Vredestein trochę przereklamowane
Vorti fajne ale szybko mi zeszły niestety.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Ja zastanawiam się nad Toyo. Do tej pory używałem Pirellek Nero GT 2 komplety i Nokiany zLine. O ile Pirelli były w miarę dobre to Nokiany już porażka.
Panowie a co powiecie o Pirelli P7 Cinturato? Miałem kiedyś stare P7 i były przyzwoiteBędę szukał czegoś na lato i się zastanawiam, także czy kupić po prostu coś lepszego czy średniaka a może coś premium. Przebiegi roczne około 20 000 km miasto/trasa 40%/60%. Styl mieszany
Rozmiar 235/45 R18.
Moje typy:
- budżet: Barum Bravuris 3HM i w zasadzie nic więcej pod uwagę nie biorę;
-średnia: Uniroyal RainSport 3 lub Hankook Ventus Prime2 K115;
-premium: Pirelli P7 Cinturato lub Michelin Primacy 3.
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99
Pirelli dobry kapeć, sam mam i jestem zadowolony, dobra przyczepność na suchym i mokrym
Generalnie poza wyjatkami (czytaj wpadkami producentów), opony tej samej klasy są bardzo zbliżone do siebie, nie ma dużych różnic pomiędzy nimi. Jeżeli jako klasę budżetową przyjmiesz Barum, Sava, itp. - to raczej nie rozczarujesz się, będą to dobre standardowe opony. Mogą być trochę głośniejsze i mniej przyczepne na mokrym od opon najlepszych. Jeżeli oczekujesz więcej, musisz wydać więcej. Ale to już zależy od stylu jazdy i konkretnych oczekiwań. Dla większości osób opona Klasy Uniroyala RainSport 3 jest w zupełności wystarczająca.