Witam.
problem rozwiązany. wymieniona trzecia sonda skasowane błędy w komputerze (bo jak się okazało odłączenie akumulatora nie wystarczyło) i autko śmiga jak należy.
Katalizator pomimo ze alfa trochę wcina oleju bez większego zanieczyszczenia.
Witam.
problem rozwiązany. wymieniona trzecia sonda skasowane błędy w komputerze (bo jak się okazało odłączenie akumulatora nie wystarczyło) i autko śmiga jak należy.
Katalizator pomimo ze alfa trochę wcina oleju bez większego zanieczyszczenia.
Wariator lubi wysoki poziom oleju, trzymaj się tego to jeszcze długo posłuży.![]()
Witam.
Niestety zmuszony jestem odkopać temat.
sprawa komunikatu znowu pojawił sie na blacie i pomimo kasowania po 1-2 dniach wraca.
Z spraw jakie zauważyłem nieco większe zużycie oleju na 4000 km dolałem około litra oleju oraz auto stało się mułowate na 3-4 biegu, ciężkawo wkręca się na obroty.
obstawiam ze kat jest juz zapchany teraz pytanko jak z jego modem czy mogę wywalić środek i zostawić puszkę czy lepiej po zaciągnięciu języka dokonać nawiercenia kata w 3-4 miejscach
czytałem ze jeżeli jest sonda za katem to układ nie lubi takich manewrów i trzeba na nowy wymienić?
Czy jednak można wywalić środek i cieszyć się jazdą.
kat out i sonda na "przedłużce" (emulator sondy lambda). Co ma dać nawiercanie nie wiem.
Inna sprawa to zużycie oleju, jeżeli jest takie, to albo z kompresją kiepsko, albo odma do sprawdzenia.