Witam
Co powiecie o tym
allegro.pl/2-2-jts-xenon-navi-skora-bose-prebieg-84-000-i6711742736.html#thumb/7
Witam
Oglądał ktoś moż to auto i może coś powiedzieć? Mam trochę km i mało wolnego czasu żeby jeździć w poszukiwaniu 159
http://www.idczak.pl/cars/details/813
Strasznie wypastowane, generalnie omijam komisy, ale ta alfa wygląda ok.
Oglądał ktoś na żywo?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-75-tbi-turbo-benzyna-200km-ID6yHnU9.html#2966a4a631
Nie wierz w te 84k km.
AR 159 jest autem całorocznym. Przez 12 lat tyle kilometrów?
Jeśli Ci się to auto podoba to umawiaj się ze sprzedającym na wizytę w ASO.
Podepną pod komputer, sprawdzą podwozie i budę.
Zapłacisz 250zł i będziesz wiedział co kupujesz.
Jak gościu "nie będzie miał czasu na jeżdżenie po jakiś stacjach ASO" to go olej i szukaj dalej.
Powodzenia
- - - Updated - - -
Uczciwie nie zaznaczył, że "bezwypadkowe"
To samo co pisałem wcześniej:
Jak gościu "nie będzie miał czasu na jeżdżenie po jakiś stacjach ASO" to go olej i szukaj dalej.
Powodzenia
[QUOTE=KrisGo;1935981]Nie wierz w te 84k km.
AR 159 jest autem całorocznym. Przez 12 lat tyle kilometrów?
Powodzenia
A dlaczego ma nie wierzyć w te 84? Moja 159 TI jest z 2007 i to diesel a właśnie mu pyknęło 79 k... Gdy szukałem brery (swoją drogą wciąż szukam), zgłosił sie do mnie koleś, który ma w swoim garażu 2,4 jtd z 2006r i coś około 80k. Takie sztuki sie zdarzają tylko raczej ciężko ich szukać na popularnych portalach no i cena jest odpowiednio wyższa. Sam kiedyś kupiłem Gtv z przebiegiem 80k i 145 z 72k... Wszystko udokumentowane.
- - - Updated - - -
Hmm, ja Ci zaproponowałem cenę nieco ponad 2000 wyższą ale za auto w wersji TI i z przebiegiem o połowe niższym, w ładniejszym kolorze i nie chciałeś... - obiektywnie rzecz biorąc, trochę się dziwię, że w tej sytuacji analizujesz tą ofertę od handlarza. No ale oczywiście to Twoja decyzja.
Udokumentowane to tylko wtedy gdy:
1. Jest historia w systemach ASO.
2. Był podpięty pod kompa i wypowiedział się mechanik i blacharz.
Jakieś wpisy w Książkę Serwisową, czy jakieś faktury z innych krajów to bajki.
Tyle tego sfałszowanego widziałem, że już sobie daruję i to samo polecam zrobić innym, którzy chcą kupić auto do jeżdżenia a nie do ciągłych remontów![]()
Rodzice mieli Octavie 2.0 TDI - roczny przebieg ok 4 - 5tkm, teraz Qashqai 2.0 i także ok 4 - 5tkm rocznie. Nikt nie myśli o tym by latać po ASO i dokumentować przebieg - może to i błąd ale to nie auta za 100tyś. żeby się tym martwić - mi pieczątka od zwykłego mechanika też czasem starczy. Czasem autko z większym przebiegiem jest bardziej zadbane niż te z mniejszym i dłużej można się cieszyć bezawaryjną jazdą
Co do małych przebiegów. Prędzej znajdą się one w rękach prywatnych niż u handlarzy ale może i tak być. Sprawdzić w ASO jak wypowiadają się poprzednicy i wyjdzie. Powodzenia![]()