Jeśli o navi chodzi to także się zgadzam że integracja z car play czy android coś tam, byłoby lepszą opcją dla użytkownika niż fabryczna navi. Tez liczę na to ze wprowadzą to , przy okazji jakiegoś liftu, np. Choć tak naprawdę w kontekście Giulii to poboczne sprawy![]()
uważaj chłopie) zaraz Cię zlinczują
) Tutaj takie poglądy są zakazane. Słowacki wielkim poetą był. I basta.
- - - Updated - - -
No a ilu ludzi interesuje motoryzacja a nie ekraniki i kamery cofania? .... Trudne pytanie, co Panie Radku? Gdyby ich było wielu, firmy nie pakowałyby do aut ekraników i kamer cofania.... No więc nie ma ich wielu.... Wobec tego jak osiągnąć założone cele sprzedażowe?.....
- - - Updated - - -
Dokładnie, masz racje.
- - - Updated - - -
A w czym się to przejawia? Te "wymagania"? Koszt zakupu, to tak. A co poza tym? W czym Alfa Romeo Giulia jest dla "bardziej wymagających"?
Ale dla tych ludzi jest Toyota Avensis - i dlatego Toyota jest globalnym graczem, a Alfa nigdy nie będzie. Tylko plułeś na sweterka, a Twoje kompetencje jako potencjalnego szefa Alfy są wręcz ujemne. Ja nie wchodzę na forum Toyoty i nie stękam, że do Avensis nie można zamówić lakierowanych zacisków i aluminiowych nakładek na pedały albo silnika 280 KM...
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 14-02-2017 o 20:05
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Panowie, ja bym się nie napalał tak na ten Android Mirror. Widziałem jakiś filmik z tym w akcji (ale niestety nie mogę sobie przypomnieć jakie to było auto..) i była lipa... Bo to nie było w 100% odwzorowanie naszego telefonu, tylko niektórych aplikacji... I tutaj jest największy problem: bo to producent auta decyduje, które aplikacje możemy sobie używać w samochodzie. Zatem zapomnijcie o swojej nawigacji, bo takowe będą zblokowane, bo nikt by nie kupował wtedy fabrycznej.
Jeśli się mylę i może coś się zmieniło ostatnio to mnie poprawcie.
Pozdro,
Bartas
W tym, że ciężko jest znaleźć auta seryjne z takimi parametrami poza Mercedesem, BMW i Audi. Dodatkowo kupując auto za 150k+ nie patrzysz już tylko na to czy ma podgrzewane fotele, nawet nie bardzo cię obchodzi ile pali bo to ułamek kosztów utrzymania takiego auta. Liczy się to czy auto Ci się podróba z jakiejś tam przyczyny. Alfa ma do zaoferowania wyróżnianie się na tle niemieckich aut. Jeżdżąc Giulia nie spotkałem drugiej, a kumple z nowym BMW 3 maja zlot pod każdym marketem i to mi się bardzo podoba oprócz właściwości jezdnych.
Enviado do meu iPad usando o Tapatalk
A co do kamer, ekraników etc. - wiele razy było już tak w nowinkach technologicznych, że promowano jakieś "wynalazki" po to, żeby nakręcać konsumpcję, po czym po pewnym czasie okazują się one być całkowicie nieprzydatne, a producenci nakręcają trend na następne "coś co każdy musi mieć". Takim ostatnim spektakularnym przykładem poza motoryzacją jest np. wycofanie się producentów z technologii 3D w telewizorach. W samochodach będzie podobnie, za kilka lat po niektórych rozwiązaniach zostanie tylko wspomnienie - np. po co komu system kontroli przekraczania pasa jezdni albo asystent "samoparkowania". Nie twierdzę, że ekran dotykowy czy kamera cofania to coś zupełnie nieprzydatnego, ale promowanie takich elementów jako stanowiących o wartości i nowoczesności auta to tylko merketingowa papka