka bo nie brzmi tak jak powinno. Jakby sugerowało, ze skóra wykonana jest z ekologicznej krowy wypasanej na na eko pagórku z ekologiczna trawą. "Skóra syntetyczna" brzmi prawdziwie i taka nazwe powinni stosować producenci.
    Pozwolę sobie, żeby się z Tobą nie zgodzić :-) Czegoś takiego jak "skóra syntetyczna" czyli zwykły skaj, nie powinno się w ogóle wkładać do auta za 150K+ i to w dodatku nazywając taką wersję wyposażenia jako "Super", bo to jest jawna kpina z klienta nawet w tej "biednej" Polsce. Jeśli ktoś kupuje auto za 150k-200k PLN, to raczej nie kupuje do domu wersalki i foteli ze skaju, czyli "skóry ekologicznej"

Jeśli już chcieli zaoszczędzić, żeby nie wkładać w standardzie prawdziwej skóry, to na rynku jest dzisiaj taka ilość trwałych i przyjemnych w dotyku materiałów obiciowych, że mieli w czym wybierać. Lepszy byłby za te same pieniądze nawet Alfatex ze 159-ki, na którym u mnie po 9 latach nie widać żadnych śladów zużycia, a o przyjemności w dotyku już nawet nie będę wspominał.

P.S. Według Wikipedii:
    Skaj[a] – materiał będący imitacją skóry naturalnej. Jest to tkanina poliestrowa pokryta warstwą plastyfikowanego polichlorku winylu. Powierzchnia tego materiału może mieć taką fakturę by przypominała np. skórę zwierzęcą. Skaj stosuje się w pokryciach tapicerskich, głównie ze względu na niższą cenę w porównaniu do prawdziwej skóry, również do wyrobu galanterii, ubrań, okładek książek. Skaj jest nieprzemakalny, co sprawia, że w niektórych zastosowaniach ma przewagę nad skórą naturalną, z drugiej strony zupełnie nie przepuszcza powietrza, co jest wadą np. w siedzeniach samochodowych (powodują silne pocenie).
    [a] ↑ Inne nazwy: derma, dermatoid, eko-skóra, skay, skóra ekologiczna, sztuczna skóra.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 08-02-2017 o 21:38
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Przecież przedmówcy twierdzą, że w Giulii jest naturalna skóra ze wstawkami eko w mniej eksponowanych miejscach . Nie ma co marudzić bo dokładnie tak samo było we wcześniejszych modelach Alfy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Przecież przedmówcy twierdzą, że w Giulii jest naturalna skóra ze wstawkami eko w mniej eksponowanych miejscach . Nie ma co marudzić bo dokładnie tak samo było we wcześniejszych modelach Alfy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    O to chodzi. W ten sposób błąd tłumaczenia tworzy legendę o tanim skaju.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    O to chodzi. W ten sposób błąd tłumaczenia tworzy legendę o tanim skaju.
    Legendy to tworzą Ci, którzy coś tam usłyszą od dealera, a potem obwieszczają na forum
    Zobacz sobie do konfiguratora i znajdź takie pozycje jak "skóra" i "skóra naturalna", której wcześniej nie było - obie za dopłatą 5 tys., a w standardzie nic się nie zmienia - dla wersji Super nadal jest "tkanina/skóra ekologiczna", czyli skaj.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak Avatar Nicola Romeo
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    ’17 Giulia 2.0, ’86 Spider Veloce, ’96 GTV 2.0 TB

Domyślnie

Ogólnie mówiąc jest jedna wielka dezinformacja. Konfigurator na stronie, cennik i formularz zamówieniowy w salonie - wszystkie zawierają błędy. Podjarany informacjami w cenniku na stronie o rzekomej możliwości zamówienia pakietu zderzaków, tylnego dyfuzora i foteli z Veloce do wersji Super poleciałem w te pędy zamówić. Na miejscu okazało się, że to oczywiście błąd (na dobrą sprawę powinna być - do najtańszego Mercedesa czy BMW można zamówić pakiety stylistyczne, zresztą nie trzeba szukać daleko - nawet do Giulietty jest dedykowany pakiet Veloce). Natomiast salonowy formularz zamówieniowy pozwalał teoretycznie na dodanie 19" felg Performance z wersji Quadrifoglio. Po konsultacji z produkt managerem okazało się, że błąd w systemie i takiego zamówienia nie przyjmie fabryka. Szkoda. Z tego co widziałem, w niemieckim konfiguratorze można zamówić te felgi. A przykładowo w brytyjskim jest Giulia Speciale - z pakietem optycznym Veloce. O Ameryce już nie wspominam - najsłabsza benzyna 280 KM - dostępna zarówno jako AWD jak i RWD.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Mam bardzo podobne przmyślenia.
    Marka sama się zarżnie przez burdel organizacyjny.
    Ja rozumiem konfigurator zrąbać (chociaż tak naprawdę nie rozumiem) ale żeby cennika, o którym wiedzą od dawna że zawiera błędy, nie poprawić.
    Ja pytałem o wnętrze veloce różnymi kanałami i dostałem 3 różne odpowiedzi: Tak to są siedzenia jak w veloce; nie to są siedzenia jak w pakiecie lux; nie to jest błąd w cenniku i nie można tego zamówić. Nosz ja p...le.

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Mam bardzo podobne przmyślenia.
    Marka sama się zarżnie przez burdel organizacyjny.
    Ja rozumiem konfigurator zrąbać (chociaż tak naprawdę nie rozumiem) ale żeby cennika, o którym wiedzą od dawna że zawiera błędy, nie poprawić.
    Ja pytałem o wnętrze veloce różnymi kanałami i dostałem 3 różne odpowiedzi: Tak to są siedzenia jak w veloce; nie to są siedzenia jak w pakiecie lux; nie to jest błąd w cenniku i nie można tego zamówić. Nosz ja p...le.
    Ten bajzel wynika z tego, że w fabryce jakoś to mają zoptymalizowane i niektóre rzeczy się wykluczają. Np. wersja business ma w standardzie pakiet flota, który wyklucza ileś tam innych pakietów. Nie można wziąć pakietu z tylnymi czujnikami - przez to odpada kamera i przednie, bo te elementy z nim występują. Mimo wszystko przednie czujniki i kamera nie są warte rezygnacji z wersji business, bo wtedy te 2 elementy stają się bajecznie drogie.

Z kolei pakiet zimowy wymaga lusterek elektrycznych, które są w pakiecie flota Byłoby dużo łatwiej jakby każdy element można było wybrać pojedynczo bez pakietów i do każdej wersji wszystko włożyć.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Ja nie mam nic przeciwko zależnościom. Problem jest taki, że nie bardzo wiadomo jakie one są

Powiedz jeszcze bo nie jestem pewien czy dbrze z wątku zrozumiałem , czy w przypadku elektrycznych foteli jest regulacja lędźwiowa?

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Ja nie mam nic przeciwko zależnościom. Problem jest taki, że nie bardzo wiadomo jakie one są

Powiedz jeszcze bo nie jestem pewien czy dbrze z wątku zrozumiałem , czy w przypadku elektrycznych foteli jest regulacja lędźwiowa?
    Jest ale bardzo delikatna. Jak siedzę w kurtce to nie czuje różnicy.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Ten bajzel wynika z tego, że w fabryce jakoś to mają zoptymalizowane i niektóre rzeczy się wykluczają. Np. wersja business ma w standardzie pakiet flota, który wyklucza ileś tam innych pakietów. Nie można wziąć pakietu z tylnymi czujnikami - przez to odpada kamera i przednie, bo te elementy z nim występują. Mimo wszystko przednie czujniki i kamera nie są warte rezygnacji z wersji business, bo wtedy te 2 elementy stają się bajecznie drogie.
    Przecież nie są to jakieś skomplikowane zależności. Da się zrobić konfigurator tak, żeby o tym wszystkim informował, nie pozwalał wybrać sprzecznych opcji i żeby każdy kraj mógł jeszcze wprowadzać własne ograniczenia. To przecież tylko prosty program. Trzeba zapłacić $$$ i mamy coś takiego jak na stronie Porsche, gdzie każda opcja jest od razu pokazana i zwizualizowana, gdzie zaznaczenie pewnych pakietów deaktywuje inne itd. Po prostu Włosi czasem wypiją za dużo wina i tak wychodzi. Niestety nie rozumieją, że wchodzące właśnie na rynek pokolenie oczekuje, że załatwia się większość rzeczy online, a personalizacja zamówienia jest bardzo ważna (czy widzieliście, że McDonnald pozwala personalizować burgery?).
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 09-02-2017 o 19:56